«Ο πρόεδρος Μπάιντεν πιστεύει πως η ταυτότητα φύλου δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για την κατάταξη στο στράτευμα και πως η ισχύς της Αμερικής βασίζεται στην διαφορετικότητά της», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωση.

Την απόφαση του Πενταγώνου που απαγόρευε σε μεγάλο βαθμό τρανς άτομα να καταταχθούν στον στρατό, ανέτρεψε ο Τζο Μπάιντεν.

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ως «απίστευτη νίκη» στον αγώνα για τα δικαιώματα των τρανς ατόμων.

Υποστηρικτές της ΛΟΑΚΤΙ κοινότητας χαιρέτισαν τη συγκεκριμένη εξέλιξη, την ώρα που ικανοποίηση επικρατεί και για την τοποθέτηση της τρανς γυναίκας Ρέιτσελ Λεβίν ως νέα υφυπουργός Υγείας.

Ο Μπάιντεν αναμενόταν ευρέως να ανατρέψει την πολιτική του Τραμπ κατά τις πρώτες μέρες του στην εξουσία.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν πιστεύει πως η ταυτότητα φύλου δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για την κατάταξη στο στράτευμα και πως η ισχύς της Αμερικής βασίζεται στην διαφορετικότητά της», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωση.

«Με το να επιτρέπουμε σε όλους Αμερικανούς που έχουν τα προσόντα, να υπηρετούν τη χώρα τους ένστολοι, αυτό είναι καλύτερο για τον στρατό και καλύτερο για τη χώρα, διότι μια ισχύς χωρίς αποκλεισμούς είναι μια πιο αποτελεσματική ισχύς. Με απλά λόγια, αυτό είναι το σωστό που πρέπει να γίνει και είναι προς το εθνικό μας συμφέρον», συνέχισε η ανακοίνωση.

«Εάν είστε κατάλληλοι και έχετε τα προσόντα για το σώμα και μπορείτε να υποστηρίξετε τα πρότυπα θα πρέπει να έχετε τη δυνατότητα να υπηρετήσετε» ανέφερε ο επικεφαλής του Πενταγώνου, Λόιντ Όστιν.

Σε ένα tweet, ο Μπάιντεν ανέφερε: «Είναι απλό: η Αμερική είναι ασφαλέστερη όταν όλοι όσοι, που πληρούν τις προϋποθέσεις να υπηρετήσουν, μπορούν να το κάνουν ανοιχτά και με υπερηφάνεια».

Η κίνηση ανατροπής της απαγόρευσης των τρανς είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα του Μπάιντεν που μέσω της εκτελεστικής εξουσίας διαλύει την κληρονομιά του Τραμπ.

Άλλες πρώτες ενέργειες περιλαμβάνουν εντολές για την ανατροπή της απαγόρευσης των ταξιδιωτών από πολλές κυρίως μουσουλμανικές χώρες, τη διακοπή της κατασκευής του τείχους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού και την έναρξη μιας πρωτοβουλίας για την προώθηση της φυλετικής ισότητας.

Δεν ήταν σαφές πόσο γρήγορα το Πεντάγωνο θα εφαρμόσει την νέα πολιτική. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, τα μέλη της υπηρεσίας θα μπορούσαν να απολυθούν επειδή ήταν τρανς, αλλά το 2016 ο υπουργός Άμυνας Ash Carter ανακοίνωσε ότι οι τρανς που ήδη υπηρετούν θα έχουν το δικαίωμα να το πράξουν ανοιχτά.

Ο στρατός όρισε την 1η Ιουλίου 2017 ως ημερομηνία κατά την οποία τα τρανς άτομα επιτρέπεται να στρατολογηθούν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr