Τροφή, φροντίδα και μέριμνα στα λιγοστά αδέσποτα ζώα της πόλης, τις ημέρες που οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες και οι θερμοκρασίες χαμηλές, επιφύλασσε λοιπόν ο Δήμος Ιλίου, δημιουργώντας, με την αρωγή των φιλόζωων, μια αλυσίδα προστασίας γύρω τους.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο χιονιάς δεν στάθηκαν ικανά να παγώσουν τα αδέσποτα ζώα στο δήμο Ιλίου αφού κάποιοι μερίμνησαν για αυτά εγκαίρως.

Τροφή, φροντίδα και μέριμνα στα λιγοστά αδέσποτα ζώα της πόλης, τις ημέρες που οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες και οι θερμοκρασίες χαμηλές, επιφύλασσε λοιπόν ο Δήμος Ιλίου, δημιουργώντας, με την αρωγή των φιλόζωων, μια αλυσίδα προστασίας γύρω τους. Έχουμε ξαναπεί πως όταν υπάρχει θέληση και ενδιαφέρον προς τα ζώα ούτε οι πιο ακραίες συνθήκες δεν μπορούν να τα βλάψουν.

Έτσι λοιπόν, εκτός από τη μέριμνα για τροφή και νερό όπου διαπιστωνόταν ανάγκη, άμεση ήταν και η αντίδραση για την απομάκρυνση ζώου, με εισαγγελική παραγγελία, από οικία, λόγω έκθεσής του στις ακατάλληλες καιρικές συνθήκες. Το ζώο περιέθαλψαν εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, ενώ φιλοξενείται προσωρινά σε σπίτι εργαζόμενης και μέλους της πενταμελούς επιτροπής του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Σε ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως αυτές που ζήσαμε πρόσφατα, οι τετράποδοι φίλοι μας αναζητούν προστασία από το κρύο, προσπαθώντας να επιβιώσουν. Χρειάζονται αγάπη, ζεστασιά και φροντίδα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους φιλόζωους του Δήμου Ιλίου για την άψογη συνεργασία και την άμεση ανταπόκρισή τους, σε οποιαδήποτε συνθήκη. Επίσης, τους εργαζόμενους στον τομέα Πρασίνου για την ευαισθησία τους, χάρη στην οποία οι επιπτώσεις από την κακοκαιρία ήταν οι μικρότερες δυνατές. Η φροντίδα των αδέσποτων ζώων αποτελεί δείγμα πολιτισμού και όσοι περισσότεροι συμμετέχουμε σε αυτήν, τόσο περισσότερο αποδεικνύουμε πως είμαστε μια πόλη που σέβεται τη ζωή σε όλες τις μορφές της».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr