Πλεύρης για Κουφοντίνα : Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται και δεν διαπραγματεύεται με τρομοκράτες
Ο αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι από την πλευρά της Πολιτείας θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να παραμείνει στη ζωή ο καταδικασμένος 11 φορές ισόβια για τις δολοφονίες της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας
«Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται και δεν διαπραγματεύεται με τρομοκράτες», δήλωσε ο αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης αναφερόμενος στην απεργία πείνας του Κουφοντίνα.
Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι από την πλευρά της Πολιτείας θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να παραμείνει στη ζωή ο καταδικασμένος 11 φορές ισόβια για τις δολοφονίες της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας. Όπως εξήγησε, «η Ελληνική Δημοκρατία λέει ό,τι ορίζεται στον κώδικα, θα έχει δηλαδή αναγκαστική θεραπεία».
Είναι απόλυτο δικαίωμα της Πολιτείας, πρόσθεσε, να επιλέξει τον χώρο που θα κρατηθεί ένας καταδικασμένος και ειδικά ένας τρομοκράτης μπορεί να βρεθεί σε κάποια απομακρυσμένη φυλακή. «Ο Κουφοντίνας, δεν μπορεί να απαιτεί παραπάνω από ό,τι συμβαίνει σε άλλους κρατούμενους», ξεκαθάρισε.
«Η ελληνική Πολιτεία παρέχει ό,τι θεραπεία χρειάζεται ο Κουφοντίνας», τόνισε, προσθέτοντας ότι ακόμη και σε αυτή την περίπτωση οι αντιδράσεις είναι έντονες και λένε πως «με τη θεραπεία θα του κάνετε βασανιστήρια», ενώ κάλεσε τους υποστηρικτές του Δημήτρη Κουφοντίνα, αντί να επιτίθενται στην Πολιτεία ζητώντας την ικανοποίηση του αιτήματος του, να ζητήσουν από τον ίδιο να παύσει την απεργία πείνας.
Μάλιστα, ο αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ επεσήμανε ότι αν ικανοποιηθεί το αίτημα του Κουφοντίνα, ενδεχομένως αργότερα κι άλλοι να πραγματοποιήσουν απεργία πείνας ή να απειλήσουν με αυτοχειρία ώστε να ικανοποιηθεί και το δικό τους αίτημα.
«Ο Κουφοντίνας, εκτίει ποινή, δεν βρίσκεται σε πεντάστερο ξενοδοχείο, όπως θα ήθελε να τον έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. 20 χρόνια εκτίει ποινή διαφορετικά από ότι άλλοι», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
- Τουριστικό «μπαμ» λόγω Μουντιάλ
- Άλλαξαν μωρά στο μαιευτήριο και το λάθος έγινε αντιληπτό μετά από 38 χρόνια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 19 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Στα ύψη η παραοικονομία του Μουντιάλ!
- Οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία και παγκόσμια προειδοποίηση ασφαλείας για τους Αμερικανούς
- Ουγγαρία: Ο πρόεδρος Σούλιοκ παραιτείται – Υπέγραψε συνταγματική αναθεώρηση για τον τερματισμό της θητείας του
- LIVE: Γαλλία – Αγγλία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442