Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Παγώνει» η συζήτηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων για άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων – Τι είπε η Κεραμέως

«Παγώνει» η συζήτηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων για άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων – Τι είπε η Κεραμέως

Δεν έχει προγραμματιστεί κάποια συζήτηση, ανέφερε η υπουργός Παιδείας.

Δεν έχει προγραμματιστεί, μέχρι στιγμής, κάποια συζήτηση με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων σχετικά με το ενδεχόμενο άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες για επιστροφή των μεγαλύτερων μαθητών στα θρανία από την ερχόμενη Δευτέρα.

Η υπουργός μεταξύ άλλων έδειξε την ικανοποίησή της για την πλήρη εφαρμογή των μέτρων στη σχολική κοινότητα, ενώ σχετικά με τα τεστ που έχουν γίνει μέχρι στιγμής σε εκπαιδευτικούς τόνισε ότι τα μηνύματα είναι θετικά, καθώς «δεν υπάρχει σχεδόν κανένα κρούσμα».

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και χτες  η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, θέτοντας τους προβληματισμούς της σχετικά με το αν μπορεί να ανοίξει μόνο η Γ΄ λυκείου.

Συγκεκριμένα η υπουργός διευκρίνισε χτες  ότι υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες στο να λειτουργήσει μόνη της η Γ’ Λυκείου, καθώς – όπως είπε – οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν και στην Α’ και στην Β’ Λυκείου.

«Σε κάθε περίπτωση θα συζητηθεί όπως κάνουμε για κάθε απόφαση που αφορά στην Παιδεία».

«Είμαστε έτοιμοι»

«Έτοιμοι είμαστε αλλά χρειάζονται κάποιες ημέρες για να αναλάβουν υπηρεσία οι εκπαιδευτικοί. Επιχειρησιακά είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν Γυμνάσια και Λύκεια, όταν μας το υποδείξει η επιτροπή» πρόσθεσε.

«Η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου θα γίνει εξ αποστάσεως στα Πανεπιστήμια, αναμένουμε να συζητηθεί με την επιτροπή το θέμα του πώς θα συνεχίσουμε για το εαρινό εξάμηνο» ανέφερε.

Εν αναμονή των αποφάσεων

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αναμένει πάντως τις εισηγήσεις από την Επιτροπή των ειδικών η οποία θα συνεδριάσει έτσι κι αλλιώς την Παρασκευή.

Η Επιτροπή θα σταθμίσει όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχει διαφανεί σε μεγάλο βαθμό το «αποτύπωμα» της εορταστικής περιόδου στα ημερήσια κρούσματα.

Σε κάθε περίπτωση όλες οι πλευρές φαίνεται ότι προτάσσουν την επανεκκίνηση και των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου τα μαθήματα έχουν διακοπεί από τις 7 Νοεμβρίου.

Ειδικά για τους μαθητές της Γ΄ τάξης, οι οποίοι προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εν μέσω μίας δύσκολης χρονιάς, είναι ακόμη μεγαλύτερη η ανάγκη να επιστρέψουν στη δια ζώσης διδασκαλία.

Οι επικρατέστερες ημερομηνίες

Αν και οι ειδικοί κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους μέχρι την συνεδρίαση της Παρασκευής, φαίνεται πως εάν δεν αλλάξουν δραματικά τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πιθανό να εισηγηθούν να χτυπήσει και πάλι το κουδούνι για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις 18 ή 25 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, ακόμη παραμένει άγνωστο εάν οι ειδικοί θα δώσουν προτεραιότητα στη Γ΄ λυκείου ή θα εισηγηθούν το άνοιγμα όλων των τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Sports in

Συνάντησε τον Νεϊμάρ ο Τσιτσιπάς

Συνάντηση αστέρων ανάμεσα σε Στέφανο Τσιτσιπά, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Νεϊμάρ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024