Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία : Έρευνα σε βάρος μιας βουλευτή του φιλοκουρδικού κόμματος HDP - Κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

Τουρκία : Έρευνα σε βάρος μιας βουλευτή του φιλοκουρδικού κόμματος HDP – Κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

«Θα αποδείξουμε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο ψέμα και συκοφαντία», λέει η βουλευτίνα

Έρευνα ξεκίνησε σήμερα σε βάρος μιας βουλευτίνας του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, η οποία βαρύνεται με υποψίες ότι μετέβη σε μια περιοχή του Ιράκ, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Κούρδων ανταρτών, όπου σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα 13 Τούρκοι όμηροι, κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης επιχείρησης διάσωσης, έγινε γνωστό από το γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας.

«Μια έρευνα ξεκίνησε σε βάρος της βουλευτίνας Ντιραγιέτ Ντιλάν Τασμεντίρ για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, έπειτα από τις αποκαλύψεις που έγιναν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής», αναφέρει το γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας.

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής που μεταδόθηκε χθες το βράδυ, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγόρησε την Τασμεντίρ, βουλευτίνα του HDP (Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών) μετέβη στη Γκάρα, στο βόρειο Ιράκ, όπου πρόσφατα η Άγκυρα διεξήγαγε μια επιχείρηση κατά του PKK, μιας οργάνωσης που χαρακτηρίζει «τρομοκρατική».

Η Τουρκία κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα το PKK ότι εκτέλεσε 13 Τούρκους υπηκόους, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας οι περισσότεροι, τους οποίους κρατούσε αιχμάλωτους στην περιοχή αυτή.

Το PKK αναγνώρισε τον θάνατο μιας ομάδας κρατουμένων, όμως απέρριψε την εκδοχή της Άγκυρας, υποστηρίζοντας ότι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς.

«Το HDP είναι το κόμμα της τρομοκρατικής οργάνωσης. (Οι βουλευτές του) δεν έχουν πολιτική προσωπικότητα. Είναι όμηροι του PKK», είπε ο Σοϊλού χθες το βράδυ.

Η Τασμεντίρ, σε ένα tweet που έστειλε χθες, απέρριψε τις κατηγορίες του Σοϊλού.

«Ο υπουργός Εσωτερικών αυτής της χώρας έκανε μια δήλωση δίνοντας το όνομά μου, βασιζόμενος στη αποκαλούμενη μαρτυρία ενός προσώπου. Θα αποδείξουμε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο ψέμα και συκοφαντία».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024