Σάββατο 25 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Messenger: Οι νέες αλλαγές στην εφαρμογή ίσως ενοχλήσουν κάποιους

Messenger: Οι νέες αλλαγές στην εφαρμογή ίσως ενοχλήσουν κάποιους

Για τις νέες προσθήκες φρόντισε να ενημερώσει τους χρήστες ο ίδιος ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Από εδώ και στο εξής πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν πάτε να στείλετε ένα μήνυμα μέσω της εφαρμογής Messenger της Meta καθώς οι νέες αλλαγές που έρχονται δίνουν τη δυνατότητα στον εκάστοτε συνομιλητή σας να γνωρίζει τι ακριβώς κάνετε.

Συγκεκριμένα, θα ξέρει ότι οι κουκκίδες που αιωρούνται σημαίνουν ότι πληκτρολογείτε, θα ξέρει πότε έχετε δει τα μηνύματά του και θα ξέρει επίσης αν κάνατε screenshot (στιγμιότυπο οθόνης) συνομιλίες σας τα οποία ήταν ρυθμισμένα να εξαφανιστούν.

Ναι, ένα από τα χαρακτηριστικά πολλών εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων είναι η δυνατότητα να αφήνετε ό,τι έχετε στείλει να λήξει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ παρουσίασε ορισμένες απ’ τις αλλαγές μέσω μιας συνομιλίας με τη σύζυγό του

Οι λόγοι για τους οποίους θέλετε να εξαφανίζονται τα μηνύματα είναι δικοί σας, αλλά όταν το χαρακτηριστικό αυτό κυκλοφόρησε στο Facebook Messenger υπήρξε μια προειδοποίηση από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ προς όσους μπορεί να προσπαθήσουν να το παρακάμψουν με ένα screenshot.

Ο ιδρυτής του Facebook έδειξε πώς θα φαινόταν αυτό σε μια συνομιλία μεταξύ του ίδιου και της συζύγου του Priscilla Chan, με την ίδια να ενεργοποιεί την εξαφάνιση των μηνυμάτων και στη συνέχεια να τραβάει ένα στιγμιότυπο οθόνης που είχε ως αποτέλεσμα να αναρτηθεί μια ειδοποίηση στη συνομιλία.

Vanish Mode

Η λειτουργία Vanish Mode ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2020, με την εταιρεία να αποκαλύπτει ότι θα εφαρμοστεί στο Messenger και το Instagram στις ΗΠΑ «σύντομα», προτού επεκταθεί σε άλλες χώρες σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Επιτρέπει στους χρήστες να ορίσουν ένα χρονόμετρο για το πόσο σύντομα θέλουν να εξαφανιστεί το μήνυμά τους.

Το Facebook, ή καλύτερα η Meta, εξήγησε: «Ενημερώσαμε επίσης τη λειτουργία λήξης του μηνύματος μέσα στις κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο συνομιλίες μας.

«Οι άνθρωποι δεν θέλουν ή δεν χρειάζονται πάντα τα μηνύματά τους να παραμένουν και οι έλεγχοι του χρονοδιακόπτη επιτρέπουν σε κάποιον να αποφασίσει πότε θα λήξουν τα μηνύματά του στη συνομιλία.

»Ενημερώσαμε αυτή τη ρύθμιση για να παρέχουμε περισσότερες επιλογές στους ανθρώπους στη συνομιλία για να επιλέξουν το χρονικό διάστημα πριν εξαφανιστούν όλα τα νέα μηνύματα, από μόλις 5 δευτερόλεπτα έως και 24 ώρες».

Οι ανταγωνιστικές εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Snapchat, επιτρέπουν ήδη στους χρήστες να ρυθμίζουν τα μηνύματά τους ώστε να αυτοκαταστρέφονται μετά από μερικές ώρες.

Sports in

Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε πέρυσι

Ο Ολυμπιακός εφέτος δεν ήταν η καλύτερη ομάδα του φάιναλ φορ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Μαϊου 2024