Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τόκιο : Όλη η ιστορία της Ιαπωνίας μέσα σε μία πόλη

Τόκιο : Όλη η ιστορία της Ιαπωνίας μέσα σε μία πόλη

Το Τόκιο έχει καταστραφεί δύο φορές στην πρόσφατη ιστορία του, μια το 1923 μετά από σεισμό και από τους εκτεταμένους βομβαρδισμούς της πόλης κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Το Τόκιο ή Τόκυο είναι η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Αποτελεί ένα από τα 47 νομαρχιακά διαμερίσματα της Ιαπωνίας και περιλαμβάνει την ιδιαίτερα αστικοποιημένη κεντρική περιοχή του Τόκιο, που είναι η καρδιά της ομώνυμης μητροπολιτικής περιοχής.

Αριθμεί περίπου 13 εκατομμύρια κάτοικους- 10% του πληθυσμού της χώρας, ενώ στη μητροπολιτική του περιοχή ζουν περίπου 37 εκατομμύρια άνθρωποι, κάνοντάς την έτσι την πιο πυκνοκατοικημένη του κόσμου.

Το Τόκιο βρίσκεται στην περιοχή Καντό, στο Χονσού, το κεντρικό και μεγαλύτερο από τα νησιά που απαρτίζουν την Ιαπωνία.

Δρώμενα και οικονομία

Το Τόκυο έχει διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964 και έχει επιλεγεί από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ως η πόλη που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Economist Intelligence Unit για το 2009, είναι η ακριβότερη πόλη στον κόσμο.

Το Τόκιο έχει τη μεγαλύτερη μητροπολιτική οικονομία στον κόσμο. Σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγε η PricewaterhouseCoopers, η μητροπολιτική περιοχή του Τόκιο έχει συνολικό ΑΕΠ 1,9 τρις δολάρια ΗΠΑ το 2012 (αγοραστική αξία), το μεγαλύτερο στον κόσμο. 51 από τις εταιρείες που αναφέρονται στο Fortune Global 500 έχουν την έδρα τους στο Τόκιο, σχεδόν οι διπλάσιες από τη δεύτερη πόλη, το Παρίσι.

Σύμφωνα με το el.wikipedia, το Τόκιο είναι μείζον διεθνές οικονομικό κέντρο και έχει περιγραφεί ως ένα από τα τρία νευραλγικά κέντρα της παγκόσμιας οικονομίας, μαζί με τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Το χρηματιστήριο του Τόκιο είναι το μεγαλύτερο της Ιαπωνίας.

Το Τόκιο έχει καταστραφεί δύο φορές στην πρόσφατη ιστορία του, μια το 1923 μετά από σεισμό και από τους εκτεταμένους βομβαρδισμούς της πόλης κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Εξαιτίας αυτού, το αστικό τοπίο του Τόκιο κυριαρχείται από τη σύγχρονη αρχιτεκτονική και τα παλαιότερα κτίρια είναι ελάχιστα. Ανάμεσα στα σύγχρονα κτίρια ξεχωρίζουν δύο πύργοι, ο πύργος του Τόκιο και ο πιο σύγχρονος Tokyo Skytree, η ψηλότερη κατασκευή στην Ιαπωνία και η δεύτερη ψηλότερη στον κόσμο μετά το Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι.

Φώτο

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024