Οι ιδέες δεν λείπουν ποτέ από το CES συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα της εφικτότητας -ή μήπως όχι;

Αν και το φετινό CES, η επιδραστική αμερικανική έκθεση ηλεκτρονικών και τεχνολογίας, δεν θυμίζει τίποτα τις αντίστοιχες διοργανώσεις των προηγούμενων ετών για όλους τους ευνόητους λόγους, οι εκθέτες του βρίσκουν πάντα τρόπους να εντυπωσιάζουν με υπερβατικούς τρόπους.
Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και το ιπτάμενο και υδρογονοκίνητο μονοθέσιο F1 το οποίο που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διοργάνωσης και παρά το ανέφικτο του πράγματος αλλά και τα ερωτηματικά που προκύπτουν σε ό,τι αφορά την χρησιμότητά του δείχνει να τιμά απολύτως το είδος τεχνολογικής πρωτοπορίας και φαντασίας που πρέσβευε ο Ιούλιος Βερν.

Στο προκείμενο, η ιπτάμενη Formula ονομάζεται CarCopter εφοδιάζεται με σύστημα κυψελών καυσίμου εκλύοντας μόνο νερό, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 246 χλμ./ώρα και φέρει την κατασκευαστική σφραγίδα μιας γαλλικής start up που διαπνέεται από την φιλοδοξία να εισαγάγει το παράδοξο concept στην κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ωστόσο πριν σπεύσει κανείς να απορρίψει την ιδέα ως ανέφικτη, αξίζει να σημειωθεί ότι η ιδέα και η υλοποίηση ανήκουν στο πρώην πιλότο μαχητικών αεροσκαφών Thierry de Boisvilliers και το πρώην στέλεχος της Airbus, Michael Krollak που προφανώς με αυτόν τον κάπως υπερβολικό τρόπο επιθυμούν να παρουσιάσουν εναλλακτικές για το μέλλον της F1.

Εξάλλου η κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει ήδη περάσει στην υβριδική εποχή και αξιοποιεί συνθετικά καύσιμα εδώ και αρκετά χρόνια. Επίσης με δεδομένο το στόχο να περάσει στην πλευρά των μηδενικών εκπομπών ρύπων έως το 2030, η υδρογονοκίνηση του CarCopter δείχνει περισσότερο ρεαλιστική από όσο θα υπέθετε κανείς.

Τώρα σε ό,τι αφορά την… συνήθεια της F1 να κρατά τα μονοθέσια στο έδαφος, ποιος άλλωστε φανταζόταν πριν 40 χρόνια ότι θα ελέγχαμε το ταχυδρομείο μας, τις αγορές μας, την επικοινωνία μας και μια σειρά άλλων πραγμάτων μέσω μιας επίπεδης φωτεινής γυάλινης επιφάνειας που δεν ξεπερνά το μέγεθος μιας παλάμης.

Υπό αυτό ακριβώς το σκεπτικό το CarCopter αναμένεται να παρουσιαστεί ως ένα πλήρως λειτουργικό ιπτάμενο μονοθέσιο στα τέλη του 2021 και να δοκιμαστεί σε πίστα από το 20232.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr