Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πιερία : Έγινε εκταφή σορού άνδρα που φέρεται να  πέθανε από κοροναϊό - Υπόνοιες για ιατρική αμέλεια

Πιερία : Έγινε εκταφή σορού άνδρα που φέρεται να πέθανε από κοροναϊό – Υπόνοιες για ιατρική αμέλεια

Έχει κατατεθεί μήνυση, η οποία στρέφεται κατά παντός υπευθύνου για ανθρωποκτονία εξ' αμελείας του 79χρονου στις 19 Φεβρουαρίου του 2021

Σε εκταφή της σορού 79χρονου που φέρεται να πέθανε από κοροναϊό στο νοσοκομείο της Κατερίνης προχώρησαν οι αρμόδιες Αρχές μετά από μήνυση της κόρης του νεκρού άνδρα καθώς υπήρχαν υπόνοιες για ιατρική αμέλεια.

Στη μήνυση, η οποία στρέφεται κατά παντός υπευθύνου για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας του 79χρονου στις 19 Φεβρουαρίου του 2021, παράλληλα υποβάλλεται το αίτημα για εκταφή προκειμένου να προχωρήσουν στη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής καθώς και ιστολογικών εξετάσεων για να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου.

Οι αρμόδιες Αρχές έδωσαν την απαραίτητη εντολή καθώς, όπως τονίζεται, τρεις μέρες μετά τον θάνατο ο ιός νεκροποιείται οπότε κρίθηκε ασφαλής η διενέργεια  νεκροψίας – νεκροτομής που διεξήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης, σύμφωνα με το thesstoday.gr. «Πρόκειται για έγκριση εκταφής σε άτομο το οποίο εισήχθη στο νοσοκομείο Κατερίνης λόγω covid και το οποίο απεβίωσε όπως αναφέρεται στη ληξιαρχική πράξη θανάτου του νοσοκομείου από καρδιακή ανακοπή, σήψη και COVID» αναφέρει στο ίδιο μέσο ο δικηγόρος της κόρης του θύματος και προσθέτει:

Πρόκεται για έγκριση εκταφής σε άτομο το οποίο εισήχθη στο νοσοκομείο Κατερίνης λόγω covid και το οποίο απεβίωσε όπως αναφέρεται στη ληξιαρχική πράξη θανάτου του νοσοκομείου από καρδιακή ανακοπή, σήψη και covid.

Κατόπιν πληροφοριών των συγγενών όμως ο θάνατος δεν προήλθε από τον covid αλλά από ιατρική αμέλεια και γιαυτό κατατέθηκε μήνυση με αίτημα εκταφής. Κατέστη δυνατή η εκταφή διότι ο εισαγγελέας Πιερίας ζήτησε, μέσω της αστυνομίας, να παραληφθεί και να του παραδοθεί από το νοσοκομείο ο ιατρικός φάκεκλος του αποβιώσαντος κάτι το οποίο έγινε εντός μερικών ωρών.

Εν συνεχεία έδωσε εντολή για εκταφή και διενέργεια νεκτροψίας – νεκροτομής. Στη μήνυση τονίσαμε και έγινε αποδεκτό ότι ο ιός 3 μέρες μετά το θάνατο νεκροποιείται και ότι είναι δυνατό να ληφθεί επίχρισμα από το φάρυγγα ή από τη μύτη του νεκρού ο οποίος απεβίωσε μερικές μέρες πριν να διαπιστωθεί ότι είναι αρνητικός στον ιό του covid και στη συνέχεια να μπορέσουν οι ιατροδικαστές να προχωρήσουν στη νεκροψία- νεκρoτομή».

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, από τη νεκροψία- νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι ο νεκρός έφερε κάκωση στην τραχεία από τη διασωλήνωση. Πρόκειται σαφώς για επιπλοκή αφού προκαλείται υποδόριο εμφύσημα, δηλαδή διαφεύγει αέρας κάτω από το δέρμα που προφανώς επιδείνωσε την κατάστασή του.

Σαφέστερη εικόνα θα έχουν το επόμενο διάστημα από τη στιγμή που ολοκληρωθούν και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024