Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιδια κατάσταση στο ποδόσφαιρο

Ιδια κατάσταση στο ποδόσφαιρο

Τα έλεγε και πέρυσι ο Ολυμπιακός στον συνεταιρισμό. Τα επανέλαβε και προχθές. Υπάρχουν σκιές γύρω από ιδιοκτησιακά καθεστώτα συγκεκριμένων ΠΑΕ

Ελαβε χώρα την Τρίτη, αλλά μάλλον πέρασε… στα ψιλά της ενημέρωσης. Δεν χώρεσε καν στα πλούσια πρωτοσέλιδα του αθλητικού Τύπου. Και όμως το συγκεκριμένο θέμα είναι ίσως από τα κρισιμότερα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Ειδικά στους καιρούς της πανδημίας, όπου όλα είναι δυσκολότερα.

Εν πολλοίς: Οι χειρισμοί που απαιτούνται για τη «μονιμοποίηση» της κεντρικής διαχείρισης, των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετά το φετινό εγχείρημα. Οι ίδιοι που επιβάλλονταν και πέρσι, αλλά που οι περισσότεροι τους προσπέρασαν με συνοπτικές διαδικασίες, προκαλώντας ευλογες απορίες.

Δεν υπάρχει αντίλογος. Εχει σημασία για την εμπορικότητα του προϊόντος να υπάρξει μια τέτοια συμφωνία. Να εξασφαλιστούν οι «μικροί» που δεν θα βρουν εύκολα μια τηλεοπτική στέγη μόνοι τους. Να υπάρξει μια ενιαία μορφή και εξασφαλισμένα έσοδα για όλους. Ακόμη μεγαλύτερη σημασία όμως έχει να μάθουμε κάποια στιγμή επιτέλους ποιες είναι οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ, και που πάνε αυτά τα έσοδα. Ποιο είναι τελικά αυτό το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, για το οποίο μιλούν πολλοί αλλά δίχως να δίνουν πειστικές απαντήσεις.

Τα έλεγε και πέρυσι ο Ολυμπιακός στον συνεταιρισμό. Τα επανέλαβε και προχθές. Υπάρχουν σκιές γύρω από ιδιοκτησιακά καθεστώτα συγκεκριμένων ΠΑΕ. Οπως υπάρχουν και αντικειμενικά προβλήματα διεξαγωγής του πρωταθλήματος που δεν λύνονται, παρά τα έσοδα της τηλεόρασης: Πρώτο και σημαντικότερο το γηπεδικό. Τα… χωράφια που έχουν «παγιωθεί» πλέον ως «φόντο» της Σούπερ Λιγκ. Επιβάλλεται οι ΠΑΕ που μέσω της κεντρικής διαχείρισης ανεβάζουν τα έσοδά τους, να προβούν στα απαραίτητα βελτιωτικά έργα. Κανείς όμως δεν κάνει τίποτα. Οχι τώρα. Χρόνια ολόκληρα.

Δεν θα πρέπει όλα αυτά να λυθούν, για να προχωρήσει ο συνεταιρισμός; Δεν πέρασε ένας χρόνος από πέρσι όταν δόθηκε το «οκ» της κεντρικής διαχείρισης; Γιατί δεν γίνεται αυτός ο έλεγχος; Και γιατί τα άλλα μεγάλα εμπορικά ονόματα του πρωταθλήματος δεν συντάσσονται με το αυτονόητο; Ολοι θα πρέπει να θέλουν ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Και αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να προκύψουν και περισσότερα έσοδα. Γιατί λοιπόν δεν προχωράμε στο δια ταύτα;

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024