Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το desktop σου έχει γίνει το δεύτερο σπίτι σου; Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου!

Το desktop σου έχει γίνει το δεύτερο σπίτι σου; Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου!

Συγκεντρώσαμε για εσένα τις πιο ξεχωριστές προτάσεις

Αν περνάς αρκετό χρόνο στη… ζεστή αγκαλιά του desktop σου, λόγω εργασίας από το σπίτι ή απλώς γιατί απολαμβάνεις την άνεση του γραφείου σου, τότε δε θα ήταν άσχημη ιδέα να βεβαιωθείς πως προσφέρει ακριβώς όσα χρειάζεσαι. Είναι πιθανό πως λόγω των συνθηκών και της αυξημένης χρήσης του υπολογιστή, κάποια σημάδια «κόπωσης» από πλευράς του να έρχονται στην επιφάνεια.

Επομένως, σε τέτοια περίπτωση, μια ανανέωση θα ήταν ιδανική λύση. Ανάλογα με τις ανάγκες που θέλεις να καλύπτει ο επιτραπέζιος υπολογιστής σου, τότε οι επιλογές είναι πολλές. Ένας μέσος χρήστης που κατά βάση σερφάρει στο ίντερνετ, για παράδειγμα, ενδεχομένως δε χρειάζεται ένα εξαιρετικά ισχυρό υπολογιστή όμως ο επαγγελματίας που δεν του δίνει πολλά περιθώρια… ανάπαυλας σίγουρα θα χρειαστεί κάτι δυνατότερο. Μιας και σε κάθε κατηγορία υπάρχει ο «κυρίαρχος», συγκεντρώσαμε για εσένα τις πιο ξεχωριστές προτάσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών και τύπων χρηστών.

Turbo-X Flexwork 4070

Ένας υπολογιστής που θα καλύψει -και με το παραπάνω, μάλιστα- τον καθημερινό χρήστη που εργάζεται από τον ίδιο υπολογιστή στον οποίο χαλαρώνει και περνάει τον ελεύθερο χρόνο του. Με απλό σχεδιασμό για να ταιριάζει οπουδήποτε, διαθέτει όσα χρειάζεσαι για την καθημερινότητά σου, από πολλαπλές θύρες όπως USB, ακουστικών αλλά και αναγνώστη δίσκων DVD ώστε να έχεις ευελιξία ως προς τα περιφερειακά και τα μέσα που θα μπορείς να χρησιμοποιείς στον υπολογιστή.

Επιπλέον, είναι εξοπλισμένος με οκταπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i7-10700, 8GB DDR4 RAM και έναν γρήγορο SSD 240GB για αποθήκευση αρχείων, τα οποία με πολύ απλά λόγια συνθέτουν ένα ταχύτατο μηχάνημα που με ευκολία θα ανταπεξέλθει σε καθημερινές ανάγκες. Βεβαίως, δεν περιορίζεται σε απλές χρήσεις, μιας και χάρη στα παραπάνω μπορεί να διαχειριστεί προγράμματα γραφείου όπως Excel, Word και παρόμοιο software με ευκολία, κάνοντάς το ένα ευέλικτο σύστημα που εύκολα θα ταίριαζε στα περισσότερα σπιτικά.

Dell Inspiron 5490 All-in-One

Εκεί όπου ο σχεδιασμός συναντά την πρακτικότητα συναντάμε το Dell Inspiron 5490, ένα ποιοτικό all-in-one desktop που συνδυάζει οθόνη και επιτραπέζιο υπολογιστή σε ένα καλαίσθητο σώμα. Για εκείνους που θέλουν ένα λιτό χώρο εργασίας δίχως να θυσιάζουν τις δυνατότητες του υπολογιστή τους, είναι μια άριστη πρόταση, καθώς πίσω από την 24” οθόνη του βρίσκονται ένας τετραπύρηνος Intel Core i5-1135G7, 8GB μνήμης RAM DDR4, η αυτόνομη κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce MX330 2GB και ένας M.2 PCIe NVMe SSD χωρητικότητας 512GB.

Το μηχάνημα της Dell προσφέρει αστραπιαίες ταχύτητες, ενώ αποτελεί ιδανικό σύμμαχο για τον πολυάσχολο χρήστη που μέσα στη μέρα του θα χρειαστεί τόσο την κάμερα και το μικρόφωνο όσο και μια πλειάδα από θύρες για να χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό του. Ευτυχώς, στο λευκό και ασημένιο σώμα του Dell Inspiron 5490 βρίσκονται όλα τα παραπάνω ενσωματωμένα: Full HD web camera, Wi-Fi 6, θύρες Ethernet και USB, μαζί με την αντιθαμβωτική οθόνη που κάνει ευχάριστο κάθε λεπτό χρήσης του υπολογιστή.

Turbo-X Sphere SK355

Κλασικός, καθαρός σχεδιασμός και υπολογίσιμη δύναμη, ένας αποτελεσματικός συνδυασμός για κάθε γραφείο. Το Turbo-X Sphere SK355 διαθέτει τα παραπάνω και πολλά περισσότερα, με σκοπό να έρθει και να σταθεί επάξια ως το επόμενο εργαλείο δουλειάς ή διασκέδασης – ή και τα δύο. Αντλώντας δύναμη από τον τετραπύρηνο AMD Ryzen 5 3400G, που διαθέτει ενσωματωμένη μονάδα γραφικών Radeon RX Vega 11, πλαισιώνεται από 8GB DDR4 RAM και έναν SSD 500GB για ταχύτατη απόκριση και επιδόσεις.

