Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πελώνη : Τέλος ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός κυβερνητικών στελεχών

Πελώνη : Τέλος ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός κυβερνητικών στελεχών

Εμβολιάστηκαν 66 από τα 126 κυβερνητικά στελέχη και κρατικούς λειτουργούς τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος λέγοντας ότι οι υπόλοιποι θα εμβολιαστούν στη σειρά τους όπως κάθε πολίτης, ενώ χαρακτήρισε λάθος εικόνα και μήνυμα που έστειλαν οι μαζικές αναρτήσεις των κυβερνητικών στελεχών από τον εμβολιασμό τους

Να μαζέψει τις αντιδράσεις που προκάλεσε το θέαμα των προηγούμενων 24ωρων όπου πλειάδα κυβερνητικών στελεχών και κρατικών αξιωματούχων έκαναν κατάχρηση του κατά προτεραιότητα εμβολιασμού, θέλει η κυβέρνηση.

Λάθος εικόνα

Μέσω της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη, το μέγαρο Μαξίμου διεμήνυσε ότι μπαίνει τέλος στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των στελεχών κυβέρνησης και κράτους.

Όπως ανέφερε η κα Πελώνη σε συνέντευξή της στα «Παραπολιτικά 90,1» οι χθεσινές αναρτήσεις κυβερνητικών στελεχών κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού τους κακώς έγιναν και δίνουν λάθος εικόνα.

Πρόσθεσε επίσης ότι τα κυβερνητικά στελέχη που εμβολιάστηκαν κρίθηκε ότι βρίσκονται σε κρίσιμα πόστα ενώ ανέφερε ότι εμβολιάστηκαν 66 από τα 126 κυβερνητικά στελέχη και κρατικούς λειτουργούς λέγοντας ότι οι υπόλοιποι θα εμβολιαστούν στη σειρά τους όπως κάθε πολίτης.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα πλειάδα υπουργών, ακόμη και συνεργατών τους προσέτρεξαν για να εμβολιαστούν με αποτέλεσμα να επικρίνεται με σφοδρότητα η κυβέρνηση τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από πολίτες.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι τα πυρά που δέχτηκε η κυβέρνηση αφορούσαν στο γεγονός ότι η αρχική πρόβλεψη του προγραμματισμού έκανε λόγο για 45 κυβερνητικά στελέχη και αξιωματούχους που θα εμβολιάζονταν κατά προτεραιότητα προκειμένου να σταλεί μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού στην κοινωνία η οποία τελικά λίστα σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα διογκώθηκε και ουσιαστικά τριπλασιάστηκε σε αριθμό αξιωματούχων.

Σόου, πασαρέλα και αδιαφάνεια

Μάλιστα το θέμα προκάλεσε την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα αλλά και της Φώφης Γεννηματά που μίλησαν για επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης και ζήτησαν να σταματήσει η «πασαρέλα», ενώ έγινε παράλληλα λόγος ακόμα και για αδιαφάνεια στη λίστα των εμβολιασμών των κρατικών αξιωματούχων, υπονοώντας ότι ορισμένοι χρησιμοποιήσαν το αξίωμά τους και χωρίς να δικαιούνται μπήκαν στη λίστα για να εμβολιαστούν.

Παραβίασε τη λίστα

Σημειώνεται ότι χτες υπήρξε κόντρα κορυφής με πόλεμο ανακοινώσεων ανάμεσα στο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου με αφορμή την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στο ΜEGA κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραβίασε τη λίστα των υγειονομικών που είχαν προτεραιότητα στο εμβόλιο για να πάρουν τη θέση τους κυβερνητικά στελέχη.

Αστοχία

Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν οι χθεσινές καταγγελίες των υγειονομικών, στελεχών της ΟΕΝΓΕ για αναβολή εμβολιασμού υγειονομικών στο νοσοκομείο «Σωτηρία» προκειμένου να εμβολιαστούν άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι.

Η κυβέρνηση, το υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο γραμματέας της ΠΦΥ και η διοίκηση του νοσοκομείου, αν και χαρακτήρισαν υπερβολικές τις αντιδράσεις, παραδέχτηκαν ότι πράγματι υπήρξε «αστοχία» στον προγραμματισμό με αποτέλεσμα να χάσουν τη σειρά τους στον εμβολιασμό 5 υγειονομικοί, οι οποίοι με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις που έγιναν, πρόκειται να εμβολιαστούν σήμερα.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024