Κοροναϊός : Η Γαλλία «κατεβάζει» 100.000 αστυνομικούς στο δρόμο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι εορτασμοί στη Γαλλία έχουν ματαιωθεί για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εν μέσω της πανδημίας
Σχεδόν 100.000 αστυνομικούς αναμένεται να κινητοποιήσει η Γαλλία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς προκειμένου να διαλύσει ενδεχόμενες συγκεντρώσεις και να επιβάλει την απαγόρευση κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση διασποράς του κοροναϊού.
Η Γαλλία επιβεβαίωσε 2,6 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19, ο πέμπτος υψηλότερος απολογισμός παγκοσμίως, και περισσότερους από 64.000 θανάτους.
Όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι εορτασμοί στη Γαλλία έχουν ματαιωθεί για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εν μέσω της πανδημίας.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Γκεράλντ Νταρμανέν, διέταξε να υπάρχει ισχυρή παρουσία της αστυνομίας σε κέντρα πόλεων και προάστια από τις 20:00, όταν ξεκινά η απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με το BBC, στο Παρίσι, οι μισές γραμμές του μετρό θα κλείσουν το απόγευμα, ενώ ο Νταρμανέν ζήτησε επίσης να εξεταστεί το ευρύτερο κλείσιμο των δημόσιων συγκοινωνιών σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα σχέδια για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Ο υπουργός Εσωτερικών έστειλε επιστολή σε όλους τους περιφερειάρχες, ενημερώνοντάς τους για την «εξαιρετική» κινητοποίηση της Πέμπτης 100.000 αστυνομικών και χωροφυλάκων.
Οι αξιωματικοί προτίθενται να διαλύσουν ενδεχόμενα πάρτι μετά από καταγγελίες, ενώ εντατικές θα είναι οι περιπολίες στους δρόμους της χώρας.
Ο ίδιος προτρέπει, επίσης, τα καταστήματα να περιορίσουν ή να σταματήσουν την πώληση εύφλεκτων υγρών και αλκοολούχα ποτά σε πακέτο.
Η πυρπόληση αυτοκινήτων έχει γίνει ουσιαστικά… έθιμο από το 2005 και μετά στο Παρίσι και τα προάστια. Πέρυσι, πυρπολήθηκαν 1.457 αυτοκίνητα σε όλη τη Γαλλία την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ.
- Η ΚΕΔΕ στους ευρωπαϊκούς θεσμούς με στρατηγική προτάσεων και διεκδικήσεων
- Ψαρόπουλος: Αυτή η δίκη είναι ο αγώνας της ζωής μου
- Μανώλης Μητσιάς για Μαρινέλλα: «Σφράγισε με την προσωπική της φωνή και ευαισθησία το ελληνικό τραγούδι»
- Φάμελλος σε Κακλαμάνη: Η κυβέρνηση απαξιώνει το Κοινοβούλιο και προσβάλλει τους Έλληνες πολίτες
- Τέμπη: «Ελπίζω σε μία δίκαιη δίκη – Ο γιος μου ζει στο σκοτάδι» λέει ο πατέρας του Γεράσιμου
- Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού Δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη για τη Ζωή Δανιηλίδου
- Οι νέοι, ο νούμερο ένα στόχος των τρομοκρατικών δικτύων στην Ευρώπη
- «Εθνικό σοκ» και «ντροπή»: Η αποτυχία της Εθνικής Ιταλίας όπως αποτυπώθηκε στα ΜΜΕ της χώρας (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/vitaly-gariev-ngN4CTsIBjE-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442