Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέτρος Φιλιππίδης : Στο «στόχαστρο» της Δικαιοσύνης για δύο απόπειρες βιασμού

Πέτρος Φιλιππίδης : Στο «στόχαστρο» της Δικαιοσύνης για δύο απόπειρες βιασμού

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τον δημοφιλή ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη, με τον εισαγγελέα να έχει πλέον στο συρτάρι του δύο καταγγελίες σε βάρος του για απόπειρες βιασμού. Ξεκινούν την προσεχή εβδομάδα οι καταθέσεις.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά στον Πέτρο Φιλιππίδη, καθώς φαίνεται ότι εκτός από καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, επαγγελματικούς εκβιασμούς και βίαιη συμπεριφορά, υπάρχουν και δύο καταγγελίες εις βάρος του για απόπειρα βιασμού.

Το «ντόμινο» των εξελίξεων σε βάρος του γνωστού ηθοποιού προκλήθηκε μετά την δεύτερη επίσκεψη του προέδρου του Πειθαρχικού του ΣΕΗ, Πασχάλη Τσαρούχα, την περασμένη εβδομάδα.

Ανάμεσα στις 18 καταγγελίες που παρέδωσε, δύο αφορούσαν τον Πέτρο Φιλιππίδη και έκαναν λόγο για απόπειρα βιασμού! Σημειώνεται ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για εγκλήματα που έχουν παραγραφεί ή όχι. Πάντως, κακουργηματική πράξη που δεν έχει παραγραφεί, βρέθηκε και σε βάρος 65χρονου ηθοποιού, με συμμετοχές σε τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην περίπτωση αυτή, δεν θα έχει σχέση με εκείνη που ακολουθήθηκε στην περίπτωση Λιγνάδη, όπου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, καθώς οι περιπτώσεις εκείνες αφορούσαν ανήλικα πρόσωπα, ενώ η ανακρίτρια τον έκρινε επικίνδυνο να τελέσει και άλλα αδικήματα.

Στην περίπτωση του Πέτρου Φιλιππίδη, αναμένεται αρχικά μέσα στην εβδομάδα να κληθούν τα δύο φερόμενα θύματα του ηθοποιού, οι μάρτυρες που ενδεχομένως προτείνουν και ίσως κάποιες από τις καταγγέλλουσες, οι πράξεις σε βάρος των οποίων έχουν παραγραφεί.

Σημειώνεται, ότι για παραγεγραμμένες πράξεις ο εισαγγελέας ενδέχεται να καλέσει τα θύματα είτε σε περίπτωση που έχουν υποδείξει στις καταγγελίες τους άλλα θύματα, είτε προκειμένου να «συμπληρωθεί» ο φάκελος «ενεργής» υπόθεσης, σκιαγραφώντας το προφίλ του καταγγελλόμενου προσώπου.

Με την ολοκλήρωση της έρευνας του εισαγγελέα, ενδέχεται είτε να καλέσει ως ύποπτο σε εξηγήσεις τον ηθοποιό, είτε να ασκήσει απευθείας δίωξη και να στείλει την υπόθεση στην ανάκριση.

Ερευνάται και για τρίτο κακούργημα – Απειλούσε το θύμα

Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα έχει μπει και καταγγελία που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα και περιγράφει τρίτη περίπτωση απόπειρας βιασμού από τον Πέτρο Φιλιππίδη. Πληροφορίες του Newsomb.gr, αναφέρουν ότι αν και αρχικά το θύμα είχε πρόθεση να προσφύγει στις Αρχές, δέχτηκε απειλές ακόμα και για την ζωή της.

Μάλιστα, φέρεται να είχε αρχικά επικοινωνήσει και με δικηγόρο, ενώ είχε κάνει προφορική καταγγελία στο ΣΕΗ. Ωστόσο, οι απειλές που καταγγέλλει ότι δέχτηκε, την έχουν τρομάξει και δεν έχει προχωρήσει ούτε σε έγγραφη καταγγελία στο Σωματείο των Ηθοποιών, ενώ για την ώρα δεν φαίνεται διατεθειμένη να καταθέσει στη Δικαιοσύνη. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια να μεταπεισθεί, ενώ φέρεται να έχει κληθεί μάρτυρας προκειμένου να δώσει στοιχεία για την υπόθεση.

Η Α.Γ. στη συνέντευξή της είχε καταγγείλει ότι τον Αύγουστο του 2014 είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού ήταν απροσδόκητη και ανατριχιαστική. Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό.

«Πάτησε το κεντρικό κλείδωμα και άρχισε να απλώνει το χέρι του πάνω μου και να μου σηκώνει το φόρεμα. Του άρπαξα τα χέρια και του είπα να σταματήσει. “Κόφ’ το! Θα σε βγάλω στα κανάλια”. Γέλαγε και χαϊδευόταν! “Τα @@ θα μου κλάσουν τα κανάλια!”» είπε.

«Τον έβλεπα να ξεφεύγει. Άνοιξε το παντελόνι και άρχισε να αυνανίζεται. Είχε ιδρώσει και ήταν απαίσιος. Του φώναζα να ανοίξει τις πόρτες. Με έπιασε από τον σβέρκο και με τράβηξε πάνω του. Ο σιχαμένος! Δεν ξέρω… Ίσως θα έπρεπε να τον δαγκώσω με λύσσα και να του κάνω ζημιά. Ούτε αυτό, όμως, άντεχα να κάνω εκείνη τη στιγμή. Έκανα πως παθαίνω κρίση. Χτυπιόμουν. Χέρια, πόδια, γόνατα, αγκώνες. Υστερία. Σοκ. Κρίση. Στην αρχή τού άρεσε. Έβαζε περισσότερη δύναμη και πόθο. “Πάρ’ τον! Πάρ’ τον στο στόμα” μου έλεγε σχεδόν αυτιστικά. Μετά από λίγα λεπτά, και αφού είχε δίπλα του ένα αγρίμι, άνοιξε την πόρτα και με πέταξε έξω απ’ το αυτοκίνητο. Έπεσα με τα γόνατα. “Αντε γαμ… που θες και ρόλο!”» αναφέρει στην περιγραφή της η καταγγέλλουσα.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024