Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κεραμέως : Δύσκολο να λειτουργήσει μόνο η Γ΄ λυκείου - Τι αποκάλυψε για την επανεκκίνηση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Κεραμέως : Δύσκολο να λειτουργήσει μόνο η Γ΄ λυκείου – Τι αποκάλυψε για την επανεκκίνηση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Αρκετοί ειδικοί θέτουν ως προτεραιότητα τους μαθητές της Γ΄ λυκείου οι οποίοι προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Μετά τη χθεσινή επιστροφή στα θρανία των μαθητών δημοτικών και νηπιαγωγείων, το επόμενο βήμα από πλευράς λοιμωξιολόγων και κυβέρνησης είναι να επανεκκινήσουν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αρκετοί ειδικοί θέτουν ως προτεραιότητα τους μαθητές της Γ΄ λυκείου οι οποίοι προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία αφού μίλησε για τη χθεσινή επάνοδο των λιλιπούτειων μαθητών στα θρανία, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω θέτοντας τους προβληματισμούς της σχετικά με το αν μπορεί να ανοίξει μόνο η Γ΄ λυκείου.

«Χθες ήταν μια ημέρα χαράς. Επισκέφθηκα δύο σχολεία και μπορούσε κανείς να δει τη χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των παιδιών. Τα μέτρα και την προηγούμενη περίοδο και τώρα τηρούνται υποδειγματικά στα σχολεία και με πρώτους τους μαθητές. Έχουν συμμορφωθεί απόλυτα και στα νέα μέτρα.

Επειδή το θέμα του συγχρωτισμού των γονέων είναι κάτι που είχαμε συζητήσει με την επιτροπή των ειδικών προτείναμε δύο λύσεις, οι οποίες έγιναν αποδεκτές από την επιτροπή και εφαρμόστηκαν από χθες. Και είναι η κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης των παιδιών, να μην φτάνουν όλοι ταυτόχρονα και το δεύτερο είναι όσα σχολεία έχουν πάνω από μία εισόδους να χρησιμοποιούνται» δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον realfm.

 Πρακτικές δυσκολίες στην λειτουργία μόνο της Γ΄ λυκείου

Η υπουργός Παιδείας υποστήριξε ακόμη ότι έχει δημιουργηθεί μια πλατφόρμα για δωρεάν τεστ Covid για εκπαιδευτικούς.

Αναφορικά με τα γυμνάσια και λύκεια, τόνισε πως αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών, διευκρίνισε όμως  ότι υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες στο να λειτουργήσει μόνη της η Γ’ Λυκείου, καθώς – όπως είπε – οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν και στην Α’ και στην Β’ Λυκείου.

«Σε κάθε περίπτωση θα συζητηθεί όπως κάνουμε για κάθε απόφαση που αφορά στην Παιδεία».

«Είμαστε έτοιμοι»

«Έτοιμοι είμαστε αλλά χρειάζονται κάποιες ημέρες για να αναλάβουν υπηρεσία οι εκπαιδευτικοί. Επιχειρησιακά είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν Γυμνάσια και Λύκεια, όταν μας το υποδείξει η επιτροπή» πρόσθεσε.

«Η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου θα γίνει εξ αποστάσεως στα Πανεπιστήμια, αναμένουμε να συζητηθεί με την επιτροπή το θέμα του πώς θα συνεχίσουμε για το εαρινό εξάμηνο» ανέφερε.

Εν αναμονή των αποφάσεων

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αναμένει το πράσινο φως από την Επιτροπή των ειδικών η οποία θα συνεδριάσει την Παρασκευή.

Η Επιτροπή θα σταθμίσει όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχει διαφανεί σε μεγάλο βαθμό το «αποτύπωμα» της εορταστικής περιόδου στα ημερήσια κρούσματα.

Σε κάθε περίπτωση όλες οι πλευρές φαίνεται ότι προτάσσουν την επανεκκίνηση και των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου τα μαθήματα έχουν διακοπεί από τις 7 Νοεμβρίου.

Ειδικά για τους μαθητές της Γ΄ τάξης, οι οποίοι προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εν μέσω μίας δύσκολης χρονιάς, είναι ακόμη μεγαλύτερη η ανάγκη να επιστρέψουν στη δια ζώσης διδασκαλία.

Οι επικρατέστερες ημερομηνίες

Αν και οι ειδικοί κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους μέχρι την συνεδρίαση της Παρασκευής, φαίνεται πως εάν δεν αλλάξουν δραματικά τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πιθανό να εισηγηθούν να χτυπήσει και πάλι το κουδούνι για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις 18 ή 25 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, ακόμη παραμένει άγνωστο εάν οι ειδικοί θα δώσουν προτεραιότητα στη Γ΄ λυκείου ή θα εισηγηθούν το άνοιγμα όλων των τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024