Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμβολιασμός κατά του Covid με θέα... έργα του Πικάσο και του Μπέικον

Εμβολιασμός κατά του Covid με θέα… έργα του Πικάσο και του Μπέικον

Στην Ιταλία μέχρι και αυτό είναι εφικτό!

Tο Castello di Rivoli Museo d’Arte Contemporanea πρόσφερε τις αίθουσες του για να βοηθήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού στην Ιταλία, χώρα που επλήγη βαρύτατα από την πανδημία.

Το μουσείο στο Τορίνο θα είναι ο πρώτος χώρος πολιτισμού που μετατρέπεται σε κέντρο εμβολιασμού για το κοινό όταν ξεκινήσει το πιλοτικό πρόγραμμα τον Μάρτιο ή Απρίλιο, ανάλογα με την εξέλιξη του εμβολιασμού των υγειονομικών και των μεγάλης ηλικίας ασθενών σε νοσοκομεία, οι οποίοι προηγούνται.

Σε ανακοίνωσή της, η διευθύντρια του μουσείου Carolyn Christov-Bakargiev υπογράμμισε ότι το μουσείο είναι «καλά εξοπλισμένο» για την πρωτοβουλία, διαθέτοντας τον αναγκαίο χώρο για την τήρηση αποστάσεων. Επιπλέον, είναι εξασφαλισμένος ο έλεγχος του αέρα, η ασφάλεια και τα πρωτόκολλα εισόδου που απαιτούνται για την καλή λειτουργία ενός κέντρου εμβολιασμού. «Οι φιλικοί φύλακες του μουσείου μας είναι καλά εκπαιδευμένοι στον έλεγχο των κινήσεων του κοινού» πρόσθεσε η Christov-Bakargiev.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο μουσείο, εκτός από έργα σημαντικών μοντέρνων καλλιτεχνών, έχει εξοπλιστεί και με πιο κλασικά έργα από σπουδαίους καλλιτέχνες.

Συγκεκριμένα το μουσείο το 2017 ανακοίνωσε την απόκτηση της συλλογής τέχνης Cerruti αξίας στα 570 εκατομμύρια δολάρια.

Μεταξύ των έργων που συλλέχθηκαν από έναν μεγάλο συλλέκτη έργων τέχνης, τον Francesco Federico Cerruti, είναι πίνακες των Francis Bacon , Giorgio de Chirico , René Magritte , Amedeo Modigliani , Pablo Picasso , Auguste Renoir , Wassily Kandinsky και Andy Warhol .

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024