Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προκαλεί η Τουρκία : Συζητάμε μόνο τη λύση δύο κρατών στο Κυπριακό - Δεν υποχωρούμε για τους S-400

Προκαλεί η Τουρκία : Συζητάμε μόνο τη λύση δύο κρατών στο Κυπριακό – Δεν υποχωρούμε για τους S-400

Προκλητική εμφανίζεται για ακόμα μια φορά η Τουρκία, δηλώνοντας διά του εκπροσώπου της προεδρίας ότι δεν συζητάει άλλη λύση για το Κυπριακό πέρα από αυτήν των δύο κρατών και ταυτόχρονα εμφανίζεται ανυποχώρητη απέναντι στις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά στο καυτό θέμα των S-400.

Η Τουρκία θα συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, συζητώντας μόνο μια πρόταση εγκαθίδρυσης δύο κρατών, δήλωσε χθες Πέμπτη το βράδυ ο εκπρόσωπος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχήμ Καλίν, προσθέτοντας ότι προηγούμενες αποτυχημένες προτάσεις δεν πρέπει να τεθούν στην ατζέντα.

Ο μόνος τρόπος

Προχθές, ο τούρκος πρόεδρος είχε αναφέρει πως ο μόνος τρόπος για να επιλυθεί η διένεξη για την Κύπρο είναι να εγκαθιδρυθούν στο νησί δύο κράτη και πως η δημιουργία ομοσπονδίας, η οποία υποστηρίζεται από την Αθήνα, δεν θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα επικείμενων συνομιλιών.

«Δεν μπορούμε τα πράγματα που συζητάμε επί 40 χρόνια, να τα συζητάμε για ακόμα 40 χρόνια», τόνισε ο Ιμπραχήμ Καλίν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι TRT Haber, αναφερόμενος σε δεκαετίες αποτυχημένων συνομιλιών για το Κυπριακό.

Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει σε ό,τι αφορά στην αγορά του ρωσικού αμυντικού συστήματος S-400, για την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις στην Αγκυρα, δήλωσε επίσης ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Καλίν είπε ότι η Αγκυρα θα επιδιώξει να επιλύσει τα όποια ζητήματα με τις ΗΠΑ, χώρα σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, μέσω του διαλόγου.

«Παρανοήθηκε»

Η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά των S-400 τον Δεκέμβριο. Την Τρίτη, ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ είπε ότι η Αγκυρα θα μπορούσε να προτείνει τη μερική ενεργοποίηση του συστήματος, στις διαπραγματεύσεις της με τις ΗΠΑ.

Ο Καλίν υποστήριξε, χθες βράδυ, ότι η δήλωση του Ακάρ «παρανοήθηκε», χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Πρόσθεσε ότι διεξάγονται συνομιλίες με την Ουάσιγκτον για τις διαφωνίες των δύο πλευρών, αλλά δεν θα πρέπει να αναμένονται γρήγορες λύσεις στα προβλήματα, σε σειρά ζητημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024