Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Καθολικό lockdown στην Αρκαδία - Στο «κόκκινο» το Ναύπλιο

Κοροναϊός : Καθολικό lockdown στην Αρκαδία – Στο «κόκκινο» το Ναύπλιο

Ολοένα και περισσότερες περιοχές τίθενται σε καθεστώς καθολικού lockdown, μιας και τα κρούσματα δεν πέφτουν, αλλά αντιθέτως αυξάνονται όσο περνούν οι μέρες

Ολοένα και περισσότερες περιοχές τίθενται σε καθεστώς καθολικού lockdown, μιας και τα κρούσματα δεν πέφτουν, αλλά αντιθέτως αυξάνονται όσο περνούν οι μέρες.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, από Πέμπτη 25/02/2021 και ώρα 06:00 έως Δευτέρα 01/03/2021 και ώρα 06:00 η η ΠΕ Αρκαδίας και στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου ο Δήμος Ναυπλιέων.

Η ανακοίνωση της ΓΓΠΠ:

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στο Δήμο Ναυπλιέων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν ΟΜΟΦΩΝΗΣ εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19, η μεν ΠΕ Αρκαδίας εντάσσεται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, ο δε Δήμος Ναυπλιέων εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που ισχύουν στα ως άνω επίπεδα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα έχουν ισχύ από Πέμπτη 25/02/2021 και ώρα 06.00 έως Δευτέρα 01/03/2021 και ώρα 06.00. Ενδεχόμενη παράταση ή άρση των μέτρων θα επαναξιολογηθεί από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κοροναϊού COVID-19 κατά την επόμενη συνεδρίασή της.

Ειδικότερα για τις περιοχές που βρίσκονται σε αυστηρό lockdown ισχύουν τα εξής μέτρα:

Τα μέτρα

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Παράλληλα, ισχύει η τηλεκπαίδευση για όλες τις βαθμίδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκτός των σχολείων ειδικής αγωγής.
  • Για τις μετακινήσεις με Ι.Χ. και ταξί, επιτρέπεται ο οδηγός και δύο επιβάτες.
  • Αναφορικά με τους χώρους λατρείας, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων κ.α. χωρίς την παρουσία πιστών. Σε γάμους, βαφτίσεις, κηδείες, μνημόσυνα, επιτρέπονται έως εννέα άτομα.
  • Όσον αφορά στις αθλητικές δραστηριότητες, εξακολουθούν να ισχύουν τα υφιστάμενα μέτρα. Ενώ δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στα μέτρα που ισχύουν για τους αρχαιολογικούς χώρους, τις κινηματογραφικές προβολές, τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα και τις λοιπές παραστατικές τέχνες, τα συνέδρια και τις εκθέσεις, καθώς και τις πρόβες και τα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα και ηχογραφήσεις.
  • Ανοιχτά παραμένουν καθαριστήρια, πρατήρια υγρών καυσίμων, ΚΤΕΟ και συνεργία οχημάτων. Επίσης λειτουργούν τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων, τα
  • Pet Shops, οι επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών, αποκλειστικά για την επισκευή, την εξόφληση λογαριασμών και την ανανέωση υπολοίπων.
  • Με ραντεβού θα γίνεται η εξυπηρέτηση πολιτών στα καταστήματα οπτικών /ακουστικών βαρηκοΐας, κατόπιν ραντεβού. Αντίστοιχα, κατόπιν ραντεβού θα γίνεται η εξυπηρέτηση και στα καταστήματα πώλησης περουκών και ποστίς, κατόπιν ραντεβού. Κανονικά θα λειτουργεί κάθε επιχείρηση λιανικής πώληση με τη μέθοδο e-shop.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024