Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Politico: O Τραμπ έκανε την Αμερική μια «χώρα σκ@τ@»

Politico: O Τραμπ έκανε την Αμερική μια «χώρα σκ@τ@»

Σκληρή κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ ασκεί με άρθρο του στο Politico ο δημοσιογράφος John F. Harris μόλις λίγες ώρες μετά την εισβολή διαδηλωτών στο Καπιτώλιο

Σκληρή κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ ασκεί με άρθρο του στο Politico ο δημοσιογράφος John F. Harris μόλις λίγες ώρες μετά την εισβολή διαδηλωτών στο Καπιτώλιο.

Το κείμενο αναφέρεται στις επιλογές του απερχόμενου προέδρου και στην προσπάθειά του να κάνει την Αμερική «χώρα σκ…ά».

Αν αυτό συνέβαινε κάπου άλλου θα ήταν κάτι που ο ίδιος ο Τραμπ θα χαρακτήριζε «σκ…ά», αναφέρει το άρθρο, αλλά δεν συνέβη αλλού. Συνέβη στην καρδιά της Αμερικής, «συνέβη στην παλαιότερη δημοκρατία του κόσμου και με αυτήν την έννοια δείχνει τι συμβαίνει όταν κάποιος μεταφέρει την πολιτική της εποχής Τραμπ στον λογικό της προορισμό».

«Η εκκένωση της αίθουσας της Γερουσίας, όταν έσπασε ο αστυνομικός κλοιός του Καπιτωλίου ήταν βιαστική, αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να μην βρει χρόνο ο γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ να σχολιάσει σε συναδέλφους του Ρεπουμπλικανούς, που συντάχθηκαν με τον Τραμπ στην αμφισβήτηση της ήττας του από τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν με ψευδείς ισχυρισμούς περί εκλογικής απάτης: ‘να τι έσκασε στα χέρια σας, παιδιά’. Αργότερα, σχολίασε στους New York Times ότι ‘αυτό που προκάλεσε ο Πρόεδρος σήμερα είναι ανταρσία’».

Ο Τραμπισμός μπορεί να λερώσει ακόμα και τον Τραμπ

Μόλις 15 μέρες πριν την ορκωμοσία του νέου προέδρου η χθεσινή μέρα, σύμφωνα με το Politico, ήταν ιστορική. Και όχι μόνο για την πρωτοφανή εισβολή στο Καπιτώλιο αλλά και για το ότι αποδείχθηκε πώς «ακόμα και ο Τραμπ μπορεί να λερωθεί άγρια από τη λάσπη του Τραμπισμού.

Ο John F. Harris αναφέρεται και στην αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος από τον Τραμπ, ακόμα και χθες.

Την ίδια στιγμή που διαδηλωτές –με την ευχή του ίδιου- κατέκλυζαν την Ουάσιγκτον εκείνος σε βίντεο εξέφραζε αμφιβολίες για την εκλογική αναμέτρηση και προσπαθούσε να σταματήσει την επικύρωση του αποτελέσματος.

«Γυρίστε λοιπόν στα σπίτια σας. Σας αγαπάμε. Είστε πολύ ιδιαίτεροι» τους είπε στο βίντεο. Σαν και ο ίδιος να μην μπορούσε να πιστέψει ότι μεγάλη μερίδα των υποστηρικτών του δεν καταλαβαίνουν ότι η προεδρία του είναι το πολιτικό ισοδύναμο μιας αναμέτρησης πάλης, με κομπασμούς, στομφώδης δηλώσεις και χτυπήματα που στόχο έχουν να διασκεδάζουν στις θεατές.

Κι ότι εξεπλάγη επειδή λίγες ώρες νωρίτερα τον πήραν στα σοβαρά, κατά τη διαδήλωση με σύνθημα «Σταματήστε το Κλέψιμο» επαναλαμβάνοντας ότι η νίκη του Τραμπ ήταν προϊόν κλοπής από ακροαριστερούς Δημοκρατικούς και ότι τα ΜΜΕ χλεύαζαν όσους δεν συμφωνούν μαζί του.

Δύσκολες ώρες για του Ρεπουμπλικάνους

Τα επεισόδια αποκάλυψαν όμως και κάτι άλλο σύμφωνα με το Politico. Την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Άτομα που συμπαθούν τον Τραμπ, άτομα δεν τον αντέχουν αλλά δεν το εκφράζουν και αυτοί που ανησυχούν σοβαρά για το μέλλον του κόμματος με εκείνον αρχηγό.

Ακόμη και πριν τα επεισόδια, οι ηγέτες των Ρεπουμπλικανών αντιμετώπισαν κατηγορίες για το πώς απέδωσε η στρατηγική του Τραμπ. Στην προσπάθεια επανεκλογής του, ο Τραμπ απέδειξε ότι είναι αυτός που περισσότερο απ’ όλους κινητοποιεί τους Ρεπουμπλικανούς, κερδίζοντας τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό ψήφων στην αμερικανική ιστορία. Επίσης είναι και αυτός που μπορεί να κινητοποιήσει τους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους να συμμετέχουν, βοηθώντας τον Τζο Μπάιντεν να κερδίσει τον υψηλότερο αριθμό ψήφων στην αμερικανική ιστορία.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024