Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση : Πρώτη με διαφορά η ΝΔ στην Αττική

Δημοσκόπηση : Πρώτη με διαφορά η ΝΔ στην Αττική

Υψηλό προβάδισμα 17,3% υπέρ της ΝΔ στην Αττική δίνει νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ηλεκτρονικής εφημερίδας Political, από την 1 ως τις 5 Φεβρουαρίου 2021.

Υψηλό προβάδισμα 17,3% υπέρ της ΝΔ στην Αττική δίνει νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ηλεκτρονικής εφημερίδας Political, από την 1 ως τις 5 Φεβρουαρίου 2021. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει στην Περιφέρεια Αττικής ποσοστό 38,8% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας μια διαφορά της τάξης του 17,3%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΚΕ με ποσοστό 4,6%, ενώ με μικρή διαφορά ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 4,5%. Τέταρτη έρχεται η Ελληνική Λύση με 2,8% και τελευταίο το ΜΕΡΑ 25 με 2,3%.

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν, επίσης, από την αξιολόγηση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, όπως καταγράφηκαν στην έρευνα. Πρώτος στις απαντήσεις των πολιτών για την Α’ Αθηνών έρχεται το πρόσωπο των ημερών, λόγω της πανδημίας που βιώνουμε, που δεν άλλο από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με ποσοστό 25,9%. Δεύτερος είναι ο υφυπουργός Παιδείας για την Ανώτατη Εκπαίδευση Άγγελος Συρίγος με 16,4% και τρίτη η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη με 11,5%.

Πρώτος στην αξιολόγηση των πολιτών στο Βόρειο Τομέα της Αττικής είναι ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης με ποσοστό 30,9%, ενώ ακολουθεί με 26,9% ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και τρίτη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με 12,9%, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο αρνητικών σχολίων το τελευταίο διάστημα λόγω του επίμαχου νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στον Δυτικό Τομέα της Αττικής πιο δημοφιλής είναι ο δημοσιογράφος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος με 31,5% και ακολουθεί με 22,6% ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι δεύτερος σε δημοφιλία σε αυτό τον τομέα έρχεται… ο κανένας με 24,6%!

Στο Νότιο Τομέα της Αττικής, οι ερωτηθέντες δηλώνουν περισσότερο ικανοποιημένοι από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια με 35,4%, ένα ποσοστό που έχει μεγάλη διαφορά τόσο από αυτά όλων των υπολοίπων βουλευτών του Τομέα, όσο και από τον δημοφιλή πρώην δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου και νυν βουλευτή Διονύση Χατζηδάκη, που έρχεται δεύτερος με ποσοστό 10,4%. Και σε αυτή την περίπτωση, η δημοφιλία του Νίκου Δένδια είναι λογική λόγω επικαιρότητας, αφού στο κέντρο της εξωτερικής μας πολιτικής βρίσκονται τόσο τα… δύσκολα ελληνοτουρκικά, όσο όμως και οι ελληνικές επιτυχίες της οριοθέτησης ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έρχεται πρώτος στην Ανατολική Αττική με ποσοστό 30,8%, ενώ δεύτερη είναι η βουλευτής Γεωργία Μαρτίου με 18,4%.

Τα πιο αξιοσημείωτα ευρήματα της έρευνας για τις επιδόσεις των κυβερνητικών βουλευτών αφορούν αναμφισβήτητα στη Δυτική Αττική, καθώς το 34,2% των ερωτηθέντων προτίμησε το «δεν ξέρω / δεν απαντώ», ενώ το 25,9% απάντησε «κανένας»! Αυτά τα δύο είναι και τα υψηλότερα ποσοστά αναφορικά με τον Τομέα της Δυτικής Αττικής, ενώ με μεγάλη διαφορά ακολουθούν με ισοβαθμία ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας και ο βουλευτής Ευάγγελος Λιάκος με ποσοστό 13,6% έκαστος.

Στην Α΄ Πειραιώς πρώτος έρχεται ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κωνσταντίνος Κατσαφάδος με 36,8% και ακολουθεί με μεγάλη διαφορά ο Νίκος Μανωλάκος με 12%. Και σε αυτή την περίπτωση ένα υψηλό ποσοστό της τάξης του 21,9% επέλεξε να μην απαντήσει.

Πρώτος στις αξιολογήσεις των ερωτηθέντων πολιτών στην Β’ Πειραιώς έρχεται ο δημοσιογράφος και βουλευτής Δημήτρης Μαρκόπουλος με 38,6% και δεύτερος ο παλαιός κοινοβουλευτικός του κόμματος, πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης με 11,3%. Υψηλά ποσοστά, πάντως, κατέχουν τόσο ο… κανένας (19,1%), όσο και το «δεν ξέρω / δεν απαντώ» (31%).

Οι «δυνατές» υποψηφιότητες

Οι ερωτηθέντες δεν κλήθηκαν να απαντήσουν μόνο για τις επιδόσεις των εν ενεργεία βουλευτών της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και στο ερώτημα αν σε περίπτωση εθνικών εκλογών, μαζί με τους υπάρχοντες βουλευτές υπήρχαν στο ψηφοδέλτιο και επιπλέον υποψηφιότητες. Για την Α’ Αθηνών, πάλι πρώτος με μεγάλη διαφορά έρχεται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με 48,5% , ενώ ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 28,6% και τρίτος ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος με 27,5%. Στην Α’ Αθηνών, πάντως, κάνει δυναμική επανεμφάνιση ο πρώην Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος με ποσοστό 24,2%, αφού κατατάσσεται πέμπτος με ελάχιστη διαφορά από την τέταρτη Όλγα Κεφαλογιάννη (24,4%).

«Σαρώνει» ο Χρυσοχοΐδης

Ένα ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πάντως, είναι εκείνο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό όλων στην έρευνα! Πρόκειται για τον εξωκοινοβουλευτικό αλλά έμπειρο στο… πόστο του υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που καταγράφει ποσοστό 51% στο Δυτικό Τομέα! Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι εάν ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν υποψήφιος στο Νότιο Τομέα, θα κατέγραφε επίσης επιτυχία, καθώς οι ερωτηθέντες τον κατέταξαν δεύτερο με 34,3%, με πρώτο τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια με 49,8%.

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΕΥΧΟΣ 2 ( ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ..)

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024