Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα Θεοφάνια έφεραν «καχυποψία» στις σχέσεις κυβέρνησης και Εκκλησίας - Αντιπαράθεση για το «ειρηνικό αντάρτικο»

Τα Θεοφάνια έφεραν «καχυποψία» στις σχέσεις κυβέρνησης και Εκκλησίας – Αντιπαράθεση για το «ειρηνικό αντάρτικο»

Στο πολιτικό ταμείο της ημέρας είναι εμφανής η προσπάθεια της Εκκλησίας να εμφανίσει το άνοιγμα των εκκλησιών για τον εορτασμό των Θεοφανίων και τη μη συμμόρφωση με τα μέτρα, ως νίκη έναντι της κυβέρνησης.

Η καχυποψία φαίνεται να επιστρέφει στις σχέσεις κυβέρνησης και εκκλησίας θα μπορούσε να είναι μια συνοπτική αποτίμηση της σημερινής μέρας αν λάβει κανείς υπόψη του τα όσα δηλώνουν οι ίδιοι οι ιεράρχες.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για ρήξεις»

Στο πολιτικό ταμείο της ημέρας είναι εμφανής η προσπάθεια της Εκκλησίας να εμφανίσει το άνοιγμα των εκκλησιών για τον εορτασμό των Θεοφανίων και τη μη συμμόρφωση με τα μέτρα, ως νίκη έναντι της κυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου και μητροπολίτης Ιλίου, Πετρούπολης και Αχαρνών Αθηναγόρας μίλησε για «ειρηνικό αντάρτικο», ενώ παράλληλα περιέγραψε ανυπακοή της Εκκλησίας στα μέτρα του lockdown με την ανοχή της κυβέρνησης.

Ενοχλημένος με υπαινιγμούς κατά της κυβέρνησης εμφανίστηκε και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στις δηλώσεις του σήμερα το πρωί.

Την ίδια στιγμή ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος άφησε αιχμές κατά στελεχών της κυβέρνησης χωρίς να τους κατονομάσει.

«Κάποιοι έβγαλαν μια απόφαση την οποία μετά αναγκάστηκε η κυβέρνηση να πάρει πίσω. Άρα λοιπόν εδώ υπάρχει ένα θέμα που πρέπει να διερευνηθεί. Ή υπάρχει κακή συνεννόηση ή υπάρχει καχυποψία για κάποιους που επιδιώκουν κάτι» σημείωσε.

Ο κ. Ιγνάτιος πρόσθεσε με νόημα ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για ρήξεις».

Μάξιμος κατά Γεραπετρίτη

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Ιωαννίνων, Μάξιμος ενοχλημένος έβαλε στο στόχαστρο τον Γιώργο Γεραπετρίτη, αναφέροντας επιπλέον ότι ο υπουργός Επικρατείας ήθελε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά οι λειτουργίες να γίνουν με μικρότερο αριθμό πιστών.

«Το πρόβλημα, για να πούμε την αλήθεια και ίσως να μην το πει κανείς άλλος αλλά εγώ θα το πω, έχει όνομα και επίθετο. Είναι ο κύριος υπουργός, ο Γιώργος ο Γεραπετρίτης ο οποίος έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα από την αρχή» σημείωσε ο κ. Μάξιμος.

Θέατρο του παραλόγου

Μέσα σε αυτό το ταραγμένο κλίμα που διαδέχεται τα όσα διημείφθησαν το προηγούμενο διήμερο από τον «ιερό πόλεμο» της Ιεραρχίας μέχρι την «ανακωχή» με το σύντομο τετ α τετ Μητσοτάκη – Ιερώνυμου στο προεδρικό μέγαρο, το πολιτικό θερμόμετρο σήμερα χτύπησε κόκκινο.

Τα όποια παρατράγουδα υπήρξαν σε εκκλησίες προκάλεσαν πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με τον Αλέξη Τσίπρα να εγκαλεί την κυβέρνηση για θέατρο του παραλόγου.

«Η ιεραρχία διαφώνησε, αγνόησε τα μέτρα και σήμερα οι εκκλησίες άνοιξαν, όπως και τα Χριστούγεννα. Η κυβέρνηση όμως γιατί πανηγυρίζει ότι δεν έκανε βήμα πίσω; Τελικά εκτός από τραγικοί αποδεικνύονται συνάμα και κωμικοί» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαχείριση ακόμη και των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώνει ο κ. Μητσοτάκης, εξελίσσεται σε θέατρο του…

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2021

Ψαρεύει σε θολά νερά

«Προτείνει να μείνουν κλειστοί οι ναοί με τη χρήση βίας; Ας το πει ευθέως. Δεν το λέει όμως και προτιμά να ψαρεύει σε θολά νερά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

Η σημερινή απάντησή μου στην ανάρτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Δημοσιεύτηκε από Christos Tarantilis στις Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021

Φαρσοκωμωδία

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος οφείλει να γνωρίζει πως την ευθύνη των αποφάσεων την έχει η κυβέρνηση. Όταν άλλα αποφασίζει τη μια μέρα, άλλα επιτρέπει την επόμενη και τελικά άλλα υποκρίνεται πως γίνονται, απλά καταντά φαρσοκωμωδία» ανταπάντησε ο Νάσος Ηλιόπουλος κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι κάνει τα στραβά μάτια βάζοντας το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

Να παρέμβει η Δικαιοσύνη

Σε αυτό το πλαίσιο ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στις δηλώσεις Γεωργιάδη για την εορτή του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη και ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για ομολογία ενοχής της κυβέρνησης.

Κοροϊδία

«Η κυβέρνηση ανακάλεσε ουσιαστικά τις αποφάσεις της και ο συνωστισμός σε εκκλησίες ήταν γεγονός. Νέες συγγνώμες τύπου Γεωργιάδη θα ηχούν πλέον ως κοροϊδία. Οι ευθύνες είναι μεγάλες και ανήκουν αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη» σημείωσε το Κίνημα Αλλαγής.

Χρόνια πολλά

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας περιορίστηκε να ευχηθεί χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη.

Καθεστώς εξαίρεσης

Το ΜέΡΑ25 έκανε λόγο για νόμους της κυβέρνησης που εφαρμόζονται κατά το δοκούν και επέπληξε την κυβέρνηση ως «κυνική» σημειώνοντας ότι και επισήμως έθεσε σε καθεστώς εξαίρεσης από τα υγειονομικά μέτρα την Εκκλησία.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024