Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ελενα Ακρίτα : Μήνυση εναντίον της κατέθεσε ο σκηνοθέτης Σταμάτης Λινάρδος

Ελενα Ακρίτα : Μήνυση εναντίον της κατέθεσε ο σκηνοθέτης Σταμάτης Λινάρδος

Ο σκηνοθέτης που είχε καταγγείλει στο Πειθαρχικό του ΣΕΗ κακοποιητική συμπεριφορά του Παύλου Χαϊκάλη και κουκούλωμά της από την Έλενα Ακρίτα και τον Γιώργο Κυρίτση, κατέθεσε μήνυση εναντίον της δημοσιογράφου - σεναριογράφου.

Ο σκηνοθέτης Σταμάτης Λινάρδος κατέθεσε μήνυση στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος της Έλενας Ακρίτα αλλά και ανωνύμων υβριστών του.

Αφορμή στάθηκε το δημοσίευμα της κ. Ακρίτα στο Facebook στο οποίο καταφερόταν κατά του κ. Λινάρδου με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τις καταγγελίες που έκανε στο ΣΕΗ σχετικά με την συμπεριφορά του ηθοποιού Παύλου Χαϊκάλη όταν πρωταγωνιστούσε στη σειρά «Κάτω από την Ακρόπολη» και το «κουκούλωμα» της από παράγοντες της σειράς μεταξύ των όποιων , σύμφωνα με την καταγγελία του, της κ. Ακρίτα και του κ. Κυρίτση.

Ο κ. Λινάρδος είχε αναφέρει στη θεσμική καταγγελία του στο Πειθαρχικό του ΣΕΗ πως σκηνοθετούσε επεισόδια της σειράς κατά την διάρκεια των οποίων ο Παύλος Χαϊκάλης εξύβριζε χυδαία τους πάντες.

Η καταγγελία Λινάρδου στο ΣΕΗ

Όπως είχε αναφέρει ο κ. Λινάρδος στην καταγγελία του …«ο κ. Χαϊκάλης άρχισε να βρίζει χυδαία όλους μας στο κοντρόλ με τις φράσεις ΄γαμώ το Θεό σας’, ΄τη παναγία σας’ κλπ κλπ. Νοιώθοντας εργαζόμενος και όχι σκλάβος [σε αντίθεση με τους υπολοίπους που έσκυψαν το κεφάλι] κατέβηκα και με τα χέρια πίσω πιασμένα και χωρίς να τον ακουμπήσω του φώναξα «ποιανού το Θεό θα γεμίσεις ρε;». Εκείνος έκανε ένα βήμα πίσω, έπεσε και μετά φώναζε ότι τον χτύπησα. Παρόντες ήταν τουλάχιστον 10-15 άτομα [ηθοποιοί, τεχνικοί, σκηνοθέτες, παραγωγή κα] και όλοι είχαν δει ότι έπεσε μονός του. Μετά έφυγε από το γύρισμα και το γύρισμα τέλειωσε νωρίτερα. Στη συνέχεια πληροφορήθηκαν τόσο οι υπεύθυνοι της σειράς [κ. Ακρίτα και κ. Κυρίτσης] όσο και η εταιρία παραγωγής. Όλοι όσοι μίλησαν μαζί μου, μου είπαν ότι είχα δίκιο, ότι γνωρίζουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Χαϊκάλης αντιδρά έτσι και κυρίως με παρακάλεσαν να μην κάνω μήνυση, αν και ήθελα, για το καλό της σειράς. Η μέρα εκείνη τέλειωσε δίνοντας μου την υπόσχεση ότι θα λυθεί το θέμα. Η λύση που δόθηκε ήταν ότι μερικές μέρες αργότερα με φώναξε στη stefi ο παράγωγος [ο κ.Μιχάλης Δεναξάς μαζί με τον κ. Σούντρη] και μου προτείναν για το καλό της σειράς να παραιτηθώ από το συμβόλαιο που όριζε ρήτρες για τυχόν απόλυση μου και σε αντάλλαγμα μου υποσχέθηκαν ότι θα πάω σε μια νέα σειρά των Ακρίτα-Κυρίτση και σε μια νέα παραγωγή της stefi…».

To in.gr αφού διασταύρωσε τον πυρήνα των καταγγελιών δημοσίευσε την είδηση και τότε η κ. Ακρίτα απάντησε με μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων ως συκοφάντη τον κ. Λινάρδο ενώ έφθασε στο σημείο να απειλήσει τον Διευθυντή του in.gr γράφοντας μεταξύ άλλων ότι «θα τον κάνει να βυζάξει το γάλα της μάνας του».

