Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Αγωγή εναντίον Τραμπ και Τζουλιάνι

ΗΠΑ : Αγωγή εναντίον Τραμπ και Τζουλιάνι

Δημοκρατικός βουλευτής κατέθεσε αγωγή εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ και του Ρούντι Τζουλιάνι, ότι συνωμότησαν για να υποκινήσουν τη βίαιη επίθεση στο Καπιτώλιο

Ένας βουλευτής του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος κατέθεσε σήμερα αγωγή, κατηγορώντας τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και τον πρώην δήμαρχο Νέας Υόρκης, δικηγόρο Ρούντι Τζουλιάνι, ότι συνωμότησαν για να υποκινήσουν τις βίαιες ταραχές που συγκλόνισαν το Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Η αγωγή κατατέθηκε στο περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον από τον βουλευτή Μπένι Τόμσον, που προεδρεύει της επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Μετά από μια δίκη που διήρκησε πέντε μέρες, η Γερουσία δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 και με ψήφους 57 υπέρ και 43 κατά, ο Τραμπ απαλλάχθηκε από την κατηγορία της υποκίνησης για την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο. Ωστόσο, μπορεί ακόμη να μηνυθεί.

«Η εξέγερση ήταν το αποτέλεσμα ενός προσεκτικά ενορχηστρωμένου σχεδίου των Τραμπ, Τζουλιάνι και εξτρεμιστικών οργανώσεων, όπως οι Oath Keepers και τα Proud Boys, που όλοι είχαν έναν κοινό στόχο, να εκφοβίσουν, να παρενοχλήσουν και να απειλήσουν για να σταματήσουν την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος που προέκυψε από το κολλέγιο των εκλεκτόρων», υπογράμμισε η ανακοίνωση γνωστοποίησης της αγωγής.

Η Εθνική Ένωση για την Προώθηση των Έγχρωμων Ανθρώπων και δικηγόροι από το δικηγορικό γραφείο Cohen Milstein Sellers & Toll PLLC χειρίζονται τη μηνυτήρια αναφορά.

Άλλα μέλη του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένων των Δημοκρατικών βουλευτών Χανκ Τζόνσον και Μπόνι Γουάτσον Κόλεμαν, αναμένεται να συμμετάσχουν ως κατήγοροι στην αγωγή.

Πάνω από 18 άτομα που συνδέονται με την εξτρεμιστική οργάνωση Proud Boys έχουν κατηγορηθεί μέχρι στιγμής για τον φερόμενο ρόλο τους στην εισβολή του Καπιτωλίου, ενώ σε τρεις φερόμενους συνεργάτες της ακροδεξιάς οργάνωσης Oath Keepers έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ότι συνωμοτούσαν ήδη από τον Νοέμβριο με στόχο να εισβάλουν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024