Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Το εμβόλιο, οι «ψεκασμένοι» και η… κουτσή Μαρία

Το εμβόλιο, οι «ψεκασμένοι» και η… κουτσή Μαρία

Στο σκηνικό της... συνωμοσίας ζηλευτό ρόλο έχουν αποκτήσει και κάποιοι εγχώριοι «επώνυμοι», πολλοί εκ των οποίων επιδιώκουν να γίνουν... influencers, διαμορφωτές δηλαδή της γνώμης των ακολούθων τους

Θα περίμενε κανείς ότι με την ανακάλυψη, έγκριση και διανομή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, οι απανταχού «ψεκασμένοι», «βαρεμένοι», αρνητές ή κατ’ επάγγελμα συνωμοσιολόγοι θα σιωπούσαν.

Αλλωστε, ήταν οι ίδιοι που έλεγαν ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός, ότι είναι μια απλή γρίπη, ότι είναι σχέδιο της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων ή ότι το εμβόλιο θα είναι «τσιπαρισμένο» από τον Μπιλ Γκέιτς.

Θα περίμενε κανείς ότι η ελπίδα που γεννήθηκε σε όλο τον κόσμο, ότι μπορούμε σταδιακά να πάρουμε τη ζωή μας πίσω, θα μείωνε τον οχετό και την τοξικότητα, κυρίως στο ανώνυμο Διαδίκτυο.

Φευ, έγινε το αντίθετο. Μαζί με τους κατά τα άλλα συμπαθείς συμπολίτες μας, που εύλογα εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για το εμβόλιο (αν και οι περισσότεροι είναι ανενημέρωτοι και σίγουρα όχι ειδικοί) μια στρατιά αρνητών παρελαύνει καθημερινά στα social media.

Οποιος τολμά να μιλήσει ή να γράψει για το εμβόλιο και την ιστορική στιγμή που ζει η επιστήμη και η ανθρωπότητα γίνεται αμέσως στόχος ύβρεων, απειλών, χλευασμού.

Τόσο πολλή τοξικότητα είχε να εμφανιστεί από την εποχή των Μνημονίων και των «αγανακτισμένων» στις πλατείες της οργής.

Ομως, τώρα το διακύβευμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και αφορά την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων.

Οπότε, οι «ψεκασμένοι», οι αρνητές του εμβολίου και όσοι ενημερώνονται για τα επιστημονικά επιτεύγματα από αμφιβόλου ποιότητας μέσα ενημέρωσης ή τα ανεξέλεγκτα social media κάνουν τεράστια ζημιά.

Το σκηνικό της… συνωμοσίας και τα fake news που μεταδίδονται με απίστευτη ταχύτητα «δένει» στα αρρωστημένα ή στα… άδεια μυαλά ορισμένων.

Ο… Εβραίος που φτιάχνει το εμβόλιο. Ο Μπιλ Γκέιτς που βάζει τσιπάκι για να μας ελέγχει. Το εμβόλιο που θα μας αλλάξει το DNA αλλά και οι πολιτικοί που εμβολιάστηκαν με… νεράκι ή φυσιολογικό ορό.

Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση, όταν παίζεται η ζωή εκατομμυρίων…

Σ’ αυτό τον υπέροχο κόσμο, που θα μπορούσε να γίνει ταινία των Μόντι Πάιθονς, ζηλευτό ρόλο έχουν αποκτήσει και οι «επώνυμοι» της χώρας. Πολλοί εκ των οποίων μάλιστα επιδιώκουν να γίνουν… influencers, διαμορφωτές δηλαδή της γνώμης των ακολούθων τους.

Κι αν τον Γρηγόρη Πετράκο τον αντιμετωπίσαμε με κάποια συμπάθεια για τις επιστημονικές «αρλούμπες» που είχε συνδέσει για να φτιάξει τη θεωρία του, ήρθαν κι άλλοι για να μας αποδείξουν ότι είναι… πολλοί και ζουν ανάμεσά μας.

