Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Τοσκάνη, η «Μήδεια» και το Παλέρμο

Η Τοσκάνη, η «Μήδεια» και το Παλέρμο

Αναζητώντας τον ένοχο, πετώντας το μπαλάκι

Οι κάτοικοι του νησιού της Καπράγια, στο Τοσκανικό Αρχιπέλαγος μεταξύ Κορσικής και δυτικών ακτών της Ιταλίας, βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

Είναι μόλις 400 άτομα και πρόσβαση στο νησί τους έχει κανείς μόνο μέσω συγκεκριμένων ακτοπλοϊκών δρομολογίων.  Παρ’ όλα αυτά ο μικρός οικισμός τους μαστίζεται εδώ και μήνες από κλοπές και διαρρήξεις.

Στο πιο πρόσφατο περιστατικό, οι δράστες, αφού απενεργοποίησαν τις κάμερες ασφαλείας ενός καπνοπωλείου, αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο του καταστήματος 60.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε η Corriere della Sera, ανάμεσα στα πολλά θύματα, βρίσκεται και ο αντιδήμαρχος του νησιού Φάμπιο Ματσέι.

Τον περασμένο Νοέμβριο, οι δράστες διέρρηξαν το σπίτι του και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί διέφυγαν παίρνοντας μαζί τους χρήματα και κοσμήματα που ήταν κρυμμένα μέσα σε συγκεκριμένα έπιπλα.

«Χτύπησαν την κατάλληλη ημέρα. Ήξεραν ότι θα ταξίδευα στην Πίζα και φάνηκε να γνωρίζουν το σπίτι πολύ καλά. Είναι λυπηρό, γιατί νιώθεις πως έχεις έναν κλέφτη μέσα στην οικογένειά σου»

Η δήμαρχος του νησιού, Μαρίντα Μπέσι, παραδέχτηκε πως τόσο η δύσκολη πρόσβαση στο νησί όσο και η απουσία επισκεπτών, λόγω του χειμώνα, έχει κάνει γείτονες και φίλους να κοιτάζονται μεταξύ τους γεμάτοι καχυποψία.

Αυτή τη στιγμή είναι όλοι ύποπτοι, και με τη βοήθεια τριών αστυνομικών που βρίσκονται στο νησί καλούνται να ανακαλύψουν ποιοι τελικά είναι οι δράστες.

Παλέρμο

Με άλλα λόγια οι νησιώτες της Καπράγια παίζουν το «Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο…»

Γνωστό αγαπημένο παιχνίδι, στο οποίο οι παίκτες, ως άλλοι κάτοικοι του Παλέρμο, αναζητούν ποιος ανάμεσά τους είναι ο δολοφόνος.

Όταν «πέσει η νύχτα» και κλείσουν οι παίκτες τα μάτια τους, ο δολοφόνος, υποδεικνύει, σιωπηλά στον αφηγητή, ποιον παίκτη «δολοφονεί».

Ο αφηγητής ζητά από όλους να ανοίξουν τα μάτια τους, και αφού ανακοινώσει ποιος «δολοφονήθηκε», ξεκινάει ο γύρος των εικασιών και κυρίως των αλληλοκατηγοριών για το ποιος  είναι ο δολοφόνος.

Σε κάθε γύρο, πριν πέσει και πάλι η νύχτα οι παίκτες ψηφίζουν τον πιθανότερο κατά την άποψή τους ένοχο, ο οποίος και αποχωρεί από το παιχνίδι.

Αλληλοκατηγορώ άρα υπάρχω

Αν θες να παραμείνεις στο παιχνίδι πρέπει κάποιον να κατηγορήσεις.

Ειδικά αν ο ένοχος είσαι εσύ, πρέπει σε κάποιον να ρίξεις το μπαλάκι.

Ο σώζων εαυτόν σωθείτο. Κανένα πρόβλημα. Στο κάτω κάτω παιχνίδι είναι.

Το πρόβλημα δεν είναι να ακολουθείς την τακτική αυτή όταν πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο, αλλά όταν πέφτει χιόνι στην Ελλάδα και μαζί με αυτό κάποιες εκατοντάδες δέντρα και το ηλεκτρικό ρεύμα κάποιων χιλιάδων σπιτιών.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024