Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σταμάτης Λινάρδος : Χαϊκάλης και Ακρίτα μου «έκοψαν» την καριέρα

Σταμάτης Λινάρδος : Χαϊκάλης και Ακρίτα μου «έκοψαν» την καριέρα

Ο σκηνοθέτης Σταμάτης Λινάρδος περιγράφει ένα άγνωστο μέχρι σήμερα περιστατικό με θύτες την Έλενα Ακρίτα και τον Παύλο Χαϊκάλη, που, όπως υποστηρίζει, του «έκοψαν» την καριέρα.

Ο σκηνοθέτης Σταμάτης Λινάρδος περιγράφει ένα άγνωστο μέχρι σήμερα περιστατικό με θύτες την Έλενα Ακρίτα και τον Παύλο Χαϊκάλη, που όπως υποστηρίζει του «έκοψαν» την καριέρα.

Διαβάστε παρακάτω την καταγγελία που κοινοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

 «Ο κ. Χαϊκάλης είχε από την αρχή των γυρισμάτων πολύ άσχημη συμπεριφορά»

«Το 2001 εργαζόμουν σαν τηλεσκηνοθέτης στην εταιρία stefi στο σήριαλ »Κάτω από την Ακρόπολη» για τον ALPHA. Ένας από τους πρωταγωνιστές της σειράς ο κ.Χαΐκάλης είχε από την αρχή των γυρισμάτων πολύ άσχημη συμπεριφορά η οποία κορυφώθηκε όταν σε ένα γύρισμα έβρισε χυδαία εμένα και τους άλλους τεχνικούς.

Συγκεκριμένα σε ένα από τα διαλείμματα αναμεσά στις σκηνές και καθώς ο συνάδελφος στη ρύθμιση εικόνας ετοίμαζε τις κάμερες για την επόμενη λήψη ο κ.Χαϊκάλης ζήτησε φωνάζοντας να του ‘’δώσουμε’’ από το κοντρόλ την προηγούμενη σκηνή στο μόνιτορ κάτω στο πλατώ.

Ο συνάδελφος που ήταν στο βίντεο, ήταν ο ίδιος που ρύθμιζε τις κάμερες και του είπε ότι σε 1-2 λεπτά που θα τελειώσει η ρύθμιση [white balance] θα το δώσει γιατί αν έφευγε τότε θα έπρεπε μετά να γίνει όλη η διαδικασία από την αρχή.

Τότε ο κ. Χαϊκάλης άρχισε να βρίζει χυδαία όλους μας στο κοντρόλ με τις φράσεις ΄γαμώ το Θεό σας’, ΄τη παναγία σας’ κλπ κλπ.

Νοιώθοντας εργαζόμενος και όχι σκλάβος [σε αντίθεση με τους υπολοίπους που έσκυψαν το κεφάλι] κατέβηκα και με τα χέρια πίσω πιασμένα και χωρίς να τον ακουμπήσω του φώναξα «ποιανού το Θεό θα γεμίσεις ρε;».

Εκείνος έκανε ένα βήμα πίσω, έπεσε και μετά φώναζε ότι τον χτύπησα. Παρόντες ήταν τουλάχιστον 10-15 άτομα [ηθοποιοί, τεχνικοί, σκηνοθέτες, παραγωγή κα] και όλοι είχαν δει ότι έπεσε μονός του. Μετά έφυγε από το γύρισμα και το γύρισμα τέλειωσε νωρίτερα.

Στη συνέχεια πληροφορήθηκαν τόσο οι υπεύθυνοι της σειράς [κ. Ακρίτα και κ. Κυρίτσης] όσο και η εταιρία παραγωγής. Όλοι όσοι μίλησαν μαζί μου, μου είπαν ότι είχα δίκιο, ότι γνωρίζουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Χαϊκάλης αντιδρά έτσι και κυρίως με παρακάλεσαν να μην κάνω μήνυση, αν και ήθελα, για το καλό της σειράς.

Η μέρα εκείνη τέλειωσε δίνοντας μου την υπόσχεση ότι θα λυθεί το θέμα. Η λύση που δόθηκε ήταν ότι μερικές μέρες αργότερα με φώναξε στη stefi ο παράγωγος [ο κ.Μιχαλης Δεναξας μαζί με τον κ. Σουντρη] και μου προτείναν για το καλό της σειράς να παραιτηθώ από το συμβόλαιο που όριζε ρήτρες για τυχόν απόλυση μου και σε αντάλλαγμα μου υποσχέθηκαν ότι θα πάω σε μια νέα σειρά των Ακριτα-Κυριτση και σε μια νέα παραγωγή της stefi.

Εγώ θέλοντας να δείξω επαγγελματισμό και συνεργασία βλακωδώς δέχτηκα. Λέω βλακωδώς γιατί όχι μόνο άλλη δουλειά δεν είδα, αλλά έμαθα ότι είχαν διαδώσει παντού ότι έφυγα γιατί εγώ ήμουν προβληματικός.

Το αποτέλεσμα ήταν να στιγματιστεί μια καριέρα 14 χρόνων στη δουλειά και μετά από λίγο καιρό να φύγω από την Αθήνα. Μέχρι τότε είχα υπάρξει προϊστάμενος σκηνοθετών στο Star για 7 χρονιά, είχα δουλέψει σε παράγωγες των εταιριών ON, Συναδινος,P.L.D. κ.α. για την ΕΡΤ, ALPHA, ANT1 κ.α. »

«Γιατί κάνω σήμερα την καταγγελία μετά από 20 χρόνια;

Γιατί όπως λέει και ο Εκκλησιαστής: «υπάρχει ο κατάλληλος καιρός για κάθε τι κάτω από τον ουρανό»»

«Όλα τα παραπανω τα γνωριζαν εκτός των παραγωγών και των σκηνοθετών [Μιχαλης Δεναξας, Δημητρης Σοφιανοπουλος και Σταυρος Σταγκος] όλοι οι τεχνικοί πλατω και κοντρόλ, καθως και οι ηθοποιοι-μελη του ΣΕΗ που εργαζονταν εκείνη την εποχη στη σειρά, αφου για αρκετές μέρες ηταν το μόνιμο θέμα συζήτησης, μια και ο κ. Χαϊκάλης είχε απειλησει με αποχωρησή του απο τη σειρά αν δεν έφευγα εγώ.
Οι ηθοποιοι ηταν οι ΓΑΛΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΤΖΕΒΕΛΕΚΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΧΑΤΟΥΠΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΖΙΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΚΑΣΤΟΥΡΑ ΣΑΣΑ, ΜΑΡΚΑΚΗ ΛΙΝΑ, ΠΑΤΖΕΛΗ ΑΝΝΑ, ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ, ΣΚΑΛΕΡΗ ΘΕΩΝΗ, ΤΣΑΒΑΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΣΕΜΠΕΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΤΑΙΖΗ, ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΤΙΣΣΑ, ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΑΒΡΑΜΗ ΧΡΥΣΑ, ΜΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ κ.α.»
Υπογραφή Σταμάτης Λινάρδος

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024