Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκηνικό «πολέμου» στο Ζεφύρι - Η κατάθεση αστυνομικού για «ελεύθερο σκοπευτή»

Σκηνικό «πολέμου» στο Ζεφύρι – Η κατάθεση αστυνομικού για «ελεύθερο σκοπευτή»

Μέσα από τις καταθέσεις των αστυνομικών που κλήθηκαν, λίγο μετά τις 2:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής να μεταβούν στην περιοχή μετά από καταγγελίες περιοίκων που έκαναν λόγο για άγρια συμπλοκή, παρουσιάζεται λεπτό προς λεπτό όλο το πολεμικό σκηνικό ανάμεσα στις δύο τσιγγάνικες φαμίλιες

Ιδιαιτέρως «θερμό» είναι το σκηνικό που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Ζεφύρι, με την ένοπλη συμπλοκή μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά, την επίθεση εναντίον αστυνομικών από «ελεύθερο σκοπευτή» και την υπόθεση αρπαγής του υπηρεσιακού όπλου ειδικού φρουρού να ξεχωρίζουν.

Μέσα από τις καταθέσεις των αστυνομικών που κλήθηκαν, λίγο μετά τις 2:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής να μεταβούν στην περιοχή μετά από καταγγελίες περιοίκων που έκαναν λόγο για άγρια συμπλοκή, παρουσιάζεται λεπτό προς λεπτό όλο το πολεμικό σκηνικό ανάμεσα στις δύο τσιγγάνικες φαμίλιες.

Όπως αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», ο αστυνομικός που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Επιχειρησιακών Δράσεων Δυτικής Αττικής στην κατάθεσή του περιγράφει πώς στήθηκε το σκηνικό που οδήγησε την ομάδα των οκτώ εκπαιδευμένων αστυνομικών στην εμπόλεμη ζώνη των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Σκυλοσόφου, όπου Ρομά σε ρόλο ελεύθερου σκοπευτή, πυροβολούσε από το μπαλκόνι της τριώροφης κατοικίας, στα πόδια τους αστυνομικούς.

«Ρίξ’του! Ρίξ΄του! Πυροβόλα!»

«Σήμερα 26.2.21, εργαζόμουν κατά το ωράριο από 22:00 ώρα της 25.2.21 έως 06:00 ώρα της 26.2.21 ως επικεφαλής ειδικής επιχειρησιακής ομάδας αποτελούμενης από οκτώ αστυνομικούς. Την 02:00 λάβαμε σήμα από το κέντρο της Άμεσης Δράσης για επεισόδιο μεταξύ Ρομά με πυροβολισμούς επί της οδού Κατσαντώνη στο Ζεφύρι. Μεταβήκαμε στο σημείο όπου βρήκαμε (σ.σ αναφέρεται σε όνομα) μαζί με έτερους συγγενείς του και μας δήλωσε ότι προ λίγων λεπτών ο (σ.σ αναφέρεται σε όνομα) έξω από την οικία του στην οδό Κατσαντώνη πυροβόλησε με όπλο και διέφυγε. Επίσης μας υπέδειξε τρύπα στη μπαλκονόπορτα της οικίας και τρύπα στο πίσω μέρος του οχήματος μάρκας Citroen Xsara οι οποίες όπως μας ενημέρωσε προκλήθηκαν από πυροβολισμούς.

» Καθώς βρισκόμασταν στο σημείο, εμφανίστηκε ένα άτομο στην οδό Κατσαντώνη τον οποίο με το που τον αντίκρισαν και οι συγγενείς του άρχισαν να φωνάζουν «Αυτός είναι που μας πυροβόλησε» και άρχισαν να κινούνται προς το μέρος του. Το άτομο έφυγε προς την οδό Εθνικής Αντιστάσεως, τον καταδιώξαμε φωνάζοντας του να σταματήσει γνωστοποιώντας την ιδιότητά μας αλλά δεν σταματούσε. Πίσω από εμάς ακολουθούσαν οι συγγενείς του. Με το που φθάσαμε στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως το άτομο που καταδιώκαμε κατευθύνθηκε προς διώροφη κατοικία στην οδό Σκυλοσόφου και φώναζε επανειλημμένα «Ριξ΄του, ρίξ΄του, πυροβόλα».

» Τότε ξαφνικά από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου της συγκεκριμένης κατοικίας είδαμε ένα άτομο το οποίο ενήργησε τέσσερις πυροβολισμούς προς το μέρος μας και συγκεκριμένα μπροστά στα πόδια του αρχιφύλακα. Αμέσως πήραμε κάλυψη και απομακρύναμε τους πολίτες από το σημείο. Ο αρχιφύλακας πρόλαβε να ακινητοποιήσει το άτομο που έτρεξε προς την παραπάνω οικία, πριν εισέλθει εντός αυτής και κατά την ακινητοποίηση του αντιστάθηκε σθεναρά απωθώντας βίαια τον αστυνομικό στην προσπάθεια του να διαφύγει χωρίς αποτέλεσμα. Κατόπιν ενημερώσαμε το κέντρο της Αμεσης Δράσης για το συμβάν ζητήσαμε ενισχύσεις και περικυκλώσαμε την οικία από όπου πυροβόλησε έτερο άτομο».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μέσα από τη δικογραφία φαίνεται ότι η κατάσταση στην οδό Σκυλοσόφου στο Ζεφύρι είχε αρχίσει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Έτσι, ζητήθηκαν ενισχύσεις και στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ. Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες σε τέσσερις Ρομά και να κατασχέσουν μια καραμπίνα και το κλεμμένο υπηρεσιακό 9αρι του ειδικού φρουρού.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024