Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι έξι εβδομάδες που θα κρίνουν αν ο Ομάρ θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο

Οι έξι εβδομάδες που θα κρίνουν αν ο Ομάρ θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο

Τα νέα είναι καλύτερα για τον Νορβηγό. Ακόμη όμως κανείς δεν ξέρει…

Από το βράδυ της Πέμπτης, η μικρή πλατεία πριν από την είσοδο του Liv Hospital μοιάζει με αυτοσχέδια δημοσιογραφική ζώνη. Κόσμος, ένταση και κυρίως εκείνος ο μόνιμος θόρυβος που σε προειδοποιεί σε τέτοιες περιπτώσεις πως κάτι δεν πάει καλά -πολλώ δε μάλλον μπροστά από ένα νοσοκομείο-. Δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία έχουν στρατοπεδεύσει εκεί μετρώντας πια 24ώρα επαγρύπνησης: Για κάθε άφιξη. Για κάθε ιατρικό ανακοινωθέν. Για κάθε τι νέο στην υπόθεση που έτυχε να αποτελέσει την τελευταία είδηση του 2020. Στην συγκλονιστική ιστορία του Ομάρ Ελαμπντελαουί που παραμονή Πρωτοχρονιάς του έμελλε να ξεκινήσει ο δυσκολότερος αγώνας της ζωής του.

Η περιγραφή πλέον επιβεβαιώνεται από τον οικογενειακό κύκλο. Λίγο μετά τις εννέα το βράδυ. Στο σπίτι με την οικογένεια και διάθεση εορταστική. Το έθιμο με τα βεγγαλικά για να χαρούν τα παιδία. Το κακό που παραμόνευε εκεί που δεν περίμενε κανείς. Ο 29άχρονος από ένστικτο μπήκε μπροστά στα πυροτεχνήματα για να προστατέψει το ένα του παιδί που ήταν δίπλα του. Κατάλαβε σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Η αμέσως επόμενη σκηνή για εκείνον εκτυλίχθηκε πια στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε αναίσθητος με εγκαύματα στο πρόσωπο και πληγές από τα θραύσματα.

«Αβάσιμη και λανθασμένη»

Ήταν λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου όταν η πρώτη ενημέρωση επιβεβαίωνε πως ο Νορβηγός μπακ έχει σοβαρό πρόβλημα με τα δύο του μάτια και ότι οι γιατροί βρίσκονταν μπροστά από μια δική τους μάχη η οποία όπως φαίνεται θα κρατήσει για καιρό.

«Υπάρχει πρόβλημα και στα δύο μάτια, αλλά το ένα είναι σε πιο άσχημη κατάσταση. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Νοσηλεύεται και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Πιθανότατα θα χρειαστεί συνεχόμενες μικροεπεμβάσεις, αλλά αυτό θα καθοριστεί από τις εξετάσεις. Θα κάνουμε ό, τι απαιτείται.

Έχει όραση τώρα, αλλά δεν θα ήταν σωστό να πούμε τίποτα για τη μελλοντική πορεία. Θα εφαρμόσουμε την απαραίτητη επεξεργασία για θερμικά χημικά εγκαύματα» εξήγησε ο γιατρός Βεντάτ Κάγια το πρωί της Παρασκευής στο πρώτο ανακοινωθέν.

Το αν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο; «Αυτή είναι μια ερώτηση αβάσιμη και λανθασμένη. Είναι κάτι που θα συζητηθεί αργότερα. Η προτεραιότητά μας είναι να ανακτήσει την υγεία του. Έχει έγκαυμα δεύτερου βαθμού στο πρόσωπο, αλλά οι χειρουργοί υποστηρίζουν ότι αυτό μπορεί να διορθωθεί αργότερα. Αυτό που προέχει τώρα είναι η κατάσταση των ματιών». «Υπάρχει σημαντική βελτίωση στην όραση του αριστερού ματιού και είναι καλή και η πορεία σε σχέση με το δεξί του μάτι. Έχουμε όμως πολύ δρόμο μπροστά μας» επέμεναν οι γιατροί ως και την Κυριακή.

Η πρωτοποριακή θεραπεία

Από την Δευτέρα όμως τα πράγματα είναι πιο αισιόδοξα. Και σήμερα Τρίτη ήρθε στο προσκήνιο το πρώτο καλό νέο. Οι γιατροί ετοιμάζονται να δοκιμάσουν στον διεθνή άσο μια πρωτοποριακή μέθοδο μόλις κλείσει ο κύκλος των μικρό-επεμβάσεων.

Μια θεραπεία φαρμακευτική που ο κύκλος της έχει διάρκεια έξι εβδομάδες. Και που προφανώς μετά το πέρας του θα μπορεί κάποιος να μιλήσει με περισσότερα στοιχεία για το τι θα ακολουθήσει.

«Οι γιατροί που μίλησα μου είπαν πως δεν θα γίνει πιλότος μαχητικού αεροσκάφους, δεν θα βλέπει όπως πριν, αλλά ο τραυματισμός που υπέστη δεν θα τον εμποδίσει να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο», ανέφερε ο ρεπόρτερ Φατίχ Αλταϊλί για τον πρώην άσο του Ολυμπιακού. Φυσικά αυτή είναι μια πρόβλεψη. Ακόμη υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά.

«Όχι, σας παρακαλώ»

Θα χρειαστούν διαδοχικές επεμβάσεις. Θα χρειαστεί μεγάλη υπομονή. Και το σημαντικότερο. Θα χρειαστεί ψυχραιμία. Σαν αυτή που έδειξε ο ίδιος όταν πληροφορήθηκε – από τον αντιπρόεδρο της Γαλατά Σαράι- πως ο οδηγός του ασθενοφόρου που τον πήγε στο νοσοκομείο, κυκλοφόρησε μια «σκληρή» φωτογραφία του στα social media με εκείνον στο κρεβάτι του πόνου. «Είναι ντροπή. Είναι ένας άνθρωπος με τρία παιδία. θα κινηθούμε νομικά» δήλωσε οργισμένος ο Αμπντουραχίμ Αλμπαϊράκ.

«Όχι σας παρακαλώ. Δεν θέλω να κάνετε κάτι. Θα περάσει δύσκολα η οικογένεια του» απάντησε ο Ομάρ. Σα να ήθελε με έναν τρόπο να δείξει όχι μόνο τη μεγαλοψυχία του αλλά και την ενσυναίσθηση του πόνου.

Το πως νιώθει ο ίδιος, το πως νιώθουν οι άνθρωποι γύρω του έπειτα από το κακό της Πέμπτης. Η ιστορία του είναι ακόμη το «πρώτο θέμα» στα δελτία ειδήσεων της Τουρκίας. Το Σάββατο οι συμπαίκτες του φόρεσαν την φανέλα του πριν από το ματς με Αντάλιασπορ. Η αιώνια αντίπαλος της Γαλατά Σαράι, η Φενέρμπαχτσε ήταν από τις πρώτες που εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για να του ευχηθεί ταχεία ανάρρωση. Δεν είναι όμως το ποδόσφαιρο. Είναι η προσπάθεια ενός ανθρώπου να ξανακερδίσει τη ζωή του.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024