Παρότι απευθύνεται κυρίως σε όσους χρησιμοποιούν τον υπολογιστή τους για παραγωγικότητα, δεν απογοητεύει όσους επιδιώκουν να παίξουν και παιχνίδια στο ίδιο μηχάνημα. Η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική Zen βάσει της οποίας σχεδιάστηκε ο επεξεργαστής και το συνοδευτικό σύστημα γραφικών, προσφέρουν επιδόσεις που κανείς δεν περιμένει από ένα λιτό σύστημα, επιτρέποντάς σου να απολαύσεις δημοφιλή games με γραφικά και σταθερότητα. Παράλληλα, όπως είναι αναμενόμενο, δε θα δυσκολευτεί να διαχειριστεί τον καθημερινό σου φόρτο εργασίας ή τις πιο χαλαρές σου στιγμές μακριά από τη δουλειά, όντας ιδανική επιλογή για δουλειές γραφείου.

Turbo-X Nemesis N170

Μιλώντας για games, δε θα μπορούσε να παραλειφθεί ένα άκρως δελεαστικό gaming desktop. Ο λόγος για το Turbo-X Nemesis N170, με το μοναδικού σχεδιασμού κουτί που -από το πρώτο βλέμμα- σε προδιαθέτει ως προς τις επιδόσεις του. Με τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i7-10700K συχνότητας 3.8GHz ανά πυρήνα, 16GB μνήμης RAM DDR4 στα 2666MHz και την κάρτα γραφικών AMD Radeon RX 6800 16GB, κάνει το παιχνίδι… παιχνιδάκι. Όταν συνυπολογίσουμε πως πέρα από αυτά, συνοδεύεται από έναν γρήγορο PCIe NVMe M.2 SSD χωρητικότητας 250GB για τα πιο βασικά και συχνά προγράμματα ή παιχνίδια αλλά και έναν τεράστιο σκληρό δίσκο χωρητικότητας 2TB για όλα τα υπόλοιπα, τότε έχουμε ένα υπέρ-πλήρες πακέτο που δεν θα τα βρει σκούρα σε καμία εργασία.

Όσον αφορά τα παιχνίδια, είναι σε θέση να τρέξει οτιδήποτε κυκλοφορεί στην αγορά και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση, ενώ η τελευταίας τεχνολογίας AMD Radeon RX 6800 είναι ικανή να διαχειριστεί και ray tracing, μια σχετικά νέα τεχνολογία που ορισμένα παιχνίδια υποστηρίζουν και, όταν ενεργοποιείται, προσδίδει άλλη διάσταση στην εικόνα. Ουσιαστικά, το ray tracing μεταμορφώνει τον φωτισμό, επιτρέποντας σε κάθε πηγή φωτός να παράγει τις δικές της φωτεινές ακτίνες οι οποίες αντανακλώνται με απόλυτη φυσικότητα σε κάθε επιφάνεια, προσδίδοντας ρεαλισμό σε κάθε σκηνή.

Μιας και τα gaming desktops παραδοσιακά αποτελούν πανίσχυρα μηχανήματα, το Nemesis N170 είναι σαφέστατα σε θέση να ανταπεξέλθει σε οτιδήποτε – από επεξεργασία βίντεο και φωτογραφιών έως σχεδιαστικά προγράμματα, και φυσικά, με μηδενικό κόπο ακόμη και πολύ βαριά αρχεία εφαρμογών γραφείου. Για τον gamer που θέλει έναν υπολογιστή για εργασία και ασταμάτητο παιχνίδι, το Nemesis N170 είναι μονόδρομος.

Apple iMac 27” 5K Retina

Η «αφρόκρεμα» των σταθερών υπολογιστών για πολλούς, τα iMac της Apple αποτελούν σταθερή αξία και είναι συχνά ο καλύτερος σύντροφος ενός γραφίστα – κι έχει τους λόγους του. Το λογισμικό της Apple εναρμονίζεται με το hardware που κρύβεται μέσα στο σασί της συσκευής, προσφέροντας απρόσκοπτη εμπειρία χρήσης για οποιονδήποτε επαγγελματία του οπτικοακουστικού τομέα κι όχι μόνο, καθώς τα εξαρτήματα που απαρτίζουν ένα iMac είναι ισχυρά κι ευέλικτα για ακόμη περισσότερες εφαρμογές.

Φυσικά, το iMac 27” 5K Retina δε θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό. Συνδυάζει τον οκταπύρηνο Intel Core i7 10ης γενιάς με 8GB μνήμης RAM DDR4 και 512GB SSD κορυφαίας ποιότητας, με την AMD Radeon Pro 5500 XT 8GB να βάζει τη «σφραγίδα» σε ένα εκπληκτικό πακέτο δύναμης και ταχύτητας. Τα παραπάνω είναι ίσως το μισό κομμάτι ενός iMac, καθώς όντας all-in-one, όλα τα παραπάνω βρίσκονται σε ένα κομψό, αλουμινένιο σώμα με το 27” 5K Retina πάνελ να μαγνητίζει τα βλέμματα. Η ποιότητα χρωμάτων και η ανάλυση που προσφέρει μια τέτοια οθόνη έχουν ελάχιστο ή καθόλου ανταγωνισμό, αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι μέρος ενός συνόλου κι όχι απλώς μια οθόνη.

Το εν λόγω σύνολο λοιπόν, χάρη σε λειτουργίες μικρές και μεγάλες, παραμένει επί σειρά ετών ψηλά στην προτίμηση τόσο των επαγγελματιών κάθε κλάδου αλλά και των απλών χρηστών που σερφάρουν ή παρακολουθούν ταινίες, μιας και η εμπειρία που συνεπάγεται ένα iMac είναι μοναδική. Άπαξ και κάποιος κάνει το βήμα προς ένα iMac, είναι δύσκολο να στραφεί σε κάτι διαφορετικό όταν έρθει η ώρα να αναβαθμίσει τον υπολογιστή του.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024