Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τεράστια νίκη Τσιτσιπά απέναντι στον μεγάλο Ράφαελ Ναδάλ

Τεράστια νίκη Τσιτσιπά απέναντι στον μεγάλο Ράφαελ Ναδάλ

Ο έλληνας τενίστας βρέθηκε να χάνει 2-0, αλλά κατάφερε να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά και να πάρει μια σπουδαία νίκη

Μεγάλη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος μετά από αγώνα θρίλερ κατάφερε και κέρδισε τον μεγάλο Ράφαελ Ναδάλ.

Ο έλληνας τενίστας βρέθηκε να χάνει 2-0, αλλά κατάφερε να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά και να πάρει μια σπουδαία νίκη απέναντι στο νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να πετάξει έξω από το Αυστραλιανό Όπεν τον Ράφαελ Ναδάλ.

Ο Τσιτσιπάς, ύστερα από έναν αγώνα-θρίλερ που διήρκεσε σχεδόν 4,5 ώρες, έβγαλε εκτός διοργάνωσης το νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους άθλους του έλληνα τενίστα.

Ο 22χρονος έκανε μια ανεπανάληπτη ανατροπή και προκρίθηκε δεύτερη φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν.

Ο συμπατριώτης μας πάλεψε σαν θηρίο, δε σταμάτησε ούτε στιγμή να πιστεύει στο «θαύμα» και στο τέλος πανηγύρισε μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην καριέρα του.

Μια νίκη που αποδεικνύει την αξία του και αναγκάζει άπαντες να υποκλιθούν στο μεγαλείο του.

Επόμενος αντίπαλος ο Μεντβέντεφ

Επόμενος αντίπαλος για τον Στέφανο ο Ντανιήλ Μεντβέντεφ, ένας τενίστας τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά.

Ένας τενίστας από τον οποίο θέλει να πάρει εκδίκηση για τις ήττες που έχει υποστεί και να περάσει στο μεγάλο τελικό του Αυστραλιανού Όπεν.

Ξεκίνησε καλά ο Στέφανος, αλλά…

Ο Στέφανος ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και στο πρώτο σέρβις γκέιμ του Ισπανού βρέθηκε στο 30-30, ωστόσο ο Ράφα με την πείρα του και την ποιότητά του κατάφερε να κάνει το 1-0.  Ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε χωρίς να χάσει πόντο σε 1-1 και μέχρι το 3-3 οι δύο τενίστες έπαιρναν εύκολα τα γκέιμ που σέρβιραν. Στο 7ο γκέιμ ο Στέφανος βρέθηκε πολύ κοντά να «σπάσει» το σερβίς του Ισπανού (0-30), αλλά ο Ράφαελ Ναδάλ με τέσσερις σερί πόντους έκανε το 4-3. Στο 8ο γκέιμ ο συμπατριώτης μας προηγήθηκε με 30-0 και ήταν μια… ανάσα από το 4-4, αλλά ο Ίβηρας πήρε για δεύτερο σερί γκέιμ τέσσερις συνεχόμενους πόντους και έκανε το μπρέικ (5-3). Στο 9ο γκέιμ ο Στέφανος προσπάθησε, αλλά ο Ράφα σέρβιρε σωστά και έκανε το 6-3 και το 1-0 στα σετ.

Μπρέικ με το… καλησπέρα

Ο Τσιτσιπάς δεν μπήκε καθόλου καλά στο δεύτερο σετ, με τον Ράφα Ναδάλ να σπάει το σερβίς του έλληνα τενίστα στο πρώτο γκέιμ. Ο συμπατριώτης μας προηγήθηκε με 30-15, αλλά ο Ισπανός με δύο συνεχόμενους πόντους έκανε το 30-40 και λίγο αργότερα με λάθος του Στέφανου πάνω στο φιλέ κατάφερε να κάνει το break. Ο Ισπανός βρέθηκε με το… καλησπέρα να έχει το πάνω χέρι (1-0) και τον 22χρονο τενίστα να κυνηγάει το «θαύμα». Ο Ματαντόρ είχε βρει ρυθμό στο παιχνίδι του και προηγήθηκε με 3-1, ενώ στο 5ο γκέιμ έκανε νέο μπρέικ και προηγήθηκε με 4-1. Το νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι για τον Ισπανό, ο οποίος λίγο αργότερα έκανε το 6-2 και το 2-0 στα σετ.

Μείωσε ο Στέφανος

Στην αρχή του τρίτου σετ οι δύο τενίστες κρατούσαν πολύ εύκολα τα σερβίς τους. Ο συμπατριώτης μας προηγήθηκε με 1-0, 2-1 και 3-2, αλλά ο Ισπανός ισοφάρισε εξίσου με την ίδια ευκολία σε 1-1, 2-2 και 3-3. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε μέχρι το 6-6, με το σετ να οδηγείται στη «ρώσικη ρουλέτα» του τάι μπρέικ. Εκεί ο Ράφα προηγήθηκε με μίνι μπρέικ με 1-0, αλλά ο Στέφανος έφερε τα πάνω-κάτω και από το 0-1 βρέθηκε στο 4-3. Λίγο αργότερα έκανε το 6-3 και με 7-4 μείωσε σε 2-1 σετ.

«Λιοντάρι» ο Τσιτσιπάς, ισοφάρισε σε 2-2

Με την ψυχολογία στα ύψη, ο Τσιτσιπάς μπήκε δυνατά στο τέταρτο σετ και στα πρώτα δύο γκέιμ κράτησε άνετα το σερβίς του. Στο 5ο γκέιμ μάλιστα είχε δύο break points. Ο Ράφα Ναδάλ, ωστόσο, με δύο πολύ δυνατά και σωστά τοποθετημένα σερβίς, «έσβησε» τις ευκαιρίες του συμπατριώτη μας και στη συνέχεια με δύο λάθη από τον έλληνα τενίστα προηγήθηκε με 3-2.

Ο 22χρονος, όμως, δεν πτοήθηκε και ισοφάρισε σε 3-3. Ό,τι δεν έκανε στο 5ο γκέιμ το έκανε τελικά στο 9ο, με τον Στέφανο να εκμεταλλεύεται τα αβίαστα λάθη του Ισπανού και να κάνει το 5-4. Ο έλληνας τενίστας «έσπασε» πρώτη φορά στο παιχνίδι το σερβίς του Ναδάλ και προηγήθηκε με 5-4. Στη συνέχεια σέρβιρε σωστά, έκανε το 6-4, ισοφάρισε σε 2-2 και έστειλε το παιχνίδι σε πέμπτο σετ.

Βρήκε το μπρέικ, πήρε το ματς

Στο πέμπτο και καθοριστικό σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ μέχρι το 5-5. Όλα έδειχναν ότι το σετ και η πρόκριση στα ημιτελικά θα κριθεί στο τάι μπρέικ. Σε εκείνο το σημείο όμως ο Στέφανος πίεσε, οδήγησε τον Ναδάλ σε λάθη και με μπρέικ προηγήθηκε με 6-5. Στη συνέχεια σηκώθηκε από την καρέκλα του και σέρβιρε για το παιχνίδι. Μάλιστα, πριν φθάσει στο 7-5 έσβησε ένα μπρέικ πόιντ του Ισπανού, πανηγυρίζοντας στο τέλος την επική νίκη.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024