Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Έρχεται νέα «εκτόξευση» κρουσμάτων - Πόσα θα φτάσουν την επόμενη εβδομάδα

Κοροναϊός : Έρχεται νέα «εκτόξευση» κρουσμάτων – Πόσα θα φτάσουν την επόμενη εβδομάδα

Στα 2.147 «εκτοξεύτηκαν» τα κρούσματα κοροναϊού σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

Στα 2.147 «εκτοξεύτηκαν» τα κρούσματα κοροναϊού σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Μιλώντας στο MEGA o καθηγητής πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, σημείωσε ότι τα προγνωστικά μοντέλα που εξετάζουν τα δεδομένα της πανδημίας, είχαν προβλέψει αυτό το νούμερο των κρουσμάτων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, την επόμενη εβδομάδα τα κρούσματα θα σκαρφαλώσουν στα 2.500, το οποίο θα είναι και «το πικ του κύματος, και θα αρχίσει να υποστρέφεται εν συνεχεία».

Ο καθηγητής τόνισε ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε υψηλό αριθμό κρουσμάτων μέχρι και την επόμενη εβδομάδα, ενώ έπειτα θα αρχίσει η αποκλιμάκωση «αργά αλλά σταθερά».

Σχετικά με την άρση του lockdown, αυτή θα πάει πιο πίσω, με τους ειδικούς να σημειώνουν πως η συζήτηση θα ανοίξει μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ασφυξία στις ΜΕΘ και ρεκόρ νέων εισαγωγών

Παράλληλα, στο MEGA μίλησε και η Πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία έκανε λόγο για δύσκολες ημέρες ιδιαιτέρως για το Σύστημα Υγείας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «είναι μια από τις δυσκολότερες μέρες που έχουμε περάσει. Οι πληροφορίες που έχουμε από τα νοσοκομεία τα κρούσματα θα είναι πάρα πολλά, παρόλο που περιμένα μια σταθεροποίηση. Αυξημένος είναι και ο αριθμός των ΜΕΘ. Εκεί δεν περιμένουμε γρήγορη μείωση. Γιατί οια σθενείς εκεί παραμένουν 2-3 εβδομάδες».

«Θα περιμένουμε να δούμε τον αριθμό των κρουσμάτων και τον αριθμό εισαγωγών σε απλές κλίνες. Αν υπάρξει σταθεροποίηση των εισαγωγών μέχρι το Σάββατο, θα μπορούσαν με αυστηρούς ελέγχους, τεστ και προσοχή στα ΜΜΜ να ξεκινήσουν να ανοίγουν γιατί ο κόσμος έχει πιεστεί πάρα πολύ. Τα μαγαζιά είναι κλειστά, η κάθε οικογένεια έχει πολύ σοβαρά προβλήματα. Βλέπουμε, εκτιμάμαι τις παραμέτρους κι αποφασίζει η κυβέρνηση τα επόμενα βήματα» τόνισε ερωτηθείσα για μερική άρση του lockdown.

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024