Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παραίτηση Μενδώνη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ - «Γνώριζε και συγκάλυψε»

Παραίτηση Μενδώνη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – «Γνώριζε και συγκάλυψε»

«Οφείλει έστω και τώρα να σεβαστεί τους πολίτες»

Την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ζητά με σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας ότι «γνώριζε και ανέχτηκε την, πέρα από κάθε νόμιμη διαδικασία, τοποθέτηση του κ. Λιγνάδη στην θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει: «Μετά τις σημερινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου είχε αποφασιστεί πριν από τις εκλογές -πέρα από κάθε νόμιμη διαδικασία- να δοθεί στον κ. Λιγνάδη, η μόνη αξιοπρεπής στάση για την κ. Μενδώνη, η οποία τον κάλυπτε για δύο εβδομάδες πριν την αποχώρηση του, είναι η παραίτηση». Ακολούθως η ανακοίνωση εξηγεί: «Σύμφωνα με αποκαλυπτικό βίντεο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα Documento, ο κ. Λιγνάδης μια ημέρα μετά την προκήρυξη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή στις 21 Μαΐου του 2019, παρουσιάζεται σε εκδήλωση ως ο νέος διευθυντής του Εθνικού και χαμογελώντας υπονοεί ότι αυτό θα συμβεί μόλις αλλάξει η πολιτική ηγεσία. Ένα μήνα μετά τις εκλογές η κ. Μενδώνη ανακοινώνει στη Βουλή την ανάκληση της προκήρυξης με αιτιολογία- μεταξύ των άλλων- λόγους δημοσίου συμφέροντος!!! Όπου ως δημόσιο συμφέρον προφανώς εννοεί τις επιθυμίες του κ. Μητσοτάκη».

Συμπερασματικά υποστηρίζει: «Οι διαρροές της κ. Μενδώνη ότι γνώρισε τον κ. Λιγνάδη τρεις ημέρες πριν αναλάβει ο δεύτερος τη θέση του διευθυντή δεν μπορούν πλέον να την διασώσουν» και καταλήγει: «Οφείλει έστω και τώρα να σεβαστεί τους πολίτες και τον θώκο που τώρα κατέχει, αυτόν της υπουργού Πολιτισμού και να αποχωρήσει».

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024