Μετά την ανάρτηση της κ. Ακρίτα, το in.gr πήρε συνέντευξη από τον κ. Λινάρδο, οποίος επέμεινε στις καταγγελίες του σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως όχι μόνο κουκουλώθηκε το θέμα – ενώ τώρα η κ. Ακρίτα και ο κ. Κυρίτσης εμφανίζονται να πρωταγωνιστούν στην κάθαρση του χώρου –  και πως του έκοψαν την καριέρα μετά την παραίτησή του.

Η συνέντευξη Λινάρδου

«Με έπεισαν να μην στραφώ νομικά εναντίον του Χαϊκάλη και ύστερα με διέβαλλαν και δεν έβρισκα δουλειά», δηλώνε στο in.gr ο σκηνοθέτης Σταμάτης Λινάρδος.

Ο σκηνοθέτης σε συνέντευξή του στο in.gr ( το ηχητικό είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου)  προειδοποιεί ότι θα στραφεί ποινικά και αστικά εναντίον της Έλενας Ακρίτα η οποία τον χαρακτήρισε συκοφάντη: «Δεν ξέρω τι κάνει η κ. Ακρίτα, αλλά με αυτά που λέει, και ποινικά και αστικά θα στραφώ εναντίον της και θα δούμε ποιος είναι αυτός που διεκδικεί το δίκιο του και ποιος είναι αυτός που θέλει να κουκουλώνει πράγματα».

Παρά το υβριστικό ύφος της κ. Ακρίτα, το in.gr δημοσίευσε την ανάρτησή της.

Μεταξύ άλλων ανέφερε στην ανάρτησή της.

«Θα φτύσεις το γάλα που βύζαξες. O Λευτεράκης Χαραλαμπόπουλος του in.gr συνεχίζει την επίθεση στο πρόσωπο μου βάζοντας άτομο του οποίου το όνομα πρώτη φορά ακούμε ο Γιώργος Κυρίιτσης κι εγώ, να μας κατηγορήσει ότι τον διώξαμε λέει από τηλεοπτική δουλειά. Τον τύπο αυτόν ούτε στη φάτσα δεν τον ξέρουμε, ούτε χαίρω πολύ δεν έχουμε πει.
Πρόκειται για σίριαλ που ο Γιώργος έγραψε, εγώ ήμουν σύμβουλος σεναρίου κι ούτε έξω από το πλατό των γυρισμάτων δεν είχα περάσει ποτέ.
Κι επειδή ο παντελώς άγνωστος σε εμάς συκοφάντης θα κληθεί στα δικαστήρια μετά από τη μήνυση και την αγωγή που θα του κάνουμε, οι δικοί μας μάρτυρες θα είναι ακριβώς τα άτομα που ο τύπος αναφέρει».

Ωστόσο, η δημοσιογράφος- σεναριογράφος απέστειλε εξώδικο στο οποίο απάντησε ο ιστότοπος μας παραθέτοντας όλα τα γεγονότα και την αλήθεια, με σεβασμό όπως πάντα στις δημοσιογραφικές αρχές και αξίες.   

Η κ. Ακρίτα ξεπέρασε κατά πολύ,  τις κόκκινες γραμμές, απάντησε ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος και με δικό του εξώδικο κάλεσε την κ. Ακρίτα να αποσύρει την συκοφαντική και απειλητική ανάρτησή της.

Γράφει μεταξύ άλλων «…το θέμα αυτό δεν είναι απλώς άλλη μια αντιπαράθεση γύρω από ένα δημοσίευμα, αλλά κάτι που αφορά την ουσία της ελευθερίας του λόγου και το εάν και σε ποιο βαθμό οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να λειτουργούν υπό την απειλή και τον εκβιασμό ότι εάν το κάνουν θα βρεθούν στο στόχαστρο δημόσιων προσώπων που αξιοποιούν τη μεγάλη απήχησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εξαπολύουν απειλές και συκοφαντίες, αποφάσισα να στείλω στην Έλενα Ακρίτα την παρακάτω εξώδικη πρόσκληση, δήλωση, διαμαρτυρία ζητώντας να κατεβάσει τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Γιατί στη δημοσιογραφία, όπως και γενικότερα στη ζωή, υπάρχουν και «κόκκινες γραμμές». Και η κ. Ακρίτα τις ξεπέρασε κατά πολύ…».

Η μήνυση του κ. Λινάρδου, όπως γράφει το nassosblog, κατατέθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του.

Sports in

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague (pic)

Δείτε πως διαμορφώθηκε η τελική βαθμολογία της Superleague μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024