Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλίκη Βουγιουκλάκη: Άγνωστα παρασκήνια από την ταινία Αλίκη στο Ναυτικό - Απίστευτες ιστορίες

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Άγνωστα παρασκήνια από την ταινία Αλίκη στο Ναυτικό – Απίστευτες ιστορίες

Πρόκειται για μια από τις πιο αγαπημένες με πρωταγωνίστρια την σταρ του ελληνικού κινηματογράφου

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη πρωταγωνίστησε σε 42 κινηματογραφικές ταινίες, αλλά η Αλίκη στο Ναυτικό είναι μία από τις αγαπημένες των φαν της μεγάλης σταρ του ελληνικού κινηματογράφου. Ακόμα και αυτή μπορεί να είχε ταινίες που δεν πήγαν ιδιαίτερα καλά, αλλά σίγουρα σε αυτή την ταινία η Αλίκη έδωσε τον καλύτερό της εαυτό και αυτό αποτυπώθηκε στο αποτέλεσμα.

Γύρω από τη συγκεκριμένη ταινία υπήρξαν και ορισμένα παρασκήνια που δεν είναι πολύ γνωστά. Να θυμίσουμε, αρχικά, ότι η ταινία ήταν σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου. Πρόκεται για την πρώτη ταινία στην οποία δόθηκε άδεια από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να επιτραπεί σε γυναίκα να ανέβει σε πολεμικό πλοίο. Η είδηση αυτή δεν δημοσιοποιήθηκε και κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό μέχρι την έναρξη των γυρισμάτων, τα οποία έγιναν στον Πόρο.

Τα απρόοπτα που υπήρξαν

Με το που ξεκίνησαν τα γυρίσματα, παρουσιάστηκαν διάφορα απρόοπτα. Την πρώτη μέρα αρρώστησε η Αλίκη Βουγιουκλάκη, μετά έπαθε αλλεργία ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και στη συνέχεια στη βίλα που έμενε το ζευγάρι των πρωταγωνιστών κόπηκε το ρεύμα με αποτέλεσμα οι ηθοποιοί να χρησιμοποιούν πρωτόγονα μέσα για την ικανοποίηση των αναγκών τους.

Με βάση δημοσίευμα της εποχής, η Αλίκη συνήθιζε μετά το τέλος των γυρισμάτων, αργά το βράδυ να κάνει μπάνιο στην θάλασσα και μάλιστα είχε τόσο ενθουσιαστεί με τη διαμονή της στον Πόρο που αγόρασε ένα κότερο. Το νέο της απόκτημα το ονόμασε «Ντεζιρέ», ενώ το απέκτησε για 1000 λίρες.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Είχε τις ιδιοτροπίες της

Ως συνήθως, η Αλίκη με τις παραξενιές της για άλλη μια φορά δημιούργησε πρόβλημα, αρνούμενη να παίξει επειδή μάλωσε με τον Σακελλάριο και το γύρισμα της ταινίας σταμάτησε για ένα μήνα. Στη συνέχεια και μόνο όταν ο Σακελλάριος την απείλησε ότι η ταινία θα γυριστεί χωρίς αυτήν, μετά από παρέμβαση του Φ. Φίνου, ξεκίνησαν και πάλι τα γυρίσματα.

Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρης Παπαμιχαήλ

«Έτσι όπως πάμε θα φάει η φακή το λάδι…». Αυτή ήταν η ατάκα του Φίνου όταν του έφερναν να έγκρίνει τα έξοδα των ταινιών. Επειδή το κόστος της συγκεκριμένης ταινίας είχε φθάσει πολύ ψηλά, όταν ο Αλέκος Σακελλάριος του ζήτησε να προσλάβουν εκατό κομπάρσους για να λάβουν μέρος στην παρέλαση των δοκίμων στο τέλος της ταινίας, αρνήθηκε. Γι΄αυτό ο Σακελλάριος αναγκάστηκε να κάνει το εξής κόλπο: μπροστά από την κινηματογραφική μηχανή παρήλαυναν δεκαέξι δόκιμοι, οι οποίοι όταν χανόντουσαν από την οπτική γωνία, τρέχανε πίσω από την μηχανή και περνούσαν και πάλι στη συνέχεια.

Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα δικαίωσε τους πάντες αφού η ταινία έμεινε στην ιστορία και πολλοί τη βλέπουν ακόμα και σήμερα, όπου κι αν προβάλλεται.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024