Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ: Τελευταία ημέρα στο γραφείο

Τραμπ: Τελευταία ημέρα στο γραφείο

Πώς αποχαιρετά ο Ντόναλντ Τραμπ τον Λευκό Οίκο και τις ΗΠΑ

Λίγα πράγματα στη ζωή κρατάνε για πάντα, ειδικά όταν έχουν να κάνουν με την εργασία.

Όταν μάλιστα το γραφείο σου είναι «οβάλ» και η δουλειά σου έχει τον τίτλο «Πρόεδρος Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής», τότε δεν θα ήταν και ιδιαίτερα σοφό να αγνοήσεις το συνυφασμένο με αυτήν στοιχείο της προσωρινότητας.

Αργά ή γρήγορα έρχεται η ώρα που τα μαζεύεις και φεύγεις.

Αν ο Τραμπ ακολουθούσε πιστά το αμερικανικό χολιγουντιανό πρότυπο, σε λίγες ώρες, όταν ξημερώσει, θα ακουμπούσε στο γραφείο του μια χάρτινη κούτα, και μέσα θα έβαζε την αγαπημένη του κούπα, ένα γλαστράκι και δυό – τρεις κορνίζες με φωτογραφίες της Μελάνια, της Ιβάνκα και των υπόλοιπων μελών της πολυπληθούς οικογένειάς του.

Θα στεκόταν για λίγο στο κατώφλι του οβάλ γραφείου και με τη γραμματέα του και τα μέλη του επιτελείου του να τον κοιτούν βουρκωμένοι στον διάδρομο, θα έστρεφε την πλάτη του και με super slow κίνηση θα βάδιζε προς την έξοδο του Λευκού Οίκου, πιθανότατα υπό την μουσική υπόκρουση του «Βorn in the U.S.A.» (που στην πραγματικότητα μόνο «ύμνος» για τις ΗΠΑ δεν είναι).

Αυτά όμως συμβαίνουν μόνο στις ταινίες.

Έτσι, oi τελευταίες ώρες του Τραμπ στο γραφείο είναι εντελώς διαφορετικές.

Αρχικά, προκειμένου να μην έρθει ποτέ αυτή η τελευταία ημέρα, δεν δίστασε να θέσει σε κίνδυνο ακόμα και την κοινωνική συνοχή και τη Δημοκρατία στη χώρα του.

Όταν όμως είδε ότι δεν μπορεί να την αποφύγει, αποφάσισε να την απολαύσει και να την εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Εκμεταλλευόμενος την ισχύ της προεδρικής του υπογραφής μέχρι και την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, μοίρασε μια σειρά από προεδρικά συγχωροχάρτια, ορισμένα από τα οποία έχουν άμεση σύνδεση με το παρελθόν αλλά και το μέλλον του.

Όπως αναφέρουν και οι New York Times στο άρθρο τους «Με λίγες ώρες να απομένουν ο Τραμπ απονείμει χάρη στον Μπάνον και άλλους συμμάχους» ο Tραμπ απένειμε χάρη στον πρώην στενό του συνεργάτη Στιβ Μπάνον, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε δίωξη για εξαπάτηση υποστηρικτών του απερχόμενου αμερικανού προέδρου και κακοδιαχείριση του υπέρογκο ποσού που είχε συγκεντρωθεί από ιδιώτες για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού.

Με υπογραφή της τελευταίας στιγμής σώθηκε και το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Έλιοτ Μπρόιντι, ο όποιος είχε παραδεχθεί την ενοχή του σε απόπειρα τερματισμού έρευνας των ΗΠΑ για κατάχρηση δισεκατομμυρίων δολαρίων από το κυβερνητικό Ταμείο Επενδύσεων της Μαλαισίας

Στους ευνοημένους της τελευταίας ημέρας του Τραμπ στο οβάλ γραφείο, συγκαταλέγονται και οι ράπερ Λιλ Γουέιν (Lil Wayne) και Κόντακ Mπλακ (Kodak Black) που εμπλέκονταν σε υποθέσεις οπλοκατοχής, αλλά και πολιτικοί που είχαν βρεθεί ένοχοι σε κατηγορίες για διαφθορά. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα οι προεδρικές χάρες που θα υπογράψει, τις τελευταίες αυτές ώρες, αναμένεται να ξεπεράσουν τις 100.

Σπάνια συναντάς τέτοια συνέπεια σε εργαζόμενο που ξέρει ότι διανύει τις τελευταίες του στιγμές στο γραφείο.

Τελετή

Ο Ντόναλντ Τραμπ όμως δεν είναι γραφειοκράτης και δεν θα μπορούσε το τελευταίο κινηματογραφικό πλάνο της τελευταίας του ημέρας στο γραφείο, να τον βρίσκει πάνω από χαρτιά, φακέλους και σφραγίδες.

Έτσι, τα αμερικανικά ΜΜΕ, μέχρι πριν από λίγες ώρες ανέφεραν ότι έχει προγραμματιστεί τελετή αποχαιρετισμού του προέδρου Τραμπ στην στρατιωτική αεροπορική βάση Joint Base Andrews.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελετή θα περιλαμβάνει ομάδα στροβιλισμού σημαίας και πυροτεχνημάτων, στρατιωτική μπάντα, κόκκινο χαλί και είκοσι έναν αποχαιρετιστήριους κανονιοβολισμούς.

Η τελευταία πινελιά της προεδρίας Τραμπ, πάντως, δίνεται από την πρόσκληση που έλαβαν οι οπαδοί του 45ου προέδρου των ΗΠΑ για την τελετή αυτή.

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια Brie Jackson τούς υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται να έχουν μαζί τους «πυρομαχικά, εκρηκτικά, πυροτεχνήματα, laser pointer και παιδικά όπλα».

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024