Η βενεζουελανή μετανάστρια «παρασύρθηκε από τα ρεύματα του παγωμένου νερού (-1 βαθμός Κελσίου), χάνοντας τη ζωή της» στον ποταμό Ρίο Γκράντε, στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. Τρεις άλλοι μετανάστες υπέστησαν υποθερμία.

Μια Βενεζουελανή πέθανε επιχειρώντας να διασχίσει τα παγωμένα νερά του ποταμού Ρίο Γκράντε για να φτάσει από το Μεξικό στις ΗΠΑ, ενώ τρεις άλλοι μετανάστες υπέστησαν υποθερμία στην παρόμοια προσπάθειά τους, ανέφερε σήμερα το ινστιτούτο μετανάστευσης του Μεξικού.

Κύμα ψύχους

Κύμα ψύχους που σαρώνει μεγάλα τμήματα των ΗΠΑ έχει γίνει αισθητό έως το Μεξικό, με τουλάχιστον 21 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους σε ολόκληρο το Τέξας και πολλές άλλες νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ.

Μέλη των υπηρεσιών μετανάστευσης που περιπολούν στις όχθες του ποταμού, στην περιοχή Πιέδρας Νέγκρας της μεξικανικής Πολιτείας Κοαχουίλα, στα σύνορα με το Τέξας, παρατήρησαν τέσσερες ανθρώπους να μπαίνουν στον ποταμό, τόνισε το ινστιτούτο μετανάστευσης σε ανακοίνωσή του. Δύο από αυτούς εισήλθαν στις ΗΠΑ.

«Οι άλλοι δύο πάλευαν να επιπλεύσουν», ανέφερε το ινστιτούτο.

Συνέχιζε να παλεύει

Παρόλο που ένας από αυτούς μπόρεσε να γυρίσει πίσω στο Μεξικό, η γυναίκα που ήταν μαζί του, συνέχιζε να παλεύει μέσα στο νερό.

«Παρασύρθηκε από τα ρεύματα του παγωμένου νερού (-1 βαθμός Κελσίου), χάνοντας τη ζωή της» πρόσθεσε.

Οι αρχές δήλωσαν ότι ταυτοποίησαν τη γυναίκα από το διαβατήριο που βρέθηκε στα ρούχα της. Δεν αποκάλυψαν το όνομά της.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr