Ο οίκος μόδας Acne Studios μόλις αποκάλυψε την ανακαίνιση των καταστημάτων της από το στούντιο Arquitectura-G που εδρεύει στη Βαρκελώνη. Το κατάστημα βρίσκεται μέσα στο πρώην κτήριο της Sveriges Kredit Bank στο κέντρο της Στοκχόλμης.

Η ανακαίνιση του ιστορικού κτηρίου

Η τράπεζα είναι γνωστή για την ένοπλη ληστεία του Αυγούστου 1973, στην οποία συνελήφθησαν όμηροι για έξι ημέρες που οδήγησαν στον όρο «Σύνδρομο της Στοκχόλμης». Το σύνδρομο περιγράφει μια κατάσταση στην οποία, κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας, οι όμηροι αναπτύσσουν έναν ψυχολογικό δεσμό με τους απαγωγείς τους.

Το έργο του design studio Arquitectura-G έφερε στο φως την αρχική νεοκλασική αρχιτεκτονική του κτηρίου και το μάρμαρο Ekeberg. Το στούντιο «ακύρωσε» τα ίχνη των διαφόρων παρεμβάσεων που με τα χρόνια είχαν κρύψει το αρχικό στυλ και, στο νέο έργο, έπαιξαν με την αρχική παλέτα υλικού.

«Το έργο καθαρίζει τον χώρο, αφήνοντας μόνο τα βασικά χαρακτηριστικά. Αν και τα δάπεδα ήταν κατασκευασμένα από πραγματικό μάρμαρο, πολλά στοιχεία ήταν ψεύτικα μάρμαρα, και το έργο παίζει με αυτήν τη δυαδικότητα. Όλες οι επιφάνειες του καταστήματος είναι μονόχρωμες στις αποχρώσεις του αρχικού μαρμάρου Ekeberg», λέει το στούντιο.

Στο εσωτερικό

Το κατάστημα των 400τμ είναι οργανωμένο σε τρεις αίθουσες που συνδέονται μεταξύ τους μέσω στηλών. Στο τέλος του κύριου άξονα, το στούντιο προσέθεσε μια νέα αφηρημένη κιονοστοιχία από πραγματικό μάρμαρο δημιουργώντας ένα νέο σκηνικό που παρέχει πρόσβαση στα υπόλοιπα δωμάτια.

Κομμάτια μαρμάρινων επίπλων από τον σχεδιαστή Max Lamb λειτουργούν ως βάθρα δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα νέο μαρμάρινο δάπεδο πάνω από το πρωτότυπο. Σε αντίθεση με την «αρχαιολογική» ατμόσφαιρα, ο φωτισμός που σχεδιάστηκε από τον Benoit Lalloz για να είναι άρτια τεχνικός και ευκρινής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr