Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το τηλεφώνημα του Τσιόδρα για το φάρμακο

Το τηλεφώνημα του Τσιόδρα για το φάρμακο

Ο Τσιόδρας τηλεφώνησε σε ισραηλινό καθηγητή

Το είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ισραήλ. Την ώρα μάλιστα που ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός κρατούσε (και επιδείκνυε στον τηλεοπτικό φακό) ένα φιαλίδιο, το οποίο περιείχε το φάρμακο κατά του Covid- 19, ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι ο κ. Τσιόδρας θα επικοινωνούσε τηλεφωνικώς με τον Ισραηλινό καθηγητή που παρασκεύασε το φάρμακο. Ήταν, συνεπώς, ζήτημα χρόνου να κάνει ο καθηγητής κ. Τσιόδρας το τηλεφώνημα στο Τελ Αβίβ.

Σήκωσε λοιπόν το τηλέφωνο και επικοινώνησε με τον καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ για το φάρμακο EXO-C24, όπως πρόχειρα ονομάστηκε. Του ζήτησε πληροφορίες, τον τρόπο δράσης του, αναφέρθηκαν στα επιστημονικά συμπεράσματα και οι δύο συμφώνησαν να αρχίσουν από κοινού κλινική έρευνα σε νοσοκομεία και στο Ισραήλ αλλά και στην Ελλάδα. Έτσι ακόμα ένα φάρμακο κατά του φονικού ιού, εισέρχεται στην υπηρεσία της νοσηλείας, σε κλινική μελέτη σε πρώτη φάση (όπως συμβαίνει με όλα τα παρόμοια φάρμακα) πριν το χορηγήσουν σε ασθενείς. Το ισραηλινό φάρμακο, όπως έμαθα, χορηγείται με εισπνοή. Έτσι επιτυγχάνεται μεγάλη συγκέντρωση του φαρμάκου στους πνεύμονες με μεγάλη αντιφλεγμονώδη δράση.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024