Η Ένωση Πνευμονολογων Ελλάδας στα πλαίσια των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών στη χώρα επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες να παραμένουν σε εσωτερικούς θερμαινόμενους χώρους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις με έκθεση στο κρύο.
Να έχουν συνεχή επαφή με τον γιατρό τους οι ασθενείς με χρόνια προβλήματα
Οι ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα καλό θα ήταν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον γιατρό τους.
Επιπρόσθετα, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας ενάντια του κοροναϊού λόγω πιθανών φαινομένων συγχρωτισμού.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι επικρατέστερες ημερομηνίες είναι η Πέμπτη 23 Ιουλίου και η Παρασκευή 24 Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση.
Από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μηχανογραφικό Δελτίο.