Πέμπτη 23 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ελενα Ακρίτα : Η απάντηση του in.gr στο εξώδικο της δημοσιογράφου

Ελενα Ακρίτα : Η απάντηση του in.gr στο εξώδικο της δημοσιογράφου

Με ευθύνη και προσήλωση στη δεοντολογία και για να έχουν οι αναγνώστες του δημοσιεύματος πλήρη ενημέρωση, στο τέλος του παρατέθηκε ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησης της κ. Ακρίτα, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, παρότι είναι ένα κείμενο, που επιδιώκει να απαξιώσει το in.gr, καθυβρίζοντάς το.

Στο in.gr επιδόθηκε από την κ. Έλενα Ακρίτα Εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία – πρόσκληση, (παρατίθεται στο τέλος του κειμένου) για δύο δημοσιεύματα, που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα. Σε απάντηση το in.gr επισημαίνει τα ακόλουθα:

Το δημοσίευμα της 22 Φεβρουαρίου 2021, με τίτλο: «Σταμάτης Λινάρδος : Χαϊκάλης και Ακρίτα μου “έκοψαν” την καριέρα» βασίζεται στην από 11 Φεβρουαρίου 2021 έγγραφη καταγγελία του σκηνοθέτη Σταμάτη Λινάρδου στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Κατά το μεγαλύτερο μέρος του το δημοσίευμα αποτελείται από το κείμενο της γραπτής καταγγελίας του κ. Λινάρδου και γι’ αυτόν τον λόγο και τα σχετικά αποσπάσματα έχουν τεθεί εντός εισαγωγικών, όπως επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία. Πριν τη δημοσίευση, το in.gr ερεύνησε το θέμα και επιβεβαιώθηκε το συγκεκριμένο επεισόδιο, που αποτελεί και τον πυρήνα της καταγγελίας.

Με δεδομένη την γραπτή καταγγελία, που κατατέθηκε σε έναν φορέα με σημαντικό ρόλο στον πολιτισμό, όπως το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, την επιβεβαίωσή της και το πραγματικό ενδιαφέρον για θέματα, που αναδεικνύουν ιδιαίτερες στάσεις και συμπεριφορές στον ευρύτερο χώρο των ελληνικών παραστατικών τεχνών, το in.gr προέβη στην δημοσίευση της συγκεκριμένης καταγγελίας με γνώμονα πάντα την δημοσιογραφική δεοντολογία και ευθύνη.

Στο δημοσίευμα αυτό,- πριν την επίδοση μάλιστα της Εξώδικης Δήλωσης – διαμαρτυρίας – Πρόσκλησής της /, η κ. Έλενα Ακρίτα απάντησε με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Παρέλκει ο σχολιασμός του ύφους του κειμένου του, που απάδει ακόμη και της στοιχειώδους ευπρέπειας, από σεβασμό στην δημιουργική παρουσία της κ. Ακρίτα στο χώρο της δημοσιογραφίας και της μυθοπλασίας.

Όμως, αφ´ ης στιγμής αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς του καταγγέλλοντος,  το in.gr, ως όφειλε, απευθύνθηκε άμεσα στον καταγγέλλοντα, ο οποίος παραχώρησε σχετική ηχογραφημένη συνέντευξη.

Στη συνέντευξη αυτή, που δημοσιεύθηκε με τίτλο: «Έλενα Ακρίτα : Σφοδρή επίθεση εναντίον της από τον Σκηνοθέτη Σταμάτη Λινάρδο» την 22 Φεβρουαρίου 2021, ο καταγγέλλων αναφέρεται και επιβεβαιώνει το περιεχόμενο της καταγγελίας του.

Με ευθύνη και προσήλωση στη δεοντολογία και για να έχουν οι αναγνώστες του δημοσιεύματος πλήρη ενημέρωση, στο τέλος του παρατέθηκε ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησης της κ. Ακρίτα, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, παρότι είναι ένα κείμενο, που επιδιώκει να απαξιώσει το in.gr, καθυβρίζοντάς το.

Σημειωτέον, ότι η κ. Ακρίτα δεν επέλεξε να απάντησει ευθέως στο in.gr για το αρχικό δημοσίευμα, με τη δική της άποψη, την οποία προφανώς και θα δημοσιεύαμε. Αντίθετα προέβη σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και στη συνέχεια επέδωσε στο in.gr την Εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία – πρόσκληση.

Το in.gr σε ένα θέμα, που απασχολεί έντονα τη δημόσια σφαίρα και αφορά ελεγκτέες πειθαρχικά σε ορισμένες δε περιπτώσεις ενδεχόμενα και δικαστικά συμπεριφορές και πρακτικές και στο χώρο της τέχνης και που έχει προκαλέσει ευρύτατες συζητήσεις αλλά και θεσμικές πρωτοβουλίες, δημοσίευσε, αφού επιβεβαίωσε πρώτα, τα καταγγελλόμενα περιστατικά, την επώνυμη καταγγελία, που κατατέθηκε στον ΣΕΗ και στη συνέχεια και την συνέντευξη με τον καταγγέλλοντα, παραθέτοντας ταυτόχρονα και τις θέσεις της κ. Ακρίτα. Οι κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας τηρήθηκαν υπεύθυνα και στο ακέραιο τόσον με διάκριση ανάμεσα  σε όσα εξιστορούνται από τον καταγγέλλοντα και όσα αναφέρει το μέσο όσον και με διάκριση ανάμεσα στα πραγματικά περιστατικά και τον σχολιασμό τους αλλά και με πλήρη παράθεση της άποψης της άλλης πλευράς με την αναδημοσίευση της ανάρτησης της κ. Ακρίτα.

Οι αξίες, που έχουν κατοχυρώσει και αναδείξει το in.gr, ως το πρώτο και εγκυρότερο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης αποτέλεσαν τα κριτήρια επιλογής και για την ανάρτηση των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων.

Κατωτέρω η εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία – πρόσκληση της Δημοσιογράφου Σεναριογράφου κ. Έλενας Ακρίτα.

ΕΞΩΔΙΚΟ ΕΛΕΝΑΣ ΑΚΡΙΤΑ

Sports in

Στο Βερολίνο ο Ολυμπιακός, μετράει αντίστροφα για το Final Four (vids)

O Oλυμπιακός έφτασε στο Βερολίνο για το Final Four και ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τον κόσμο των Ερυθρόλευκων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Μαϊου 2024