Τα έκανε… θάλασσα

Ο τραγουδοποιός Παντελής Θαλασσινός απασχόλησε ιδιαίτερα τα social media τις προηγούμενες ημέρες, όταν έκανε την εξής ανάρτηση: «Εγώ που δεν πιστεύω τίποτα, που είμαι καχύποπτος, που δεν τους εμπιστεύομαι και τους θεωρώ θρασείς και δειλούς, γιατί πιστεύω ότι η ένεση που έκαναν οι ίδιοι είναι φυσιολογικός ορός; Θα μπορούσε ή μπα;» έγραψε ο γνωστός τραγουδοποιός, προκαλώντας σάλο.

Η ΠΟΕΔΗΝ τον απείλησε με μηνύσεις, ο Θαλασσινός κατάλαβε ότι τα έκανε… θάλασσα, επανήλθε λίγο μπερδεμένα για να πει ότι θα πιστεύει στο εμβόλιο, αλλά θα το κάνει τελευταίος, όμως στον… κήπο του Διαδικτύου φύτρωσαν πολλά «λουλούδια».

Νωρίτερα την… άποψή της έσπευσε να καταθέσει και η Μαρία Σολωμού. Η γνωστή ηθοποιός είπε: «Οχι, δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Δεν είμαι καθόλου και είμαι πάρα πολύ αρνητική για 1.500 λόγους που δεν θα τους πω. Αν γίνει υποχρεωτικό για παιδιά, καλά εκεί θα γίνω ανθρώπινη ασπίδα εγώ, μπροστά, σκοτώστε με! Είμαι πολύ «περίεργη» με τα εμβόλια».

Εύλογα δέχθηκε βροχή επικρίσεων με κυριότερη εκείνη του ηθοποιού Χρήστου Χατζηπαναγιώτη, ο οποίος μεταξύ άλλων έγραψε, αφήνοντας αιχμές για τη συνάδελφό του: «Εκνευρίζομαι πολύ από αυτή την ανεξέλεγκτη «άποψη» που έχει κι η κουτσή Μαρία… όταν βλέπω δε και ανθρώπους γνωστούς, «διάσημους» ηθοποιούς π.χ. που από τη δημοφιλία τους έχουν δύναμη και πολλές φορές δυστυχώς διαμορφώνουν κλίμα, να εκφράζουν απόψεις για το εμβόλιο του τύπου «είναι πολύ περίεργη με τα εμβόλια γενικά εγώ», μου σηκώνεται η τρίχα… χαλιέμαι πολύ!… Ακουσα και το άλλο! «Αν πρέπει να γίνει εμβολιασμός σε παιδιά εγώ θα μπω μπροστά, ανθρώπινη ασπίδα» για να γλιτώσει το παιδί της από τον εμβολιασμό, λέμε! Δεν πειράζει… ένα περισσότερο εμβόλιο για τα παιδιά της Αφρικής που παλεύουν για την επιβίωσή τους. Τι να πω; Εχω μείνει άφωνος».

Βούλιαξε

Στο… ρινγκ προστέθηκε και ο γνωστός πρώην πολίστας και νυν σελέμπριτι, Κώστας Κοκκινάκης, ο οποίος δήλωνε με… επιστημονικό στόμφο. «Είμαι αντίθετος με το εμβόλιο. Αυτή τη στιγμή βλέπω και διαβάζω διάφορα και δεν με πείθουν να κάνω το εμβόλιο. Να κάνω ένα εμβόλιο για μία αρρώστια από την οποία δεν κινδυνεύω; Ετσι πιστεύω. Μπορεί να το έχω περάσει κιόλας, χωρίς να το ξέρω.

Για ποιον λόγο να διακινδυνεύσω κάτι τέτοιο; Ούτε στο παιδί μου θα επιτρέψω να το κάνει. Βλέπουμε να το κάνει ο Πρωθυπουργός και γιατροί χωρίς να βλέπεις ποιο είναι το εμβόλιο, δεν με πείθει. Θέλω να μου δείξουν το μπουκαλάκι».

Ο άλλοτε άριστος πολίστας «βούλιαξε» στον ωκεανό των συνωμοσιών και των ανεξέλεγκτων ειδήσεων γύρω από την πανδημία και το εμβόλιο.

Και μαζί με τους «επώνυμους» βουλιάζει και η λογική, ο ορθός λόγος που βρίσκει απέναντί του θεωρίες βγαλμένες από τα πιο ταπεινά ένστικτα του ανθρώπου.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024