Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Πήρα κι εγώ θέση»: Το Twitter δεν δείχνει καμία ανοχή σε βιασμό, κακοποίηση και παιδοφιλία

«Πήρα κι εγώ θέση»: Το Twitter δεν δείχνει καμία ανοχή σε βιασμό, κακοποίηση και παιδοφιλία

«Για κάθε ουρλιαχτό παιδιού που ακούστηκε από εκείνο το διαμέρισμα, σας αξίζει ένας εφιάλτης»: Το Τwitter κατά του Λιγνάδη και κάθε Λιγνάδη.

Ένα φως στο σκοτάδι των δεκάδων καταγγελίων για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, που ξεκίνησε με τη θαρραλέα εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου, άρχισε να λάμπει στην ελληνική κοινωνία.

Εδώ και δύο μέρες, στο Twitter κυκλοφορεί το trend «#Πήρα_κι_εγώ_θέση» με την πλειονότητα των χρηστών του να τάσσεται κατά του βιασμού, της αποπλάνησης, της σεξουαλικής παρενόχλησης, της σεξουαλικής κακοποίησης και της οποιαδήποτε κακοποίσης – ειδικά με ανήλικους ως θύματα.

Όταν ξεκίνησε το ελληνικό #MeToo, σκοπός δεν ήταν η προβολή ούτε των θυμάτων ούτε των θυτών ούτε των συνηγόρων τους. Επίσης, δεν υπήρχε πρόθεση να πολιτικοποιηθεί η υπόθεση με την κοινωνία να χωρίζεται σε στρατόπεδα, όπως τόσο εύκολα κάνει τα τελευταία χρόνια, με ψευτοδιλήμματα του τύπου «δεξιά ή αριστερά», «ναι ή όχι», «κόκκινο ή πράσινο», «Έλληνας ή ξένος», «εμείς ή αυτοί» και ούτω καθεξής.

Το ζήτημα – προς το παρόν – δεν είναι ποιος πολιτικός έχει ευθύνη, ποια κυβέρνηση έφταιγε και ποιος έχει καθαρή τη συνείδησή του. Μπορεί σε αυτό το κύκλωμα κακοποίησης να εμπλέκονται όλοι οι τωρινοί πολιτικοί που είναι στη Βουλή, μπορεί και κανένας από αυτούς.

Κανείς να μη μείνει σιωπηλός

Ο πραγματικός στόχος του #MeToo είναι να σπάσει το απόστημα, να σταματήσει η στιγματοποίηση των θυμάτων και η συγκάλυψη τέτοιων γεγονότων. Η σιωπή ευνοοεί μόνο τον θύτη και όχι το θύμα. Η γειτονιά του Λιγνάδη – και του κάθε Λιαγνάδη – έβλεπε, άκουγε, αλλά σιωπούσε.

Μπορεί να έχουμε κουραστεί από τον καθημερινό βομβαρδισμό καταγγελιών και την όλη πολιτική θύελλα που έχει ξεσηκώσει η υπόθεση, αλλά είναι υψίστης σημασίας να αποκαλύπτεται κάθε αδικία και βίαιη συμπεριφορά απέναντι σε κάποιον συμπολίτη μας – και να ρίχνεται άπλετο φως στην όποια αποκάλυψη.

Και έστω και αργά, η κοινωνία αντέδρασε επιτέλους. Τα θύματα μιλούν, μετά από καιρό, και δεν πρέπει να ξανά σιωπήσουν από φόβο. Όσοι δεν είναι θύματα δεν ντέπονται πια να συμπαρασταθούν στους συναθρώπους τους και δεν φοβούνται από απειλές για μηνύσεις κατά πάντων.

Και ειδικά όσον αφορά στα παιδιά, οι Έλληνες δεν δείχνουν καμία άνοχη: κανείς δεν έχει δικαίωμα να καταστρέφει παιδικές ψυχές.

Πήρα και εγώ θέση

Δικηγόροι και ψυχολόγοι προσφέρουν δωρέαν τις υπηρεσίες τους στα θύματα

Οργή κατά Λιγνάδη και Κούγια

Φυσικά, λόγω των σοκαριστικών αποκαλύψεων των ημερών, στο στόχαστρο πολλών έχουν μπει ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας.

Ήδη, η δήλωση του κ. Κούγια περί «επαγγελματιών ομοφυλόφιλων» προκάλεσε την οργή μεγάλης μερίδας καλλιτεχνών και πολιτών. Η μετέπειτα προειδοποίηση του δικηγόρου για περαιτέρω μηνύσεις κατά πάντων έβαλε περισσότερο λάδι στη φωτιά.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024