Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός : Τα δάκρυα του Ραφίνια και η δοκιμή 11άδας του Μαρτίνς

Ολυμπιακός : Τα δάκρυα του Ραφίνια και η δοκιμή 11άδας του Μαρτίνς

Ο Βραζιλιάνος μπακ βούρκωσε όταν αποχαιρετούσε τους συμπαίκτες του – Τι δοκίμασε στην προπόνηση ο Μαρτίνς, σε ποιους παίκτες δίνει ευκαιρίες ο Πορτογάλος τεχνικός.

«Υπερπρωταθλητή Ραφίνια σε ευχαριστούμε για όλα. Θα ανήκεις πάντα στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Η πόρτα του Συλλόγου θα είναι πάντα ανοιχτή, όπως ανοιχτές θα είναι για σένα πάντα οι καρδιές των φιλάθλων μας», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι Ερυθρόλευκοι στην ανακοίνωσή που εξέδωσαν το βράδυ της Τρίτης (2/2) για το διαζύγιο με τον Ραφίνια.

Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ μπορεί να αγωνίστηκε μόλις για λίγους μήνες στον Ολυμπιακό, αλλά «δέθηκε» με τον σύλλογο. Ο 35χρονος άσος αγάπησε τους Ερυθρόλευκους, με τους Πειραιώτες από την πλευρά τους να υποκλίνονται στο μεγαλείο του μεγαλείο του έμπειρου αμυντικού.

Μια σχέση αλληλοσεβασμού και αγάπης, με τη μία πλευρά να σέβεται και να εκτιμάει την άλλη. Χαρακτηριστικά είναι όσα συνέβησαν το απόγευμα στου Ρέντη, όταν ο Ραφίνια πήγε να αποχαιρετήσει τους συμπαίκτες του και το προπονητικό τιμ.

Ο Βραζιλιάνος ήταν ψυχολογικά φορτισμένος και μάλιστα δάκρυσε την ώρα που μιλούσε στους συμπαίκτες του. «Είμαι περήφανος που αγωνίστηκα στον Ολυμπιακό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο έμπειρος άσος, με τα λόγια του να αποδεικνύουν το μεγαλείο του ίδιου, αλλά και των Ερυθρόλευκων, που λογίζονται ως μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ενας σύλλογος-πρότυπο, χάρη στον ηγέτη του, Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Λατινοαμερικάνος άσος αποχαιρέτησε με δάκρυα το μεγάλο λιμάνι και επιστρέφει στην πατρίδα του για να αποφασίσει το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Ο έμπειρος μπακ, πάντως, δεν λέει «αντίο» στον Ολυμπιακό, αλλά εις το επανειδίν, αφού τον Μάιο θα επιστρέψει για να πάρει το μετάλλιό του, εάν οι Πειραιώτες κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Εκείνο το ζεστό απόγευμα της 23ης Αυγούστου του 2020, ο Ραφίνια υπέγραφε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό. Λίγα λεπτά…

Δημοσιεύτηκε από Nikos Gavalas στις Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021

Ο Ολυμπιακός από την άλλη συνεχίζει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και πλέον έχει επικεντρωθεί στο αυριανό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη, για το Κύπελλο Ελλάδας. Οι Πειραιώτες στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στο Αγρίνιο επικράτησαν με 3-0 και βρίσκονται αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.

Το αυριανό ματς είναι ουσιαστικά διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Πέδρο Μαρτίνς να τον χρησιμοποιεί ως μια μεγάλη ευκαιρία να δώσει χρόνο σε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί αρκετά στη φετινή σεζόν. Ο Πορτογάλος τεχνικός άφησε εκτός αποστολής τους οι Σα, Καμαρά, Φορτούνη, Ελ Αραμπί και Μπρούμα, όπως επίσης και τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Κένι Λαλά.

Ο Ιβηρας τεχνικός θα προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Σύμφωνα με όσα δοκίμασε στην τελευταία προπόνηση, ο Πέδρο Μαρτίνς σκέφτεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό με τον Κρίστινσον μπροστά από την εστία και τους Ντρέγκερ, Αβραάμ, Μπα και Χολέμπας στην τετράδα της άμυνας.

Οι Τιάγκο Σίλβα και Εμβιλά θα είναι στα χαφ, με τους Ραντζέλοβιτς, Μασούρα και Κάιπερς πίσω από τον Χασάν. Στο διπλό που έγινε στο Ρέντη ο Πορτογάλος έδωσε την εντύπωση ότι στο αυριανό παιχνίδι θα χρησιμοποιήσει την 11άδα που προαναφέραμε. Τουλάχιστον, αυτή δοκίμασε.

Ο Γιαν Εμβιλά, που αγωνίστηκε ως αλλαγή στο ματς με τον Απόλλωνα, πήρε ανάσες και όπως όλα δείχνουν επιστρέφει στην 11άδα, ενώ χρόνο συμμετοχής αναμένεται να πάρουν επίσης οι Αποστολόπουλος (αριστερό μπακ) και Σουρλής. Ο Χολέμπας είχε ένα πρόβλημα στο γόνατο και ακόμα δεν είναι στο 100%. Είναι πολύ πιθανό να ξεκίνησε το ματς και κατά τη διάρκειά του να γίνει αλλαγή, με τον Αποστολόπουλο να παίρνει τη θέση του.

Ο Πέδρο Μαρτίνς περιμένει από τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα το παιχνίδι και να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό. Θέλει να παίξουν με μυαλό και να δείξουν τις δυνατότητές τους. Το ματς θα είναι ένα τεστ για αρκετούς παίκτες, με τον Πορτογάλο να δίνει χρόνο και ευκαιρίες σε αρκετούς ποδοσφαιριστές….

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024