Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανοί ποδοσφαιριστές συμμετέχουν σε καμπάνια υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ παικτών

Γερμανοί ποδοσφαιριστές συμμετέχουν σε καμπάνια υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ παικτών

Εν έτει 2021 δεν υπάρχει ούτε ένας ανοιχτά ομοφυλόφιλος ποδοσφαιριστής στις επαγγελματικές ομάδες της Γερμανίας.

Περισσότεροι από 800 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στη Γερμανία έχουν πάρει μέρος σε μια εκστρατεία που έχει στόχο να υποστηρίξει τους ΛΟΑΤΚΙ+ παίκτες.

Στην εκστρατεία που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του περιοδικού 11Freunde (11 Φίλοι) συμμετέχουν αρκετά αστέρια της Μπουντεσλίγκα.

Το τελευταίο τεύχος του περιοδικού περιλαμβάνει μια σειρά διαφορετικών εξωφύλλων στα οποία ποδοσφαιριστές εμφανίζονται κρατώντας καρτέλες με το μήνυμα: «Μπορείς να στηριχθείς πάνω μας!». Πολλοί οπαδοί έχουν μοιραστεί εικόνες με το ίδιο μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ακόμα και το 2021 δεν θα υπάρχει ούτε ένας ανοιχτά ομοφυλόφιλος ποδοσφαιριστής στα γερμανικά ανδρικά επαγγελματικά πρωταθλήματα», ανέφερε η δήλωση των παικτών που στηρίζουν την εκστρατεία.

«Πολλοί γκέι ποδοσφαιριστές φοβούνται σε τέτοιο βαθμό πως αν κάνουν come out θα αντιμετωπίσουν επιθέσεις, θα εξοστρακιστούν και θα βάλουν σε κίνδυνο την καριέρα τους που αναγκάζονται να κρύψουν τη σεξουαλική τους ταυτότητα.

💕🌎🙌

Δημοσιεύτηκε από Lindsey Knepper στις Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021

Κανείς δεν πρέπει να εξαναγκάζεται να μιλήσει αν δεν θέλει. Αυτή είναι η ελεύθερη απόφαση κάθε ατόμου. Αλλά θέλουμε όλοι όσοι αποφασίζουν να το κάνουν να είναι σίγουροι για την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη μας.

Επειδή είναι ένα από τα στοιχειώδη δικαιώματα κάθε ανθρώπου να μπορεί να μιλά ελεύθερα για την σεξουαλική του ταυτότητα λέμε σε όλους εκείνους που αγωνίζονται με αυτήν την απόφαση: Θα σας υποστηρίξουμε, θα σας ενθαρρύνουμε και, αν χρειαστεί, θα σας υπερασπιστούμε απέναντι στην εχθρότητα. Επειδή κάνετε το σωστό και είμαστε στο πλευρό σας».

Ορισμένοι σύλλογοι εξέφρασαν επίσης την υποστήριξή τους για την εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων Köln και Freiburg.

Εν τω μεταξύ, ο Thomas Hitzlsperger, ο Γερμανός πρώην διεθνής που αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος μετά την αποχώρησή του από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο το 2014, έγραψε στο Twitter: «Ένα ακόμη βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση – μπράβο, 11Freunde.»

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024