Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To Αudi A1 θα παραχωρήσει την θέση του στην... ηλεκτροκίνηση

To Αudi A1 θα παραχωρήσει την θέση του στην… ηλεκτροκίνηση

H Αudi βρίσκεται, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της, Markus Duessman σε διαδικασία αναθεώρησης της γκάμας της προκειμένου να δημιουργήσει χώρο για τις νέες ηλεκτρικές αφίξεις.

Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση της γκάμας της προς όφελος της ηλεκτροκίνησης, επανεξετάζοντας το portfolio της προκειμένου να εντάξει περισσότερα μοντέλα με τα διακριτικά e-tron.

Το πρώτο μοντέλο που αναμένεται να θυσιαστεί για να δώσει χώρο σε νέα ηλεκτρικά μοντέλα είναι το A1 καθώς όπως έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Audi, Markus Duesmann «Βρισκόμαστε ήδη σε συζητήσεις τι πρόκειται να κάνουμε με τις μικρές κατηγορίες. Για παράδειγμα στην κατηγορία του A1, υπάρχουν πολλές εταιρείες που είναι ιδιαιτέρως επιτυχημένες για αυτό και συζητάμε για το συγκεκριμένο μοντέλο. Αυτό που δεδομένα θα συνεχίσει να υφίσταται στην γκάμα μας θα είναι το Q2 το οποίο μπορεί κάλλιστα να πάρει την θέση του Α1 ως σημείο εισόδου στην γκάμα μας».

Όπως επίσης έχει αποκάλυψε ο ίδιος, όταν πρωτοανέλαβε καθήκοντα ως επικεφαλής της Audi τον Απρίλιο του 2019, αφιέρωσε την πρώτη του μέρα στην αναθεώρηση του προϊοντικού portfolio της φίρμας, δηλώνοντας πως η απόφαση για την αναδιάρθρωση της γκάμας των παραδοσιακών συμβατικών μοντέλων αποτελεί ειλημμένη απόφαση προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για τα νέα ηλεκτροκίνητα.

«Πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των μοντέλων. Δεν θέλουμε να έχουμε τα ίδια μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρες. Επιθυμία μας είναι να δημιουργούμε ηλεκτρικά μοντέλα που έχουν σχεδιαστεί εξαρχής με το σκεπτικό της ηλεκτροκίνησης προκειμένου να μεγιστοποιούμε την χρηστικότητα τους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει απαραιτήτως να μειώσουμε τον αριθμό των μοντέλων με συμβατικούς κινητήρες μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Πρέπει και θα το κάνουμε», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Παρά το παραπάνω σκεπτικό, υπάρχουν ορισμένα μοντέλα της Audi που ανήκουν στον πυρήνα της γκάμας της τα οποία θα εξακολουθήσουν να υφίστανται σε διπλό ρόλο, ως συμβατικά και ως ηλεκτροκίνητα. «Στην περίπτωση μοντέλων όπως για παράδειγμα το Α6 οι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε κινητήρα εσωτερικής καύσης και σε ηλεκτροκινητήρα. Στα μοντέλα που αποτελούν τον πυρήνα της γκάμας θα υπάρξουν ηλεκτρικές εναλλακτικές οι οποίες θα υιοθετούν την συνήθη ονομασία του μοντέλου σε συνδυασμό με τα διακριτικά e-tron», τόνισε ο Markus Duesmann.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024