Κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς πνευμονολόγους, παθολόγους και γενικούς γιατρούς να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας που πίεζεται λόγω της πανδημίας απηύθυνε ο Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

«Πρέπει να βάλουμε πλάτη σε αυτό τον αγώνα», είπε ο κ. Πατούλης, ο οποίος ανέφερε ότι η Αττική είναι στο «κόκκινο» με τις κλίνες στα νοσοκομεία να είναι κορεσμένες.

Συγκεκριμένα, επισήμανε:

«Προφανώς, η πρωτοβάθμια περίθαλψη ήδη έχει βάλει πλάτη, συμβάλλοντας σαν ανάχωμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς που έδωσαν την μεγάλη μάχη και που εκεί τα χρόνια περιστατικά αντιμετωπίστηκαν πριν την δική τους παρέμβαση στο νοσοκομείο κι αυτό τιμάται. Σήμερα πρέπει να δώσουμε ακόμα μία μάχη και μια ένδειξη. Την ένδειξη της συμμετοχής σ’ αυτό το εθνικό κάλεσμα. Γι’ αυτό σαν πρόεδρος του ΙΣΑ, καλώ όλους τους συναδέλφους μου, έχοντας υπόψιν τον όρκο του Ιπποκράτη, να δώσουν το ηχηρό «παρών» και είμαι σίγουρος ότι θα το δώσουν».

Ο ΙΣΑ απέστειλε χτες επείγουσα επιστολή καλώντας τα μέλη του να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του υπουργού Υγείας Β. Κικίλια, που διατύπωσε το επείγον αίτημα για στήριξη του ΕΣΥ από τους ιδιώτες γιατρούς.

Ο ΙΣΑ στην επιστολή του προς του γιατρούς αναφέρει μεταξύ άλλων: «Καλούμε όλους τους συναδέλφους ιατρούς Παθολόγους και Πνευμονολόγους να συνδράμουν άμεσα και έμπρακτα στον αγώνα της πολιτείας για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών ενίσχυσης του ΕΣΥ. Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να δείξουν την πραγματική αξία του ιατρικού σώματος που ενωμένο στέκεται στο πλευρό του Έλληνα πολίτη, της κοινωνίας και του ΕΣΥ».

Παράλληλα, μιλώντας για τις δράσεις της Περιφέρειας Αττικής, είπε ότι έχει συνδράμει στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων κοροναϊού με rapid test και μοριακά τεστ.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής έκανε έκκληση στην ατομική ευθύνη των πολιτών. «Πριν χαράξει ο ήλιος, υπάρχει βαθύ σκοτάδι», είπε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο