Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη ο νεαρός που πρωτοστάτησε στην επίθεση εις βάρος του αστυνομικού

Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη ο νεαρός που πρωτοστάτησε στην επίθεση εις βάρος του αστυνομικού

Ο νεαρός έκανε σπριντ 100 μέτρων, χτύπησε και έριξε στο έδαφος τον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Συνελήφθη το απόγευμα της Τέταρτης ο δράστης που πρωτοστάτησε στην επίθεση σε βάρους του αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ χτες το βράδυ στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για νεαρό άνδρα 30 ετών. Η σύλληψή του φέρεται να έγινε σε αποθήκη στη Μαγούλα Αττικής, όπου εργάζεται.

Νωρίτερα, η ΕΛΑΣ προχώρησε στην σύλληψη ενός ακόμη νεαρού αλβανικής καταγωγής που είναι καταγεγραμένος οπαδός ομάδας της Αθήνας και ο οποίος κατηγορείται για την ίδια επίθεση, αφού του … έπεσε το πορτοφόλι στο σημείο του αγριου ξυλοδαρμού του αστυνομικού κι ήδη κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Το προφίλ του νεαρού που «γκρέμισε» τον αστυνομικό

Ο νεαρός, ο οποίος φέρεται να είναι μισός Έλληνας, έκανε σπριντ 100 μέτρων, χτύπησε και έριξε στο έδαφος τον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, ο οποίος στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε άγρια από πολλά άτομα κι έμεινε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Γι’ αυτή του την πράξη, ο 30χρονος πήρε από τις αρχές το προσωνύμιο «Ινδιάνος».

Διαβάστε επίσης: Σε «κλοιό» ο δράστης της αρχικής επίθεσης στον αστυνομικό της ομάδας «Δράση»

Οι υπόνοιες  των αστυνομικών εστιάσθηκαν στο πρόσωπο του από πληροφορίες, από αρχική αναλυση των βίντεο της επίθεσης αλλά κι από αναρτήσεις στο Facebook που  υπάρχουν λόγια «θαυμασμού» για την επίθεση στον αστυνομικό και ο ίδιος να… ευχαριστεί γι’ αυτά!

Θα εξετασθεί αν υπάρχουν ίχνη DNA, αποτυπώματα του υπόπτου και άλλων ατόμων σε αντικείμενα που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης, στη θήκη του πιστολιού, γιατί έγινε μια προσπάθεια να του αποσπάσουν το πιστόλι και στο κράνος του 28χρονου αστυνομικού, που επιχείρησαν να βγάλουν οι νεαροί που τον χτύπησαν.

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στους συλληφθέντες

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε σε βάρος του νεαρού, που συνελήφθη -πρώτος χρονικά- στη Νέα Σμύρνη και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ συμμετείχε στα επεισόδια και στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για έναν 22χρονο, ο οποίος αναγνωρίστηκε ότι συμμετείχε στην ομάδα που επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Ν. Πλαστήρα.

Υπενθυμίζεται ότι για τα χτεσινά επεισόδια έγιναν 16 συλλήψεις ενώ προσήχθησαν και άλλα 11 άτομα, αλλά αφέθηκαν ελεύθερα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.

Ο 22χρονος είναι ανάμεσα στους 16 συλληφθέντες.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024