Ο ράπερ Πάμπλο Χασέλ, που έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης για προσβολή της μοναρχίας και εξύμνηση τρομοκρατικών οργανώσεων, κλειδώθηκε σήμερα σε πανεπιστήμιο της βορειοανατολικής Ισπανίας μαζί με υποστηρικτές του.

Η καταδίκη του Ισπανού ράπερ έχει προκαλέσει σάλο στη χώρα με την κυβέρνηση να ανακοινώνει ότι θα χαλαρώσει τους περιορισμούς στο θέμα της ελευθερίας του λόγου αλλά όχι στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο Χασέλ είχε διορία μέχρι την περασμένη Παρασκευή να παραδοθεί στις αρχές για να εκτίσει την ποινή των εννέα μηνών που του επέβαλε το δικαστήριο.

«Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για το τι συμβαίνει. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή επίθεση στις ελευθερίες μας, όχι σε εμένα», είπε ο Χασέλ στο Reuters.

Ο ράπερ, που είναι γνωστός για τις αριστερές του πεποιθήσεις, είχε αποκαλέσει σε τραγούδι του τον πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος «νονό» της μαφίας. Το δικαστήριο έκρινε ότι ενθάρρυνε τη βία και πρόσβαλε τον θρόνο.

Στο Twitter ο ίδιος είχε δηλώσει πως δεν σκόπευε να παραδοθεί καθώς «θα ήταν μια αναξιοπρεπής ταπείνωση να πάω με τη θέλησή μου σε μια τόσο άδικη καταδίκη. Θα πρέπει να έρθουν να με απαγάγουν».

Παρέα με 20 υποστηρικτές ο καλλιτέχνης, που κινδυνεύει να μείνει δύο χρόνια στη φυλακή, κλειδώθηκε σήμερα σε ένα από τα κτίρια του Πανεπιστημίου της Λέιδα, στην Καταλονία.

Η αυτονομία δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στο χώρο και ο ράπερ δηλώνει: «Δεν ξέρουμε αν θα έρθουν σε μισή ώρα ή σε λίγες μέρες».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο