Αρσάκειο: Υποβλήθηκε το αίτημα στην Εισαγγελία για να καταθέσουν οι 285 απόφοιτοι
Στόχος είναι να συγκεκριμενοποιήσουν τις καταγγελίες τους ώστε να διερευνηθούν αυτές αρμοδίως από την Εισαγγελία Αθηνών.
Υποβλήθηκε με σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με αίτημα να κληθούν ένας προς έναν οι 285 απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων που υπογράφουν την επίμαχη ανακοίνωση, αναφορικά με τις καταγγελίες σεξουαλικής βίας που εμπλέκουν τον γνωστό ηθοποιό -σκηνοθέτη, ο οποίος υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης του σχολείου.
Στόχος είναι να συγκεκριμενοποιήσουν τις καταγγελίες τους ώστε να διερευνηθούν αυτές αρμοδίως από την Εισαγγελία Αθηνών.
Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα παρακολουθεί στενά τη διαδικασία και θα συνδράμει το έργο των εισαγγελικών αρχών με οποιονδήποτε τρόπο τής ζητηθεί.
Υπενθυμίζεται πως χαμός έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής 285 αποφοίτων του Αρσακείου Ψυχικού, αναφορικά με τις καταγγελίες σεξουαλικής βίας που εμπλέκουν τον γνωστό ηθοποιό -σκηνοθέτη, ο οποίος υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης του σχολείου.
Η επιστολή απευθύνεται στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία που διοικεί τα Αρσάκεια Σχολεία, και είδε το φως της δημοσιότητας από το in.gr χθες το βράδυ.
Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, ως πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας αντέδρασε τα ξημερώματα και γνωστοποίησε ότι θα υποβάλλει σήμερα, αίτημα στην Εισαγγελία Αθηνών (όπως και έκανε) για να κληθούν ένας προς έναν οι υπογράφοντες, για να δώσουν στοιχεία για όσα αναφέρουν ώστε να ερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες.
Οι απόφοιτοι από το 1994 έως το 2018 , που υπογράφουν την επιστολή (τα ονόματά τους είναι στη διάθεση του in.gr), αναφέρουν ότι γνωρίζουν και έχουν πληροφορηθεί για σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές που έχουν υποστεί μαθητές και μαθήτρεις από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων.
Μάλιστα, κάνουν λόγο για «διαχρονική νοοτροπία κάποιων» και «παντελή έλλειψη παιδαγωγικών ορίων ορισμένων εκπαιδευτικών».
Οι υπογράφοντες αναφέρουν στην επιστολή τους ότι οι πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με τα περιστατικά ψυχικής και σεξουαλικής βίας σε βάρος ανηλίκων, με φερόμενο θύτη εξωτερικό συνεργάτη του Αρσακείου Ψυχικού, ενεργοποίησαν την ευαισθησία και την απωθημένη μνήμη τους και τονίζουν πως μέσω της επιστολής αυτής θέλουν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους προς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που υπέστησαν από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές.
Παράλληλα, καταγγέλλουν τόσο τους θύτες όσο και τους καθηγητές/τριες ή τους υπέθυνους/ες που συγκάλυψαν αυτά τα γεγονότα. «Επίσης, η διοίκηση θα έπρεπε να έχει το θάρρος να λογοδοτήσει για την πραγματοποίηση ορισμένων –όπως αποδεικνύεται– λανθασμένων επιλογών», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Οι απόφοιτοι του σχολείου, σύμφωνα με αναρτήσεις στα social media, φέρονται να συγκεντρώνουν μαρτυρίες και να παρακινούν κι άλλους πρώην συμμαθητές τους να μιλήσουν για να στηρίξουν τα παιδιά που έχουν υποστεί βία κάθε είδους.
Αυθημερόν στον Εισαγγελέα !
Αναρτώ την Ανακοίνωσή μου προς τα ΜΜΕ για τις καταγγελίες κατά των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού
Δημοσιεύτηκε από Γεώργιος Μπαμπινιώτης στις Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)






















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442