Το ένα τέταρτο και πάνω των παιδιών στην Ινδία ηλικίας από 10 έως 17 ετών μπορεί να έχουν ήδη κολλήσει COVID-19, σύμφωνα με κυβερνητική πληθυσμιακή οροεπιδημιολογική μελέτη που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 21,5% του συνολικού πληθυσμού που βρέθηκε πως έχει μολυνθεί.

Το ένα τέταρτο και πάνω των παιδιών στην Ινδία ηλικίας από 10 έως 17 ετών μπορεί να έχουν ήδη κολλήσει COVID-19, σύμφωνα με κυβερνητική πληθυσμιακή οροεπιδημιολογική μελέτη που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 21,5% του συνολικού πληθυσμού που βρέθηκε πως έχει μολυνθεί.

Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 35.700 ανθρώπους άνω των 10 ετών, τους τελευταίους δύο μήνες, έδωσε μια πολύ χαμηλότερη εκτίμηση για τον μέσο αριθμό των ανθρώπων που έχουν κολλήσει COVID-19 από άλλη έρευνα.

Ξεχωριστά τεστ που διενεργήθηκαν σε περισσότερους από 700.000 ανθρώπους σε όλη την Ινδία από την εταιρία διαγνωστικών τεστ Thyrocare Technologies έδειξε πως το 55% του 1,35 δισεκ. κατοίκων της χώρας μπορεί να έχουν ήδη μολυνθεί, δήλωσε ο επικεφαλής της την περασμένη εβδομάδα στο Reuters.

Επισήμως 10,8 εκατ. μολύνσεις

Η Ινδία έχει καταγράψει επίσημα 10,8 εκατ. μολύνσεις, τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και τα περιστατικά μόλυνσης έχουν πέσει πολύ αφού έφθασαν μια κορύφωση σχεδόν 100.000 στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η εθνική έρευνα, ωστόσο, δείχνει πως περισσότεροι από 290 εκατ. άνθρωποι μπορεί ήδη να έχουν μολυνθεί στη χώρα.

«Η συνολική εικόνα δείχνει ακόμη πως πάνω από το 75% του πληθυσμού ακόμη και τώρα μπορεί να μολυνθεί», δήλωσε ο Βίνοντ Κούμαρ Πολ, που ηγείται μιας κυβερνητικής ομάδας ειδικών για τη στρατηγική των εμβολιασμών, καλώντας τους πολίτες να εξακολουθήσουν να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και να φορούν μάσκες.

Τι έδειξε το τεστ

Από τους 7.171 τυχαία επιλεγμένους υγειονομικούς που υποβλήθηκαν σε τεστ, το 25,7% βρέθηκε ότι είχε αναπτύξει αντισώματα. Η πρωτεύουσα Νέο Δελχί ανέφερε αυτήν την εβδομάδα πως πλησιάζει την ανοσία της κοινότητας μέσω φυσικής μόλυνσης καθώς το 56% των κατοίκων έχουν αντισώματα κατά της COVID-19.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δήλωσε επίσης πως σχεδόν το 46% των 9,6 εκατ. καταγεγραμμένων υγειονομικών της χώρας έχουν λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου αφότου ξεκίνησε η εκστρατεία ανοσοποίησης στις 16 Ιανουαρίου.

Στόχος να εμβολιαστούν 200 εκατ.

Η Ινδία, που ευελπιστεί να εμβολιάσει 200 εκατ. ανθρώπους έως τον Αύγουστο σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, άρχισε πρόσφατα να χορηγεί εμβόλια σε άλλους εργαζομένους στην πρώτη γραμμή όπως το προσωπικό της αστυνομίας και θα αρχίσει σύντομα να καλύπτει τους ηλικιωμένους, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας  Ράτζες Μπούσαν σε συνέντευξη Τύπου.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης, που έχει διαφημιστεί από την κυβέρνηση ως η μεγαλύτερη στον κόσμο, ξεκίνησε με δύο εμβόλια: ένα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της Astra Zeneca και άλλο ένα που αναπτύχθηκε στην Ινδία από την Bharat Biotech και το κρατικό Indian Council of Medical Research.

Εμβόλια προς έγκριση

Τα επόμενα που αναμένεται να λάβουν έγκριση είναι το Sputnik V της Ρωσίας και το ZyCov-D της Cadila Healthcare. Η Pfizer και ο εταίρος της, η BioNTech, επιδιώκουν επίσης να λάβουν έγκριση για το εμβόλιό τους.

Η Ινδία κατέγραψε σήμερα 12.899 νέες θετικές στην COVID-19 διαγνώσεις. Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 107 φθάνοντας συνολικά τους 154.703 — ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θνητότητας στον κόσμο.

Πηγή : ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr