Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παύλος Χαϊκάλης : Στο ΣΕΗ σήμερα ο ηθοποιός για τις καταγγελίες εις βάρος του

Παύλος Χαϊκάλης : Στο ΣΕΗ σήμερα ο ηθοποιός για τις καταγγελίες εις βάρος του

O φάκελος περιλαμβάνει τις τουλάχιστον πέντε καταγγελίες εις βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση

Στο Σωματείο Ελλήνων ηθοποιών αναμένεται να μεταβεί σήμερα, ο Παύλος Χαϊκάλης, προκειμένου να παραλάβει τον φάκελο με τις καταγγελλίες εις βάρος του, στο πλαίσιο του ελληνικού #metoo.

Πέντε γυναίκες έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες κατονομάζοντας τον Παύλο Χαϊκάλη για παρενόχληση ωστόσο άγνωστο παραμένει ποιες από αυτές θα ελεγχθούν από τη Δικαιοσύνη, μιας και για τουλάχιστον ορισμένες εξ αυτών τίθεται ζήτημα παραγραφής.

Η εξέλιξη έρχεται μετά την 5η κατά σειρά καταγγελία εναντίον του από την ηθοποιό Χριστίνα Ζ. η οποία ισχυρίζεται ότι ο Π. Χαϊκάλης προσπάθησε να την βιάσει πριν 30 χρόνια.

Πρόκειται για τη σοβαρότερη -μέχρι στιγμής- καταγγελία κατά του ηθοποιού, η οποία κατατέθηκε την περασμένη Τρίτη στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Στην καταγγελία, η Χριστίνα Ζ. περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την περιπέτεια της με τον Παύλο Χαϊκάλη, υποστηρίζοντας ότι προσπάθησε να τη βιάσει.

Αφήνοντας πίσω της όνειρα και μια καριέρα στην υποκριτική και εργαζόμενη πλέον ως μεταφράστρια σε γνωστό εκδοτικό οίκο, η γυναίκα αυτή έχει προχωρήσει τη ζωή της, όμως δεν έχει ξεχάσει λεπτό αυτό το δράμα που έζησε.

Μου επιτέθηκε με άγριες ερωτικές διαθέσεις

Η Χριστίνα Ζ. αναφέρει:

«Γνώρισα τον Παύλο Χαϊκάλη στα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν εκείνος είχε ολοκληρώσει τη στρατιωτική του θητεία και έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο του θεάτρου, ενώ εγώ μόλις είχα τελειώσει τη δραματική σχολή και προσπαθούσα δειλά δειλά να ξεκινήσω την καριέρα μου. Γνωριστήκαμε μέσα από κοινών φίλων του θεατρικού χώρου και είχαμε μια φιλική σχέση επί δύο χρόνια ακόμα, χωρίς ποτέ να υπάρξει μεταξύ μας κανένας ερωτικός υπαινιγμός» λέει η Χριστίνα Ζ. μιλώντας στην εφημερίδα Realnews.

«Η εικόνα που είχα σχηματίσει για τον ως άνω αναφερόμενο ήταν ενός σεμνού ανθρώπου, χαμηλών τόνων, συνεσταλμένου και ταλαντούχου. Στο τέλος του δεύτερου καλοκαιριού της γνωριμίας μας, λίγο πριν αρχίσει η καινούρια θεατρική σεζόν και αφού είχε μεσολαβήσει ένα διάστημα 2-3 μηνών χωρίς επικοινωνία μεταξύ μας, μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι είχε μετακομίσει σε ένα καλύτερο διαμέρισμα και με προσκάλεσε να πάω να το δω και να πούμε τα νέα μας. Έτσι και έγινε» συμπληρώνει.

Αναφορικά με τον βιασμό, η καταγγέλλουσα τονίζει: «Πήγα στο σπίτι του […] Έπειτα θέλησε να μου δείξει και το υπόλοιπο σπίτι, λέγοντάς μου παράλληλα ότι θα μπορούσε να με προτείνει για κάποιο ρόλο, αν του δινόταν η ευκαιρία. Με οδήγησε προς την κρεβατοκάμαρά του υποτίθεται για μου την δείξει. Με έπιασε από τους ώμους και με έριξε πάνω στο κρεβάτι. Εγώ σοκαρίστηκα, τον ρώτησα τι κάνει και προσπάθησα να ξεφύγω και να σηκωθώ αλλά με είχε ακινητοποιήσει, πέφτοντας επάνω μου και μου επιτέθηκε με άγριες ερωτικές διαθέσεις, λέγοντας μου ότι δεν μπορώ να φύγω όπως τον είχα κάνει, δείχνοντάς μου τη στύση του και προσπαθώντας να μου σηκώσει τη φούστα και να μου κατεβάσει το εσώρουχο. Εγώ ήμουν σε απόγνωση, τον παρακαλούσα να σταματήσει, επικαλέστηκα την φιλία 2 χρόνων που είχαμε και ότι έλεγα ότι αισθάνομαι πολύ άσχημα και με πονάει. Όμως εκείνος δεν πτοήθηκε, απαξίωσε τα συναισθήματά μου λέγοντας ότι όλες οι γυναίκες τα ίδια λένε, όμως άλλα θέλουν και συνέχιζε απτόητος να προσπαθεί να με βιάσει» λέει προκαλώντας αποτροπιασμό.

«Φοβόμουν ότι θα κατηγορηθώ εγώ»

Μάλιστα, όπως η ίδια λέει, δεν μίλησε σε κανέναν, γιατί φοβήθηκε ότι θα κατηγορήσουν εκείνη ότι το προκάλεσε, επειδή πήγε στο σπίτι του.

«Αντιστάθηκα όσο μπορούσα κι απέφυγα τον βιασμό, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει πάνω στα ρούχα μου. Τότε απελευθερώθηκα από τα χέρια του κι έφυγα τρέχοντας. Αισθανόμουν πολύ άσχημα και φοβόμουν ότι θα κατηγορηθώ ότι το προκάλεσα εγώ επειδή πήγα σπίτι του, οπότε δεν προχώρησα σε καταγγελία και το αποσιώπησα.

Έκτοτε συναντηθήκαμε τυχαία μια φορά και εκείνος συμπεριφέρθηκε σα να μην έχει συμβεί τίποτα, ενώ εγώ απλώς τον αγνόησα και τον απέφυγα» ανέφερε.

«Γιατί αποφάσισα να μιλήσω μετά από 30 χρόνια»

Τέλος, σχετικά με το γιατί αποφάσισε να μιλήσει τώρα μετά από 30 χρόνια, είπε ότι πήρε την απόφαση επειδή πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να τιμωρούνται παραδειγματικά, αλλά και οι κοπέλες που έχουν υποστεί κάτι τέτοιο να βγουν να μιλήσουν.

«Πήρα την απόφαση να μιλήσω τώρα, μετά από 30 χρόνια, γιατί πρέπει άνθρωποι σαν και αυτόν, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την επιτυχία και τη θέση ισχύος που αποκτούν προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ερωτικές τους ορέξεις, να τιμωρούνται παραδειγματικά. Και κοπέλες σαν εμένα που έχουν υποστεί την ίδια ή παρόμοια συμπεριφορά, πρέπει να βρουν το θάρρος να υπερασπιστούν τον εαυτό τους» κατέληξε.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024