Πανελλαδική δημοσκόπηση της INTERVIEW για τη Βεργίνα Τηλεόραση: Το 37,6% εμπιστεύεται την κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα την ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές. Η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 17,1 μονάδες, καθώς το 20,5% εμπιστεύεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επιπλέον, το 72% δηλώνει ότι θα κάνει το εμβόλιο για τον κοροναϊό

Νέα πανελλαδική δημοσκόπηση, που διενήργησε η INTERVIEW από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου για τη «Βεργίνα Τηλεόραση», δίνει προβάδισμα 17,1 μονάδων στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το 37,6% δηλώνει ότι θα ψήφιζε την κυβέρνηση Μητσοτάκη εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 20,5%. Τρίτο κόμμα έρχεται το ΚΙΝΑΛ με 7,9%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,2%, πέμπτη με 5% είναι η Ελληνική Λύση και έκτο το ΜεΡΑ25 με 3,4%.

Ενας στους δύο πολίτες εμπιστεύεται περισσότερο την κυβέρνηση της ΝΔ για τη διαχείριση της οικονομίας (ποσοστό 50%) αλλά και της πανδημίας (ποσοστό 52%).

Το 51% κρίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως καταλληλότερο πρωθυπουργό, σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα που προτιμά το 23%. Να σημειωθεί, πάντως, ότι δεύτερος έρχεται ο… κανένας με 26%.

Οι πιο αποτελεσματικοί υπουργοί

Οι πρώτοι τρεις σε αποτελεσματικότητα, σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών, είναι οι υπουργοί Κωστής Χατζηδάκης, Κυριάκος Πιερρακάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ τελευταίος έρχεται ο Νότης Μηταράκης.

Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν εάν θα κάνουν το εμβόλιο του κοροναϊού, όταν έλθει η σειρά τους, με μία μεγάλη πλειοψηφία (72%) να απαντά θετικά.

Δεν εμπιστεύονται τα εμβόλια, δηλώνουν σε ποσοστό 77% όσοι απάντησαν ότι δεν σκοπεύουν να εμβολιαστούν.

Οι περισσότεροι, πάντως, δήλωσαν ότι δεν παραβίασαν κάποιο από τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για την προστασία από τον κοροναϊό.

Την ίδια ώρα, οι πολίτες βλέπουν ως καλύτερο σύμμαχο των εθνικών μας θεμάτων τις ΗΠΑ του Μπάιντεν (38.0%), ενώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία (69%) συμφωνούν με τις δαπάνες που αφορούν στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr