Έξυπνο τρόπο βρήκαν πολλοί Ολλανδοί για να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα μετά την νυχτερινή απαγόρευση που επιβλήθηκε από σήμερα.

Η καραντίνα έρχεται σε λίγες ώρες και πολίτες σκέφτονται ιδέες για να «ξεγελάσουν» τα μέτρα απαγόρευσης.

Στους δημιουργικούς τρόπους συγκαταλέγονται οι υπηρεσίες δανεισμού σκύλων αλλά και η παραγγελία στολών από εταιρείες delivery.

Από σήμερα επιβλήθηκε η πρώτη σε εθνικό επίπεδο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 (20:00 GMT) έως τις 04:30, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε χθες την πρόθεσή του για την εφαρμογή μιας απαγόρευσης της κυκλοφορίας, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι θα ήθελε την «επαρκή στήριξη» του κοινοβουλίου.

Ο Ρούτε εξήγησε πως η απόφαση για τη λήψη ενός τέτοιου μέτρου ελήφθη λόγω της «βρετανικής μετάλλαξης και των πολύ μεγάλων ανησυχιών που έχουμε όλοι».

Με αυτό το δεδομένο ένας ιστότοπος που αναζητεί -για λογαριασμό όσων χρειάζονται βοήθεια με τα κατοικίδια ζώα τους- εθελοντές για βόλτα σκύλου έχει κατακλυστεί από προσφορές.

«Συνήθως λαμβάνουμε 10 προσφορές την εβδομάδα και από την στιγμή που ανακοινώθηκε το σχέδιο για απαγόρευση της κυκλοφορίας την Τρίτη, έχουμε λάβει 300», δήλωσε ο Jos van Prooijen, ο οποίος διευθύνει τον μη κερδοσκοπικό ιστότοπο, www.matcheenleenhond.nl.

Η διαδικτυακή αγορά Marktplaats.nl παγώνει τις πωλήσεις σακακιών και γενικότερα στολών γνωστών εταιρειών διανομής ως απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση, αναφέρει η εφημερίδα Algemeen Dagblad.

Ορισμένοι πωλητές προσέφεραν άδεια κουτιά παράδοσης για σκούτερ από 50 ευρώ και πάνω.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr